KHC Dragons naar laatste vier door overwinning op Reading HC

Dragons EHL_ir_0

Het Engelse Reading HC wist in hun eerste wedstrijd Rotterdam na shoot-outs te verslaan. Om zich uiteindelijk bij de laatste vier te plaatsen in de EHL, moest worden afgerekend met het Belgische KHC Dragons. In het Wagener Stadion waren de Engelsen en Belgen goed vertegenwoordigd op de tribunes. Nadat de Paaseieren waren geschilderd en opgegeten, kon de wedstrijd beginnen.

De Engelsen van Reading gingen fel van start en probeerden meerdere keren via de zijkant de bal voor het doel te krijgen. Iedere keer werd de bal net voor een Engelse stick weggetikt. Ze mochten dan vol op de aanval spelen, het waren de Dragons die de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. Manu Stockbroekx zag zijn inzet worden gekeerd door doelman James Bailey. De Engelse doelman moest zich twee minuten later wel gewonnen geven toen Maurice Dubois de bal achter hem wist te werken. Verder dan dit doelpunt in het eerst kwart kwamen  ‘De Draken’ niet.

Aan het begin van het tweede kwart bracht Maurice Dubois de score naar 2-0. Hij wist de bal na een lange voorzet van Jeffrey Thys in het doel te krijgen. Aanvoerder Thys was in het tweede kwart de gevaarlijkste man aan Belgische-zijde. Eerst zette hij vijf minuten voor de break Matthew Cobbaert alleen voor de keeper. Hij miste echter na goed keeperswerk van Bailey. Even later zag Thys zelf een bal gepareerd worden. Reading mocht dan ook blij zijn met de doelman, want hij hield de Engelse ploeg op de been. Voorin kon Jonty Clarke een goede voorzet niet verzilveren, want hij liet de bal knullig onder zijn stick doorrollen.

De Belgen begonnen hun derde kwart hetzelfde als hoe ze het tweede kwart waren begonnen. Ze scoorden de 3-0 na een knap opgezette aanval. Thierrry Stumpe speelde de bal naar Cobbaert die de bal direct voorgaf op Thys. De 24-jarige international van België kreeg de bal tussen de palen en wist zodoende deze keer Bailey wel te verschalken. Met een 3-0 achterstand leek Reading het na een halve wedstrijd al op te geven, maar in de elfde minuut was het dan toch raak. Harry Slater sloeg de bal hard de cirkel in en Chris Slater verlengde deze, waardoor keeper Manu Leroy geklopt werd. Met opnieuw een verschil van twee doelpunten, kwam het geloof bij de Britten weer enigszins terug.

In de negende minuut van het vierde kwart werd de eerste strafcorner toegekend. Het buitenkansje werd niet verzilverd door Dragons. Een minuut later kon Reading-speler Richard Mantell evenmin een strafcorner benutten. De ploeg uit Engeland bleef aanzetten, maar kreeg in de elfde minuut de rekening voor hun aanvallende spel gepresenteerd. Het was opnieuw aanvoerder Thys die het doel wist te vinden en de stand naar 4-1 bracht. Aan het einde van de wedstrijd zette Loick Luypaert de 5-1 ook nog op het scorebord via een strafcorner. Hiermee versloeg de ploeg uit België de Reading met ruime cijfers.

KHC Dragons heeft zich met hun 5-1 overwinning geplaatst voor de laatste vier. Op 18 mei spelen de Belgen tegen Amsterdam of Berliner HC. De twee laatstgenoemde ploegen spelen tweede paasdag om half drie tegen elkaar.

 

Caetano Branco Cardoso

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Bommel

Ik hoor en zie geen reacties over KHC Dragons!
Gaan we weer in de fout en onderschatten we dit zeer goede TEAM. Daar staat een echt team met een stel jonge, zeer begaafde hockeyers. Wie trekt er mee aan de bel.

Pieter

Ga er voor een gedeelte wel in mee. KHC Dragons is een outsider, en inderdaad een goed team met een aantal talenten. Vind zelf Denayer een prima speler, mag voor mij zo naar Bloemendaal komen. Toch schat ik Amsterdam, Koln en Bloemendaal wat hoger in, zeker qua ervaring. Onderschat Koln ook niet, lopen veel Duitse internationals rond.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.