Sluitpost Blaak kijkt in de Spiegel

Het paasweekend van Rotterdam was snel voorbij. De ploeg verloor na shoot-outs van het Engelse Reading. “Dat terwijl shoot-outs ons sterke punt zijn,” vertelt Pirmin Blaak in het AD/Rotterdams Dagblad.

Twee dagen na het verlies was de sluitpost van Rotterdam nog altijd teleurgesteld. Zelfs na de verlenging in de wedstrijd wist Rotterdam dat het hen zou lukken. “Op dat moment wisten we dat we elkaar erdoorheen zouden trekken,” aldus Blaak. “Nog nooit hebben we een wedstrijd na shoot-outs verloren. Shoot-outs zijn ons sterke punt.” Nick Wilson en Steve Edwards wisten hun Shoot-out poging niet te benutten en Blaak kon slechts een Engelse poging weren. “De shoot-outs hadden een ander beloop dan dat we tot nu toe hadden meegemaakt,” zei Blaak. “Doordat wij de eerste keer niet scoorden en Reading wel, keken we ineens tegen een achterstand aan. Dat waren we niet gewend.”

Blaak vreest dat hij en zijn teamgenoten te zelfverzekerd waren toen het op shoot-outs aankwam. “Ook tijdens de ABN-AMRO Cup aan het begin van het seizoen hebben we een wedstrijd al drie of vier keer na shoot-outs gewonnen. We zijn er bekend mee en hebben het vaak getraind. Misschien hadden we te veel zelfvertrouwen,” verklaart Blaak aan de Rotterdamse krant.

De goalie neemt het zichzelf kwalijk dat hij niet meer ballen tegenhield. “Een keeper heeft het goed gedaan als hij drie van de vijf inzetten weet te stoppen, ik kwam niet verder dan één. Als topsporter móet je wel in de spiegel kijken. Ik heb m’n ploeg op dat moment niet verder kunnen helpen.”

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Patrick K.

Pirmin, stel je niet zo aan.. Je hebt een potje verloren en of jij nou goed of slecht was.. Who cares? Je zit gewoon even niet in je vel, kan toch gebeuren?

Maarten V.

O Patrick,

Jij begrijpt ook weinig van topsport.
Potje verloren? het gaat voor de deze jongen om Europees hockey, niet zo maar een potje met pasen.

Bram

Pirmin,

een keeper heeft het goed gedaan als hij een bal pakt van een zwakke shoot-out. In principe ben je kansloos als keeper, dit omdat spelers veel sneller kunnen handelen. Je kan dus niet zeggen dat het pas goed is als je er 3 van de 5 pakt, dat is de lat veel te hoog leggen. Een goede shoot out is een doelpunt! Maar ik begrijp je teleurstelling maar al te goed!

tieske

@Maarten V, maak het niet groter dan het is.

Kan een keer gebeuren.

Lee

Vind eigenlijk dat Rotterdam het helemaal niet op shootouts hadden moeten aan laten komen. Speelden slordig en ook tactisch begreep ik het niet. Zodra ze een goal voorkomen helemaal half court spelen. Niet verstand met Mantell achterin, die ballen vanaf de middenlijn die cirkel in peert. Hadden beter kunnen blijven pressen, dan was Reading wel fouten gaan maken.

Amsterdam

Hahahahaha Rotterdam eruit met shoot outs

Appel

Blablabla Peer

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.