Ehren: "Nu gaat het echt beginnen" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Ehren: “Nu gaat het echt beginnen”

Door de winst afgelopen zondag tegen de Terriërs sloten de dames van Den Bosch het seizoen af met 61 punten. De dames staan bovenaan en staan minstens tien punten los. Play-offs waren al een tijdje veilig gesteld, alleen de competitie moest nog afgesloten worden. Met twintig overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft Den Bosch zich heer en meester weten te tonen van deze competitie.

Voor Den Bosch wacht nu aanstaande donderdag de eerste play-off wedstrijd in en tegen Laren, dat het laatste play-off ticket behaalde. Deze twee ploegen komen elkaar ook al tegen in Europees verband. ”We komen ze ook al tegen in de finale van de Europa Cup. Beide teams kennen elkaar door en door. En het wordt een herhaling van de finale van vorig jaar” vertelt Raoul Ehren in het Brabants Dagblad.

De dames van Den Bosch gingen naar De Terriërs zonder de geschorste Lidewij Welten.  Na de 0-3 winst tegen de ploeg uit Heiloo kan het team zich helemaal focussen op de play-off wedstrijden. De koploper een relatief makkelijke wedstrijd op het zandveld van de Terriërs. Maartje Paumen zorgde met haar 37e goal van de competitie voor de openingstreffer, waarna Sabine Mol met twee velddoelpunten de eindstand bepaalde op 0-3.

Paumen kroonde zich tot topscorer van de hoofdklasse en had zelfs nog meer goals kunnen maken, als zij geen wedstrijden had gemist door haar enkelblessure.

De Terriërs keren na deze nederlaag officieel terug naar de overgangsklasse. Eigenlijk was het een week eerder al bekend, want door het verlies tegen MOP kon de ploeg directe concurrent Nijmegen niet meer inhalen.

Reageer