Elin van Erk: ‘Dit smaakt naar meer’

Voorafgaand aan de finaledag van de Hoofdklasse Zaal wist Laren-speelster Elin van Erk één ding zeker: “Als wij ons spel spelen dan zou het onze dag kunnen worden.” En dat werd het ook. Na de zege in de halve eindstrijd op Oranje-Rood (6-3) werd Kampong in de finale in Topsportcentrum Rotterdam met 6-2 verslagen.

“Het was echt overtuigend”, zegt Van Erk over de finale. “We kwamen 1-0 achter en draaiden het om naar 2-1. Toen dachten we: we moeten hem doorgassen. En dat lukte. Met 5-1 werd het voor hen heel lastig.”

Met vertrouwen naar finaledag

Laren sloot een week eerder de reguliere competitie af als tweede in poule A. “We gingen hier wel echt met vertrouwen heen”, zegt Van Erk over de finaledag. “Uiteindelijk spelen we twee hele mooie potten en hebben we supermooi hockey laten zien.”

In de finale tegen Kampong maakte Laurien Leurink het verschil. Net teruggekeerd van een trainingsstage met Oranje maakte ze vier van de zes doelpunten. “Ja, die had het even op haar heupen. Alle ballen op Laurien”, lacht Van Erk.

Volgend jaar Europacup

De landstitel betekent dat Laren volgend seizoen Europa in gaat. “Wij wilden hier gewoon landskampioen worden en dat dat daarbij hoort, dat besef je je later. We zijn daar helemaal niet mee bezig geweest. Het is een toetje na de zaalcompetitie volgend jaar. We mogen Europa in. Dat is wel vet.”

Het contrast met vorig seizoen is groot. Laren stelde toen pas via de nacompetitie handhaving op het hoogste niveau veilig. “Dat was ook heel spannend. Het is ook vreemd. Toen haalden we op de laatste speeldag net play-outs en nu sta je op de finaledag.”

Smaakt naar meer

“Ik ben superblij dat het gelukt is”, gaat Van Erk verder. “Dan zie je wat je met training en een serieuze aanpak voor elkaar kan krijgen. We gaan zeker proberen om dit te herhalen. Dit smaakt naar meer. Hoe het uitpakt, is altijd de vraag. Maar we gaan er in ieder geval voor.”

Inmiddels is Van Erk alweer actief met Oranje op het WK Zaal in Berlijn. “Het wel een te gek zaalseizoen. EK, NK, WK. Bizar.”

Reageer

Contact Us