Elin van Erk speelt volgend seizoen voor Laren

Vrijdag werd bekend dat na Laurien Leurink en Lieke van Wijk ook HDM-speelster Elin van Erk volgend seizoen bij Laren speelt. De verdediger tekent een tweejarig contract bij de club uit het Gooi.

Hdm Laren dames DR Naomi van As van Erk

Laren laat op de website weten zeer verheugd te zijn met de komst van de Jong Oranje-speelster. ‘Met het aantrekken van een groot talent als Van Erk bouwen wij verder aan de fundamenten om voor langere termijn om de hoofdprijs te blijven spelen.’

In het persbericht zegt de de negentienjarige Van Erk (op de foto in duel met haar toekomstige teamgenoot Naomi van As) het volgende over haar transfer. ‘Ik heb het bij HDM ontzettend naar mijn zin gehad en de club zal altijd een speciaal plekje houden. Met mijn ambities wil ik echter verder en daarvoor is Laren de juiste club voor mij.’

Bekijk hier alle transfers voor het seizoen 2015/2016.

Comments (11)

 1. Laren heeft weer wat centjes gevonden en een coach die vol van haar Oranje en Jong Oranje netwerk gebruik maakt om een clubteam sterker te maken. Dit klopt niet.

 2. De competitie 2015-2016 wordt een aanfluiting. Den Bosch, Laren, SCHC en Amsterdam vissen de talenten uit de 8vijver. De 8 andere ploegen blijven achter met een kater en mogen spelen om niet te degraderen. De 4 spelen ieder 6 wedstrijden waarbij ze tot het gaatje moeten gaan en ieder 16 wedstrijden voor de fun!
  KNHB grijp nou eens in of maak gewoon een super-hoofdklasse van de 4 waarbij de 4 elke tegenstander 3 keer uit en thuis ontmoeten. Dan kunnen ze ten minste 18 wedstrijden er tegen aan. Ook nog goed voor de topspeelsters in Nederland. Daar gaat het de KNHB toch om, andere speelsters zijn niet belangrijk. 8 ploegen mogen speelsters opleiden en als ze goed genoeg zijn worden ze weggezogen met geld en beloftes!!!!!
  Waardeloos, geen niveau!

 3. Keuzes maken…

  Een aanfluiting zal het niet worden Bommel volgens mij, volgens mij is de dames Hoofdklasse dit seizoen best wel spannend tot het eind, zowel bij de P-Offs als de P-Outs.
  Dat wil niet zeggen, dat door mutaties van de laatste weken ervoor gaan zorgen dat de ‘Top4’ op papier weer wat verder zal afdrijven van de rest vd competitie. Maar goed dat werd ook gezegd van het huidige seizoen en op dit moment strijden er nog 3 ploegen voor het 4e P-Offs ticket….

  Wel zal het fijn zijn als de KNHB toch echt eens met een verfrissende visie komt op de competitie opzet. Voor de Top teams is de huidige opzet over de afgelopen jaren toch vooral een zeer lange voorbereiding geweest op de P-Offs. Voor de Middenmoot was het kijken wie best of the rest werd en voor de Onderkant was het spannend wie er #10 & 11 zou worden maar vooral in welke volgorde (spannend…)
  Als je dan daarbij de strijd ziet aan de top van beide Overgangsklasses de afgelopen paar jaren, dan is het wellicht goed om eens naar een mooie combinatie te gaan kijken van beide klasses, wat ALLE clubs ten goede komt. Er ligt al een mooi plan op de schappen, nu alleen nog ballen hebben en het uitrollen…..

  Overigens een mooie stap voor Elin!! Suc6 en goede keuze 😉

 4. rommelvanbommel

  bommel, om hoeveel geld en om welke beloftes gaan het dan? zou het niet zomaar kunnen dat talentvolle speelsters misschien heel ambitieus zijn en begrijpen dat ze beter worden van het trainen onder een toptrainer en met topspeelsters? Had Elin dan indertijd ook niet naar hem mogen gaan dan? Of moeten haar ambities stoppen bij hdm?

 5. rommelvanbommel

  hem=hdm excuus

 6. Het gaat niet om Elin. Het gaat om een hele reeks die er nog aankomen voor het einde van het seizoen.
  @rommelvanbommel, wel leuk bedacht! -> trainen onder toptrainers ???? Je gaat mij toch niet beweren dan Toon Siepman of Eric van Driel mindere trainers zijn dan de toekomstige trainers van Amsterdam, SCHC en Laren.
  De essentie van mijn verhaal is het feit dat er maar 4 teams overblijven die jaar in jaar uit spelen om het kampioenschap. Hebben ze speelsters nodig dan vissen ze die uit de vijver van de andere 8.
  Prettige zondag.

 7. Met Bommel eens, op deze manier krijg je geen leuke hoofdklasse, voor mijn gevoel zaten Hurley, OZ, Kampong, HDM en MOP juist op de weg om aan te gaan sluiten in pak weg 3 seizoenen en zo een erg leuke hoofdklasse krijgen, en wat gebeurt er nu, alles dreigt weer hetzelfde liedje te worden.
  Hoop dat de rest gewoon bij elkaar blijft op OZ, Kampong, HDM, Hurley en dat ze zich niet gek laten praten met mooie praatjes enz.

 8. zelf opleiden

  Heeft Laren niet zelf ook een mooi MA1 staan voor de toekomst? Lekker vertrouwen hebben ze daar in door alles weer te kopen!

 9. rommelvanbommel

  bommel, als dat je essentie is, zijn opmerkingen als wegzuigen met geld en valse beloftes nogal overbodig.. en volgens mij hebben er dit jaar drie junioren hun debuut gemaakt, en stroomt er ook wat door…

 10. @rommelvanbommel – als je probeert tekst aan te halen dan moet je geen woorden toevoegen zoals “Valse”.
  rvb het gaat niet alleen over Laren – het gaat over 8teams die hun talenten zien vertrekken naar de 4. En geloof maar dat deze 4 nog meer speelsters zullen weghalen bij de 8.
  En daar maak je de competitie er niet spannender op.
  Rvb, ik heb mijn zorg uitgesproken over deze ontwikkeling.

 11. Volgens mij geven Den Bosch en SCHC (steeds meer) de kans aan eigen jeugd. En natuurlijk past in de ambitie van sommige speelsters om bij de Top 4 te mogen aansluiten. Play offs spelen, kansen op Oranje vergroten. Snap eerlijk gezegd niet waar Laren ineens geld vandaan haalt nu, daarbij denk ik dat in dit geval de eigen jeugd de dupe wordt.

Reageer