Ellen Hoog over makkelijke zege op Italië: ‘Blijkbaar hebben ze ons niet geanalyseerd’

De groepsfase zit erop voor Oranje. De cijfers spreken boekdelen: vier keer winst, 26 doelpunten voor, één tegen. De laatste opponent, Italië, slaagde er niet in Nederland partij te bieden. Met slechts één strafcorner tegen, kwamen de dames van bondscoach Sjoerd Marijne kwamen zelf tot negen treffers. Ellen Hoog maakte de vierde, vlak voor rust. De middenvelder van Amsterdam reageert na de wedstrijd op de overmacht van haar ploeg.

Nederland oranje Italie dames Hoog RU

‘Ik had ze wel iets sterker verwacht’, geeft Hoog toe. ‘Dit zijn toch meisjes die net niet het Argentijnse elftal hebben gehaald.’ Hiermee doelt Hoog op het grote aantal Argentijnse speelsters dat dankzij Italiaanse familieleden speelgerechtigd is voor het Italiaanse elftal. Bondscoach Fernando Ferrara, zelf Argentijn, was het brein achter de neutralisatie van deze speelsters.

Ferrara deed dit in het belang van de gewenste Italiaanse Olympische kwalificatie, al kwam geen van zijn speelsters tegen Oranje echt uit de verf. ‘Ze waren niet heel sterk. Eigenlijk wel vergelijkbaar met Frankrijk’, zegt Hoog daarover. Gelijk aan Frankrijk groef Italië zich in op de eigen helft, om zo de schade beperkt te houden. Een vergeefse poging. ‘Wij speelden met veel diepte. Twee spitsen op de achterlijn en de twee buitenmiddenvelders breed. Zo deden we het ook tegen Frankrijk. Italië had er geen antwoord op. Blijkbaar hebben ze ons niet goed geanalyseerd.’

 

Reageer