Elsie Nix: ‘Het klopte allemaal’

Een beloning. Zo voelde de 4-1 overwinning van Kampong op Hurley voor Elsie Nix. “We hebben onszelf beloond voor het harde werken”, zegt Nix die enorm blij is met de tweede zege van het seizoen.

Kampong begon prima aan het duel met Hurley. Na een kwartier opende de Utrechtse ploeg de score en daarna volgde al snel de 2-0. Na rust bouwde Kampong de voorsprong uit naar 4-0. Pas in de slotminuut deed Hurley nog iets terug.

Het klopte

“Het klopte allemaal. De press liep goed, de communicatie was scherp. Er was een goede mindset”, concludeert Nix, die daarmee het verschil aanstipt met een week eerder toen Kampong met 3-2 verloor van MOP.

“Daarom ben ik zo blij met de zege tegen Hurley”, gaat Nix verder. “Blij vooral na de wedstrijd tegen MOP waarin we voor stonden en nog verloren. Dat was even slikken. Er sloop iets in de ploeg. We gaven MOP het gevoel dat er iets te halen viel.”

Laten zien

De overwinning op Hurley geeft Kampong goede moed. “Het belooft veel goeds. We moeten nog consistenter spelen. Het vertrouwen was er al, alleen was het een kwestie van laten zien”, zegt Nix die tevreden is over haar eigen spel.

“Santi (Freixa, coach Kampong, red.) geeft mij ruimte om de actie over rechts te maken. Hij zegt niet: ‘Elsie, ga maar rennen.’ Maar als ik een actie kan maken, dan mag ik die maken. De communicatie met Santi is open en positief en in dat opzicht voelt het goed.”

Ranglijst

Kampong eindigde vorig jaar als de ‘best-of-the-rest’ op plek vijf. Dit jaar staat de ploeg na zes duels op een zevende plaats op vijf punten van de nummer vier Laren.

“Plaats vijf is sowieso geen streven”, zegt Nix. “We gaan voor het hoogste haalbare. We weten wat we kunnen. Met de kwaliteiten die we kunnen opstellen, kunnen we goed spelen. Als we een fase in een flow komen en op een goed niveau spelen, denk ik dat we ieder team kunnen verslaan.”

Reageer

Contact Us