Mol: "Het is leuk om de cup te pakken, maar het kampioenschap is belangrijker" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Mol: “Het is leuk om de cup te pakken, maar het kampioenschap is belangrijker”

De dames van Den Bosch wonnen afgelopen weekend de ECCC. In de finale wonnen de Bossche dames van Laren met 4-2.

Tijdens de wedstrijd kwamen de Bossche dames al vroeg op voorsprong. Twee keer wisten de dames uit ‘t Gooi de stand gelijk te trekken. Maar uiteindelijk trok de ploeg uit het zuiden de overwinning naar zich toe.

De ploeg van coach Raoul Ehren wilde meteen laten zien waarvoor ze kwamen en dit resulteerde in een vroege goal. Na de vroege goal kregen de Larense dames enkele kansen die onbenut bleven. Uiteindelijk wist Laren toch de gelijkmaker te scoren. De dames van Maarten Gehner konden er alleen niet lang van genieten, want de Bossche dames brachten de score al weer snel op een 2-1 stand. Vervolgens domineerde Laren het derde kwart en kwam op gelijke hoogte door een goal van Kim Lammers. Na de gelijkmaker gingen de beide ploegen opzoek naar een doelpunt. Laren kreeg een dot van een kans, maar de bal belande op de paal. De goal viel aan de andere kant van het veld in het voordeel voor Den Bosch. Het Larense verzet was gebroken en de score werd nog uitgebreid naar een zekere 4-2.

“Het was een gelijk opgaande wedstrijd. Gelukkig hebben wij de wedstrijd naar ons toegetrokken,” aldus Emilie Mol.

De dames zorgden met de 4-2 overwinning voor de winst in de EHCCC en mogen zich Europees kampioen voor clubteams noemen. Mol: “Het voelt wel een beetje als revanche. We zullen een klein feestje gaan vieren, maar de play-offs om het Nederlands kampioenschap zijn belangrijker voor ons.”

In de play-offs nemen de Bossche dames het op tegen Amsterdam. “Het zal spannend worden en we gaan natuurlijk proberen om meteen twee wedstrijden te winnen. Daarna zit het seizoen er voor mij op. Door blessures is het voor mij beter om even niet bij het Nederlands team betrokken te zijn. Ik ben pas fit en dat moet ik nog wel even zo houden.”

 

Reageer