Engels beëindigt carrière voor tweede maal: ‘Van geen seconde spijt gehad’

Het verhaal van de comeback van Floortje Engels in de Hoofdklasse had een prachtig slot kunnen krijgen in de vorm van de landstitel voor SCHC. Engels hield het na het seizoen 2013-2014 voor gezien, maar keerde vanwege het overlijden van Inge Vermeulen terug op het hockeyveld. Stichtse schopte het na de competitie tot de play-off-finale, maar moest daarin over twee wedstrijden het hoofd buigen voor Den Bosch.

MOP SCHC dames RU Engels
Engels redt een strafcornerinzet (c) Roel Ubels

Een paar weken eerder was de formatie van Engels de recordkampioen nog de baas in de finale van de EHCCC, het Europese bekertoernooi. Zowel de sluitpost als Stichtse wonnen die prijs voor het eerst. De landstitel echter, ontbreekt na zaterdag nog steeds op de lijstjes van Engels en haar club.

Na het verlies tegen Den Bosch spreekt Engels van een ‘gelaten gevoel’. ‘Ik ben behoorlijk teleurgesteld. We hebben niet laten zien hoe we kunnen spelen. In een finale moet alles goed gaan, maar dat ging het niet.’ De bezoekers hadden het zichtbaar zwaar aan de Oosterplas en creëerden weinig scoringsmogelijkheden.

Voor de tweede keer neemt Engels afscheid van het tophockey. Ze heeft genoten van haar tweede periode bij SCHC. ‘Ik heb van geen enkele seconde spijt. Ik vind Stichtse een waanzinnig mooie ploeg en club, waar ik met heel veel passie en plezier aan heb bijgedragen. Ik heb mijn best gedaan er voor de club te zijn in een bizarre situatie. Ik ben megatrots op dit team en ik hoop dat zij dat ook op zichzelf zijn, ondanks wat er vandaag gebeurd is.’

Comments (2)

  1. Hoofdklasse fan

    Respect voor heel dames 1 maar zeker voor Floortje en nettie knap gedaan !!!

  2. Prachtige speelster, Floor Engels. Wat een karakter om te doen wat zij gedaan heeft. Verder chapeau voor SCHC Dames 1 en begeleiding. Ondanks finale verlies een geweldige 2e seizoenshelft, in alle opzichten.

Reageer