Eric Verboom: ‘Fijn dat de eerste drie punten binnen zijn’

De heren van Den Bosch boekten zondag een ruime overwinning op HGC. Het werd 4-1 mede dankzij drie benutte strafcorners van Austin Smith. “Het is fijn dat de eerste drie punten binnen zijn en ik hoop dat er meer volgen”, zegt coach Eric Verboom.

“Het was een prima wedstrijd”, gaat Verboom verder. “We haalden een constanter niveau dan tegen Bloemendaal. De laatste 15 minuten hebben we goed uitgespeeld. Vorig jaar speelden we ook goed tegen HGC. We stonden toen vijf minuten voor tijd met 3-2 voor, maar verloren met 4-3. Daar zag het er dit keer niet naar uit.”

Afspiegeling

“We waren de bovenliggende partij, maar we kregen ook zeven strafcorners tegen. Het scorebord had er anders uit kunnen zien. De uitslag was niet een afspiegeling van de wedstrijd”, zegt Verboom, die een tevreden gevoel overhield aan het duel.

Net als de andere clubs in de Hoofdklasse kreeg Den Bosch in de zomer te maken met spelers die vertrokken en arriveerden. “Er zijn drie jongens weg, die een vaste waarde waren. Daar zijn spelers voor teruggekomen die talentvol zijn, maar weinig met ons hebben gespeeld. We moeten elkaar ontdekken en de sterke en zwakke punten leren kennen.”

Meer wapens

“We zijn deze twee weken goed doorgekomen”, gaat Verboom verder. “De Australiërs hebben een prima bijdrage geleverd. Michael Minar doet goed mee en ook onze jonge garde heeft stappen gemaakt. Het lijkt erop alsof we meer wapens hebben dan vorig jaar.”

Waar het toe leidt, weet Verboom nog niet. “Alle ploegen zijn door elkaar geschud. Er is een hoop veranderd en het is kijken wie de veranderingen het beste inpast.”

Kloof dichten

Amsterdam-coach Dirk Loots gaf eerder in een interview aan dat Den Bosch mogelijk kan aanpikken in de strijd om een plek in de play-offs. “Dat is leuk dat Dirk dat zegt, maar die kloof is niet zo gedicht”, zegt Verboom. Vorig seizoen eindigde Den Bosch als achtste op twintig punten van een plaats in de play-offs.

Toch heeft Verboom de hoop dat hij met zijn ploeg dit seizoen in het linkerrijtje kan komen. “Ik heb een positief gevoel, dat zeker. De voorwaarden zijn geschapen om op termijn in het linkerrijtje te komen. We zijn professioneler geworden. Dat zie aan de groep. Die is meer bezig met extra dingen voor en na de training. Het is mooi als het dit jaar gebeurt, maar we moeten niet te vroeg juichen. We moeten eerst hetzelfde aantal punten zien te halen als vorig jaar.”

Comments (1)

  1. Als Den Bosch gewoon 10 of 11 buitenlanders opstelt moeten ze het gat kunnen dichten. Nu 6 red.

Reageer

Contact Us