Eric Verboom: ‘We hadden dit jaar te weinig spelers’

Het was in de Hoofdklasse Zaal een seizoen met hoofdbrekens voor coach Eric Verboom van Den Bosch. Personele problemen zorgden ervoor dat Verboom ieder weekend flink moest puzzelen om een team samen te kunnen stellen. De resultaten waren navenant en pas op de laatste speeldag stelden de heren van Den Bosch een langer verblijf op het hoogste niveau veilig.

“We wisten dat we vandaag (zaterdag, red.) twee keer moesten winnen om in de Hoofdklasse te blijven. En dat hebben we gedaan. Als we deze verloren hadden, hadden we volgende week moeten spelen. Dan had ik weer de hele week moeten gaan bellen om de juiste mensen bij elkaar te krijgen”, zegt Verboom.

Te weinig spelers

“Dat was het grote probleem dit jaar. We hadden gewoon te weinig spelers dit seizoen en geen echte voorbereiding gedraaid. Dus we zijn heel slecht aan de competitie begonnen, maar goed geëindigd. Dus dat is hartstikke leuk.”

Ook tijdens de laatste speeldag moest Verboom nog enkele telefoontjes plegen voor invalkrachten omdat Bas Campbell in het eerste duel van de dag tegen Schaerweijde (8-6 winst, red.) geblesseerd uitviel.

Bellen voor invallers

“Toen hadden we opeens nog maar een wissel”, zegt Verboom. “Ik heb echt moeten bellen. En gelukkig kwamen er twee opdagen: Hidde Heier en Hans Stolte. Hidde hapte als eerste toe. Hij heeft maar een minuut gespeeld of anderhalf, maar we hadden het wel nodig dat ie erbij was.”

Stolte bewees zijn waarde voor Den Bosch. Mede dankzij zijn twee doelpunten werd het al gedegradeerde Voordaan in de laatste wedstrijd met 6-5 verslagen en handhaafde de Bossche formatie zich in de Hoofdklasse Zaal. “Hans, ja, fantastisch”, lacht Verboom. “Hij maakt twee goals en beslist toch wel dat wij nog in de Hoofdklasse spelen volgend jaar. Dus dat is wel leuk, daarom die opluchting.”

Moeilijke klus

Opluchting bij Verboom omdat de lastige klus was geklaard. “Als we waren gedegradeerd, waren er heel veel aanwijsbare redenen geweest. Het is toch best wel moeilijk als je met je veldteam in de Hoofdklasse speelt om ook in de zaal de Hoofdklasse vast te houden.”

“Dat doen we natuurlijk graag”, gaat Verboom verder. “Sommige seizoenen heb je het hartstikke leuk en genoeg mensen. Maar er zijn er drie naar Zuid-Afrika, die stonden wel op deze lijst. Die kunnen dan niet meer meedoen en dan wordt het toch best lastig.”

Buitenlanders

“En wij hebben, eerlijk is eerlijk, gewoon zes buitenlanders. Die zaalhockeyen niet. Michael Minar die zaalhockeyt in Oostenrijk en speelt daar Europacup 1. Die zaalcompetitie spreekt meer tot de verbeelding dan met alle respect onze competitie.”

Om volgend jaar een herhaling van dit seizoen te voorkomen, zal Den Bosch het wellicht anders moeten aanpakken. “Nou ja, we kijken of we meer jongens kunnen charteren van andere verenigingen die een link hebben met Den Bosch, zoals Bas Campbell, en die graag zaalhockeyen.”

Reageer

Contact Us