Erik Bouwens zet punt achter loopbaan - Hoofdklasse Hockey Nederland

Erik Bouwens zet punt achter loopbaan

Erik Bouwens heeft besloten een punt te zetten achter zijn loopbaan. Dat meldt Kampong op zijn Facebookpagina. Na zeven seizoenen bij de Utrechtse club en 13 jaar in de Hoofdklasse vindt Bouwens het mooi geweest, zo laat hij in een reactie weten.

“Na de recente successen zoals de EHL-winst, het landskampioenschap en opnieuw een uitverkiezing voor Oranje, is het simpelweg mooi geweest. Ik kwam twee jaar geleden terug van een lange, zware blessure, heb nog één keer alles op alles gezet, vol overgave én met succes, maar nu is het klaar”, zegt Bouwens op de Facebookpagina van de club.

Rentree in Oranje

Bouwens kwam naast Kampong ook uit voor Den Bosch en SCHC. In 2007 debuteerde de 29-jarige middenvelder in Oranje, maar kwam daarna vanwege blessureleed niet meer in aanmerking voor het Nederlands elftal. Na de Olympische Spelen van Rio werd hij door bondscoach Max Caldas weer uitgenodigd voor het nationale team. Bouwens speelde in totaal 19 interlands waarin hij vijf keer scoorde.

Bouwens is de derde speler die vertrekt bij Kampong. Eerder maakten Salvador Piera Bresca en Rutger Marres bekend de landskampioen te verlaten.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Reageer