Erik Otto: ‘Afgesproken om ervan te genieten’

Debutant Qui Vive incasseerde zondag in Eindhoven op de eerste speeldag van de Hoofdklasse een 4-1 nederlaag tegen Oranje-Rood. Ondanks het verlies mag de ploeg uit Uithoorn met opgeheven hoofd terugkijken op het duel, zegt aanvoerder Erik Otto.

“We mogen trots zijn op onszelf, trots op wat we hebben gedaan tegen Oranje-Rood”, zegt Otto. “4-1 klinkt als een redelijke uitslag, maar we zijn niet van de mat gespeeld. We hebben collectief hard gewerkt om het Oranje-Rood lastig te maken. We hebben wat kansjes gecreëerd. Misschien waren ze niet allemaal op doel, maar we zijn wel in de cirkel geweest.”

Wereldgoal

Nadat Bob de Voogd Oranje-Rood al vroeg op voorsprong had gezet, maakte Wouter Haremaker de gelijkmaker door de bal over doelman Pirmin Blaak te tikken. “Hij maakt een wereldgoal en dat is hem ook gegund. Het was een echte Haremaker-goal. Super.”

Maar een stunt, zoals mede-promovendus Almere tegen Kampong (0-0), zat er helaas niet in voor Qui Vive. Twee doelpunten van De Voogd en een benutte strafcorner in de slotminuut van Gijs van Merriënboer bepaalden de eindstand op 4-1.

Ervaring

“Het was een mooie ervaring”, blikt Otto terug. “Je speelt tegen een hoop internationals, zowel Nederlandse als buitenlandse. En dat maakt het leuk. Het is een nieuwe ervaring voor ons. Ik speel 17 seizoenen in Heren 1 en het is geweldig om in de Hoofdklasse te spelen. Het is een droom die uitkomt, zeker met je eigen club.”

Het duel met de landskampioen vormde het slotstuk van een week waarin Qui Vive volop in de schijnwerpers stond. Onder meer NOS Studio Sport en RTV N-H besteedden in aanloop naar de competitiestart aandacht aan de ploeg.

Genieten

“Dat is leuk en we genieten er ook van. Dat is het belangrijkste. Dat hebben we ook afgesproken, om ervan te genieten. Er zijn nog 21 wedstrijden te spelen en we zien wel waar het eindigt. We geven 110 procent. We halen alles eruit, doen ervaring op en leren van fouten om het de volgende wedstrijd beter te doen.”

Die volgende wedstrijd is zondag thuis tegen Almere. Beide ploegen troffen elkaar vorig seizoen in de play-offs van de Overgangsklasse. Ze waren aan elkaar gewaagd, maar Qui Vive trok uiteindelijk aan het langste eind. “Toen was het twee keer na reguliere speeltijd 1-1. De kleine dingetjes zijn beslissend. Of we geheimen voor elkaar hebben? Niet dat ik weer, maar dat zullen we zondag zien.”

Comments (8)

  1. Almere en Qui Vive, het nieuwe realisme: 22 wedstrijden lang je ballen uit je broek werken en dan kijken waar je staat. Hulde.

  2. Dat realisme had Push 2 jaar geleden ook. Hoeveel punten levert dat in de hoofdklasse op?

  3. Alternatief: Je trekt een paar spelers weg bij andere clubs, koopt voor veel geld wat buitenlandse spelers, doe er nog voor een vermogen een “top coach” bij en zeg dan tijdens de play-off’s dat je apetrots op je “cluppie” Bloemendaal bent.
    Almere en Qui vive heel veel succes.

  4. Oh zo lekker zuur…. De hoofdklasse is de grootste competitie ter wereld en Bloemendaal is een club met een grote historie. Vergeleken met voetbal stelt het allemaal niet zo veel voor – bij Bloemendaal is 25% buitenlander. Wees blij dat een aantal grote namen in Nederland willen spelen. Wat Max Caldas betreft zou Qui Vive in de Overgangsklasse thuis horen 🙂

  5. @Pier, wat een triestheid en frustratie . Te zielig . Topclubs hebben allen dezelfde strategie. Zeker vaak verloren op het Kopje?

  6. Pier slaat wel spijker op zijn kop….bl’d aal is compleet de weg kwijt, al jaren en probeert nu maar weer eens een titel te kopen met een totaal vreemdeling legioen….terwijl ze eigen talenten laten lopen naar HGC bijvoorbeeld….matig beleid zeg ik

  7. Gelukkig weer clubs die met Nederlandse jongens het hockey weer op een hoger niveau tracht te tillen. Top en ik hoop dat jullie het redden. Vooral de clubs met geen of weinig buitenlanders.

  8. Er zit toch wel een heel groot verschil tussen Almere en Qui Vive..Almere gigantische club met goede jeugd..weet niet of ze er dit jaar inblijven, maar uiteindelijk heeft de club wel de potentie om een vaste waarde jn de HK te worden..Qui Vive daarentegen geen geote club, geen jeugd, geen mogelijkheden..,Doet me beetje denken aan Breda, EMHC of Eindhoven destijds..’per ongeluk’ promoveren en kijken waar het schip strand..vaak bleek dat 1ste klasse of zelfs nog lager..

Reageer

Contact Us