Erik Otto: ‘Geen man overboord’

Ondanks de nederlaag tegen Pinoké (4-2) is Erik Otto van Qui Vive niet terneergeslagen. “Er is nog geen man overboord. We zijn niet bezig met het resultaat, maar met beter worden. Het zou leuk zijn als we een keer winnen. En ik vind dat we dat ook verdienen.”

Tegen Pinoké was Qui Vive een helft dichtbij de eerste overwinning van het seizoen. De ploeg uit De Kwakel leidde bij rust met 2-1. Uiteindelijk draaiden de Steekneuzen de zaken om en hielden de punten in eigen huis.

Kansen op derde treffer

“In de eerste helft waren wij fases beter en hebben we het Pinoké lastig gemaakt”, blikt Otto terug. “Het is jammer dat we er niet eentje bij konden prikken, daar hadden we wel de kansen voor. Je weet dat je nog 35 minuten hard moet knokken om de drie punten te behalen. In de tweede helft was Pinoké net even iets beter. We zijn afgestraft op de kleine details.”

Pinoké gaf op de ranglijst de rode lantaarn over aan Qui Vive. Ondanks dat de promovendus hekkensluiter is, ziet Otto dat de ploeg progressie boekt. “Zeker weten. We groeien steeds verder”, zegt Otto die uitlegt op welke vlakken het beter gaat met de promovendus.

Onze kant op vallen

“In de zone staan en druk willen geven. Ook mentaal laten we het niet gaan. We gaan door met waar we mee bezig zijn. Het systeem is iets aangepast. Dat is even wennen, maar ik denk zeker dat het een keertje onze kant op valt.”

“We moeten hard blijven werken”, gaat Otto verder, “alles is mogelijk. En aan het einde van de rit zien we wel waar we staan.”

Genieten

Otto gaf in een eerder interview aan dat de spelersgroep heeft afgesproken te genieten van het spelen in de Hoofdklasse. Die afspraak staat, ondanks de magere resultaten, nog steeds. “Het mooiste moment na de verliespartij was tijdens het rondje toen het publiek applaudisseerde. Ze waren met honderd man naar Pinoké gekomen en gaven een staande ovatie. Dat zijn van die mooie momenten waarvan je moet genieten.”

Reageer

Contact Us