Erik Otto: ‘Iedereen snakte naar een overwinning’

Groot was de vreugde bij Qui Vive na afloop van het duel met Tilburg. De promovendus boekte zondag niet alleen de eerste overwinning (2-1) in de Hoofdklasse maar deed ook de laatste plaats op de ranglijst over aan Almere.

“Wij zijn ontzettend blij met de eerste overwinning. Ik stapte met een goede glimlach van het veld”, zegt Erik Otto van Qui Vive. “Iedereen snakte naar een overwinning. In de kleedkamer was een klein feestje en we hebben goede knuffels uitgewisseld.”

Whatsapp ontplofte

De gelukwensen stroomden direct na het gewonnen duel binnen. “Whatsapp ontplofte”, gaat Otto verder. “Iedereen had wel 150 berichten met felicitaties.”

In het eerste duel tussen beide ploegen was Tilburg nog met 4-1 te sterk. Dit keer waren de rollen omgedraaid. Qui Vive kwam in de 28ste minuut aan de leiding door een benutte strafcorner van Wouter Haremaker. Na rust werd de voorsprong verdubbeld door Tom Günther. Tilburg kwam terug in de wedstrijd dankzij Tim Swaen uit een corner, maar Qui Vive hield stand en stapte als winnaar van het veld.

Verdiend met het nodige geluk

“Het was verdiend”, blikt Otto terug op de wedstrijd, “maar we hadden ook wel geluk. Tilburg kreeg acht corners. Het grootste deel werd er heel goed uitgelopen, een variant belandde op de paal en er ging er één naast. We hebben onze huid duur verkocht.”

Qui Vive schroefde met de winst het puntentotaal op naar zeven en verdrong Almere van de elfde plaats. “Het is nog niet gespeeld. Het staat nog dichtbij elkaar, maar het is mooi dat we van de laatste plaats af zijn”, zegt Otto.

Spanning onderin

Met nog zes speelronden te gaan, is het ongemeen spannend onderin. Qui Vive, Tilburg, Hurley en Almere verkeren in degradatienood, maar maken allen ook nog kans op handhaving.

“We werken hard en hopen elke keer beter te worden. En dat is gisteren gebeurd. Het gaat niet om het resultaat. Dat zien we aan het einde van de wedstrijd of het seizoen. Het gaat erom het tegenstanders lastig te maken. We genieten van elke wedstrijd en hebben ook gisteren genoten, maar we staan met beide benen op de grond.”

Foto: Qui Vive

Reageer

Contact Us