Erik van Driel: ‘Continuïteit vinden in winnen’

Hdm spoelde afgelopen zondag de teleurstelling van de 3-0 nederlaag tegen Kampong, een week eerder, weg met een verrassende overwinning op Laren. Doelpunten van Fay van der Elst en Nina van der Marel zorgden ervoor dat hdm de negatieve reeks van vier nederlagen op rij wist te doorbreken.

“Het is zeker een mooie opsteker”, zegt hdm-coach Erik van Driel over de zege. “Pien zei al: ‘Het is leuk wakker worden op de maandag’. Het is geen enkele garantie voor volgende week. Je moet de ene week niet laten leiden door de andere week.”

Scoreverloop

Hdm kwam in het duel met Laren al na twee minuten op voorsprong door Van der Elst. Mede door goed keeperswerk van Julia van Remmerswaal slaagde Laren er niet in de gelijkmaker te produceren, waarna een kwartier voor tijd Van der Marel het duel besliste met een snoeiharde backhand.

“In het begin waren we goed, daarna was Laren beter. Ze kregen ook corners, maar onze keeper was mega. Ze hield ons in die fase overeind”, blikt Van Driel terug, die vond dat er weinig af te dingen viel op de winst. “Het veldspel was goed, het team speelde goed en onze keeper was heel goed.”

Gepraat

In aanloop naar het duel met Laren besprak de groep wat er mis was gegaan tegen Kampong. “De dingen worden uitgesproken en dat is een hele normale gang van zaken. We hadden ook te maken met een paar dingen. Een aantal meiden hadden een jeugdkamp gedraaid en dat is denk ik teveel geweest. En een paar hadden tegen Kampong een mindere dag.”

“We moeten het hebben van het collectief”, gaat Van Driel verder. “Als tien, twintig procent van de energie afvloeit, ben je net een halve seconde te laat.”

Interessante weken

Dankzij de overwinning op Laren staat hdm na negen speeldagen op de achtste plaats. Tot de winterstop staan nog de duels met Oranje-Rood en Groningen op het programma. “Er komen interessante weken aan. Tegen Oranje-Rood moeten we er als team staan en Groningen mogen we niet onderschatten. We moeten minimaal vier punten halen. Elke wedstrijd hebben we meegedaan om te winnen, behalve de laatste twintig minuten tegen Kampong. We moeten de continuïteit vinden in winnen.”

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen hdm en Kampong

Reageer

Contact Us