Erik van Driel: ‘We hebben een kans laten lopen’

De dames van hdm verloren zondag met 2-1 van Den Bosch. Dat is geen schande, maar de nederlaag zit hdm-coach Erik van Driel niet lekker. Zijn ploeg had het de landskampioen en koploper van de Hoofdklasse lastiger kunnen maken. “We hebben een kans laten lopen.”

“Bij de 1-1 hebben we een fase gehad, waarin we goed in de wedstrijd zaten, maar je geeft het makkelijk weg”, begint Van Driel. “Ik zeg niet dat we hadden kunnen winnen, maar als we 2-1 hadden gemaakt dan had je Den Bosch gedwongen. Het is de bedoeling hen het zo lastig mogelijk te maken. Nu dwing je Den Bosch niet een extra zetje te geven.”

Kans laten lopen

“Den Bosch kan elk moment een goede basis halen, maar als dat er niet helemaal is, dan moet je daar gebruik van maken. Ik vind dat we een kans hebben laten lopen”, zegt Van Driel, die ervan overtuigd is dat de selectie nog beter kan.

“Er zit meer in de groep. We zijn goed onderweg en zijn een stuk constanter, maar we moeten een stap zetten in plaats van een kleine stap. We moeten niet denken dat we kunnen winnen, we moeten het gewoon doen. We kunnen het echt.”

Doel is plek zes

Op dit moment staat hdm, met nog zes wedstrijden te gaan, met 21 punten op een zevende plaats. En dat zijn maar vier punten minder dan in het gehele vorige seizoen. “Mijn doel is om nog een plaatsje hoger te eindigen, op een zesde plaats”, zegt Van Driel. En dat is geen onrealistisch doel. Het verschil met Oranje-Rood, dat de zesde positie inneemt, is slechts één punt.

De zesde plaats zou een mooi afscheid zijn voor Van Driel. Na vijf seizoenen vertrekt hij bij het vaandelteam en draagt het stokje over aan Sonja Thomann. Van Driel blijft wel behouden voor de club en gaat zich inzetten in de opleiding bij hdm.

Bezig met volgend seizoen

“Ik ben volop bezig met het team voor volgend jaar en spreek regelmatig met Sonja over de selectie. Het is niet zo dat het op 1 augustus begint”, zegt Van Driel. “Ik kijk uit naar de nieuwe rol. Het doel is om met de meiden in de top van de Hoofdklasse en met de mannen in de Hoofdklasse te spelen.”

Reageer

Contact Us