Etienne Spee per direct weg bij SCHC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Etienne Spee per direct weg bij SCHC

Etienne Spee treedt terug als hoofdcoach van Dames 1 van SCHC, dat meldt de Bilthovense club dinsdagavond op haar website. Het bestuur van de vereniging en Spee zijn dit in goed overleg overeengekomen. Aanleiding voor het voortijdig beëindigen van de overeenkomst is een verschil van inzicht over de uitvoering van het technisch beleid voor Dames 1 de komende jaren.

Zowel het bestuur van SCHC als Spee vinden het van groot belang dat dit besluit geen negatief effect heeft op de prestaties van Dames 1. Sportief gezien zijn de komende weken, waarin de play-offs en de EHCCC (Europacup) op het programma staan, cruciaal. Om de rust rondom de selectie te waarborgen, hebben het bestuur van SCHC en Etienne Spee daarom besloten dat hij per direct terugtreedt.

RB Lotte Smets SCHC
Lotte Smets © René Broekman

De taken van Etienne Spee worden tot het eind van het seizoen op ad interim basis overgenomen door Lotte Smets die vorig seizoen assistent-coach was. Het is het tweede jaar op rij dat de dames van SCHC het seizoen met een andere coach afmaken dan waar ze mee startten. Vorig jaar trad Giles Bonnet terug naar aanleiding van het overlijden van Inge Vermeulen. Nettie van Maasakker maakte toen het seizoen af.

Spee was eerder coach van de dames van Pinoké en Laren. In februari 2015 werd bekend dat de Amsterdammer zich voor drie jaar aan Stichtse had verbonden.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

 

Comments (25)

 1. Het is ook altijd een rommeltje bij SCHC. Club staat altijd op een manier in de belangstelling die niks met hockey te maken heeft. (los van het overlijden van de keeper van vorig jaar, hoe triest en verdrietig ook. Dat heeft er niks mee te maken).

 2. Wat een raar moment om een coach eruit te gooien, want dat is wat het geval is. Daarnaast een buitengewoon ongeloofwaardig verhaal van de aanvoerder op hockey.nl
  Het zong al een tijdje rond dat hij niet door mocht, waarom dan 2 weken voor de playoffs en dit communiceren na een gewonnen wedstrijd op de koploper en een gestegen plek op de ranglijst.

 3. Toeschouwer

  Erg begrijpelijk dat deze coach weggaat, zelden een ploeg met zo weinig durf en inspiratie zien spelen.
  Als je kijkt naar de spelers op de lijst bij SCHC en de manier waarop zij zich op Zondagen laten zien heeft deze keuze lang geduurd.
  Ben wel erg benieuwd naar met wie SCHC komend seizoen aan komt zetten…

  Misschien de return van Nettie van Maasakker of heeft Janneke Schopman het alweer gezien in de VS??

 4. verrassend.. not. Gedrag heeft de neiging zichzelf te herhalen

 5. Realiteit

  Helaas, maar prima. Nu iemand vinden die kennis van zaken heeft, heilige huisjes durft om te schoppen en durft te bouwen. Hopelijk geeft SCHC ook die tijd.

 6. Ik zie dit als falen van het bestuur. Slechte teksten ook van de voorzitter op hockey.nl over het vertrek van Spee…

  Iemand die de club goed kent voor de groep zetten. Moet niet ingewikkeld zijn dit sterrenteam prachtig hockey te laten spelen.

 7. Wat een afgang!
  De tamtam zoemde zondag al rond op de hockeyvelden!
  Als je in anderhalf seizoen 3 trainers verslijt (en niet de minste) is er wat fout. Wie betaald bepaald. Dus van Maasakker zal er een groot oordeel in hebben. Bestuur laat zijn oren teveel hangen naar een aantal personen uit de groep. Blijkt dus dat alleen een dame coach van dat team kan zijn.

 8. hoofdklasser

  Dit zal niet alleen aan het bestuur van SCHC liggen, kijk even naar de geschiedenis van de heer Spee. Hoelang heeft hij het vol gehouden bij elke club?

 9. Theo Willems

  Hoofdklasser , helemaal mee eens drie clubs op een rij dat zal toch niet zijn omdat ie iets heeft neer gezet !

  Behalve incompetentie qua hockey kennis doen er op zondag nog wel meer verhalen de ronde op de velden.

  Theo

 10. @hoofdklasser. Veel langer als SCHC het de laatste anderhalf jaar heeft volgehouden.
  Pinoké en Laren beide 2 jaar.

 11. Nicole Hermsen

  Ja het hing al lang in de lucht. Maneschijn die naar Rotterdam gaat zal hem wel onderbrengen bij de dames van Rotterdam dat heftige ook bij SCHC gedaan.

 12. Theo Willems

  @schaar,

  Dat is omdat ie geïnvesteerd heeft in de clubs , ingekocht , daarom konden ze niet van hem af.
  Als je wil mee praten SCHAAR , moet je wel weten waar je het over hebt.

  Theo

 13. Pieter v Merikel

  Misschien iemand van de familie Kruize? SCHC trouw!

 14. @Theo, Kun je dat hard bewijzen? Geruchten zijn er genoeg. Dus jij kan weet wel waar je het over hebt.

 15. Theo Willems

  @schaar

  Als je de hele route gevolgt hebt van de heer Spee de conflicten die hij heeft gehad zonder enige referenties trainer geworden bij Pinoke Laren en onlangs bij SCHC is het toch duidelijk ?
  Gelukkig is SCHC in staat of liever gezegd heeft SCHC de mogelijkheid om hem per direct op te zeggen en afscheid te nemen. De indruk dat ze gezellig uit elkaar zijn gegaan is bull shit !! Resultaten zijn toch redelijk ?
  Schaar gewoon even wat naslag werk doen en dan wordt het je wel duidelijk.

  Theo

 16. @Theo ‘de knor’ Willems

  Theo Willems, je klinkt als een gefrustreerde vmbo’er met een paar KNHB diploma’s. Zit het erg diep?

 17. K.J. Poortvliet

  Ik neem aan dat dit bericht van SCHC niemand verbaasd.

 18. Ik lees slechts speculaties, gissingen…wat is er nou echt gebeurd met Spee en SCHC?

 19. Eens met Eric. Heel veel ‘hear say’ en suggesties, en verdachtmakingen zelfs met als ultieme bewijs dat we het toch horen ‘langs de velden’. Welnu ik hoor heel veel langs de velden, en heel veel in café’s en verjaardagskringetjes en meestal met veel volume om de boterzachte onderbouwing te overstemmen. Net als op dit forum hierboven.

 20. Vuil spelletje van het bestuur daar. Spee is echt niet de beste coach maar ze hebben hem aan het lijntje gehouden. Ze hadden van het begin af aan moeten weten wat ze in huis haalden, ze laten hem voor 3 jaar tekenen en opeens moet het weer anders. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren!

 21. Haantjes Brinkman Bonnet Spee

 22. Holtman..

 23. Jorge Nolte.

 24. hoofdklasser

  Het zal wel tussen beiden niet lekker zitten en er zal wel meer spelen en al langere tijd tussen zowel bestuur als Spee!Anders stap je niet op, of word je er uit gezet vlak voordat zulke belangrijke activiteiten plaats gaan vinden. Dus er zal wel meer spelen dan alleen de toekomstvisie.
  Als het allemaal wat minder erg zou zijn dan zou hij in ieder geval het seizoen afmaken om zo de rust te bewaren.

 25. Ach die dames moeten een keer hun mannetje staan. Willen zelf invloed hebben in het kiezen van de coach om vervolgens in twee gevallen niet naar de beste man te willen luisteren. Als iemand een keer een ander inzicht in het spel heeft moet je daar naar kunnen kijken en wellicht accepteren om je spel te veranderen/verbeteren, op deze manier zullen er nooit structurele stappen gemaakt worden voor een landskampioenschap.

Reageer