EuropaCup Zaal (D): Kampong uitgeschakeld voor eremetaal

De dames van Kampong zijn er niet in geslaagd de halve finales van de Europacup Zaal in Wettingen te bereiken. Het eindigde als derde in poule B na een 1-1 gelijkspel in het laatste groepsduel tegen SK Slavia Praag. De Utrechtse formatie zal zich in de degradatiepoule moeten zien te handhaven op het hoogste Europese niveau.

Plaatsing voor de halve eindstrijd had Kampong niet in eigen hand. De ploeg moest zelf in het laatste groepsduel winnen van SK Slavia Praag. Bovendien was de Utrechtse formatie afhankelijk van de uitkomst van het duel tussen Club de Campo de Madrid en HC Rotweiss Wettingen. Kampong moest hopen op winst van de Spaanse ploeg, maar na 40 minuten spelen ging HC Rotweiss Wettingen er met de overwinning aan de haal, waardoor de weg naar de halve eindstrijd was afgesneden.

Poule A

Mannheimer HC-Royal Pingouin HC 10-0
Mannheimer HC maakte haar favorietenrol waar en won ook de derde groepswedstrijd. De Duitse ploeg plaatste zich voor de halve finales. Royal Pingouin, dat voor de derde keer verloor, zal zich via de degradatiepoule moeten zien te handhaven op het hoogste niveau.

Mannheimer HC was oppermachtig. Royal Pingouin verscheen af en toe in de vijandelijke cirkel, maar kon niet voor groot gevaar zorgen. Een schot van Anouk Raes ging naast en drie strafcorners bleven onbenut, waarbij de eerste corner nog van de lijn werd gehaald.

Het verschil tussen beide ploegen werd al in de eerste helft gemaakt. Mannheimer HC liep uit naar een 4-0 voorsprong, die uiteindelijk in het tweede bedrijf werd uitgebouwd naar een 10-0 zege. De ploeg maakte vijf velddoelpunten en scoorde vijf keer uit een corner dankzij vijf verschillende speelsters. Lydia Haase was topscorer aan Duitse kant met drie doelpunten.

5.Cecile Pieper 1-0
9.Greta Lyer 2-0 (sc)
13.Lydia Haase 3-0
15.Lydia Haase 4-0
22.Camille Nobis 5-0
23.Cecile Pieper 6-0
25.Nike Lorenz 7-0 (sc)
29.Greta Lyer 8-0 (sc)
35.Lydia Haase 9-0 (sc)
36.Nike Lorenz 10-0 (sc)

HC Minsk-SV Arminen 2-2
Niet alleen Mannheimer HC maar ook HC Minsk plaatste in poule A zich voor de halve finales. De ploeg uit Wit-Rusland had op basis van het doelsaldo genoeg aan een gelijkspel om als tweede te eindigen in de groep.

SV Arminen moest winnen van HC Minsk om de halve finales te bereiken en trok vanaf de afslag ten aanval. Het leverde in de derde minuut een strafcorner op, die raak werd geschoten door Kristine Vukovich. Daarna volgden snel nog twee corners voor de Oostenrijkse ploeg, waarna de Wit-Russische coach een time-out aanvroeg om de aanvalsdrift van SV Arminen even een halt toe te roepen.

HC Minsk trok na de korte onderbreking wat meer naar voren. Een strafcorner leverde niet meer dan een lange corner op. Twee minuten na rust rondde Elena Sazhina een mooie individuele actie af voor de gelijkmaker. Met deze stand besloot HC Minsk weinig aanvallende risico’s meer te nemen en te gokken op de counter.

SV Arminen was dichtbij de 2-1, maar de inzet van Alexandra Lenzinger werd gekeerd door keepster Alina Fadieieva. De treffer viel aan de andere kant. De Oostenrijkse ploeg had een extra veldspeelster ingezet en daarvan profiteerde HC Minsk. Anastasiya Sys zette haar ploeg drie minuten voor tijd op voorsprong.

Een minuut later was Lenzinger wel succesvol, maar met nog iets meer dan een minuut op de klok was er voor SV Arminen te weinig tijd om voor de winnende treffer te gaan, hoewel een schot in de slotseconden nog naast het Wit-Russische doel belandde.

3.Kristine Vukovich 0-1 (sc)
22.Elena Sazhina 1-1
38.Anastasiya Sys 2-1
39.Alexandra Lenzinger 2-2

Pos. Club G G G V Voor Tegen Saldo Punten
1 Mannheimer HC * 3 3 0 0 20 3 +17 15
2 HC Minsk* 3 1 1 1 8 9 -1 7
3 SV Arminen 3 1 1 1 5 8 -3 7
4 Royal Pingouin 3 0 0 3 3 16 -13 2

* naar halve finales

Poule B

Club de Campo de Madrid-HC Rotweiss Wettingen 3-4
De uitgangspunten voor dit duel waren duidelijk: Club de Campo de Madrid was na twee zeges al zeker van een plek in de halve finales. HC Rotweiss Wettingen had genoeg aan een gelijkspel om zich bij de beste vier te scharen. De Zwitserse ploeg won dankzij vier doelpunten van Stephanie Wälti.

Club de Campo de Madrid was waarschijnlijk al bezig met de halve finales, want de verliezend finalist van vorig jaar speelde niet echt geïnspireerd. De ploeg kwam nog wel aan de leiding door een doelpunt van Sara Barrios, maar HC Rotweiss Wettingen sloeg meteen terug en draaide de achterstand via Wälti om in een voorsprong: 1-2.

Na rust tilde Wälti het verschil naar twee, waarna Club de Campo de Madrid uit de eerste strafcorner raak schoot via Alicia Magaz Medrano. De Spaanse had vervolgens de gelijkmaker op haar stick, maar de toegekende strafbal mikte ze echter op de paal.

Nadat Wälti haar vierde treffer had aangetekend, was Magaz Madrano wel succesvol met haar strafcorner. Maar met nog elf seconden op de klok kon Club de Campo de Madrid de nederlaag in het laatste groepsduel niet meer voorkomen.

14.Sara Barrios 1-0
15.Stephanie Wälti 1-1
16.Stephanie Wälti 1-2 (sc)
30.Stephanie Wälti 1-3 (sc)
32.Alicia Magaz Medrano 2-3 (sc)
35.Stephanie Wälti 2-4
40.Alicia Magaz Medrano 3-4 (sc)

Kampong-SK Slavia Praag 1-1
Voor de wedstrijd was al duidelijk dat Kampong geen kans meer had om zich te plaatsen voor de halve finales. Het was wel noodzakelijk om een goed resultaat neer te zetten tegen SK Slavia Praag. Hiermee zou Kampong zich namelijk een goede uitgangspositie verwerven in de degradatiepoule, waarin het nog tegen SV Arminen en Royal Pingouin zal spelen.

In de tiende minuut kwam Kampong op voorsprong. De eerste strafcorner leverde niets op, maar de ploeg bleef in balbezit. Kampong zette een nieuwe aanval op, die werd afgerond door Gabrielle Mosch. SK Slavia Praag stelde daar in de eerste helft weinig tegenover.

Na rust was de Tsjechische ploeg dichtbij de gelijkmaker. Tereza Mejzlikova vond de vrijstaande Klara Poloprutska, maar haar inzet werd door keepster Alexandra Heerbaart verwerkt tot lange corner. SK Slavia Praag kon geen echte vuist maken, maar kwam vlak voor tijd alsnog op 1-1. De inzet van Renata Capouchova kon Heerbaart niet keren.

Daarvoor had Kampong diverse mogelijkheden gehad om het duel definitief te beslissen. Drie strafcorners leverden niets op en een solo van Nina Notman werd gestuit door keepster Andrea Vancurova.

10.Gabrielle Mosch 1-0
40.Renata Capouchova 1-1

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 HC Rotweiss Wettingen* 3 2 1 0 11 6 +5 12
2 Club de Campo de Madrid* 3 2 0 1 9 5 +4 11
3 Kampong 3 0 2 1 4 5 -1 5
4 SK Slavia Praag 3 0 1 2 2 10 -8 2

* naar halve finales

Reageer

Contact Us