EuropaCup Zaal (D): Kampong onderuit tegen SV Arminen

De dames van Kampong wachten nog steeds op hun eerste Europese zege. Na twee remises en een nederlaag in de groepsfase verloor de Utrechtse ploeg in de degradatiepoule met 1-0 van SV Arminen.

Morgen (zondag, red.) speelt Kampong haar laatste wedstrijd van de Europacup Zaal in Wettingen, tegen Royal Pingouin. Deze wedstrijd moet worden gewonnen. En dan moet de ploeg hopen dat SV Arminen haar sportieve plicht doet en SK Slavia Praag verslaat. Kampong eindigt dan als tweede achter SV Arminen in de degradatiepoule. De nummers drie en vier van de poule degraderen.

Strijd om Europese titel

De finale gaat zondag tussen Mannheimer HC en HC Minsk. Beide ploegen troffen elkaar ook al in de poulefase en toen waren de Duitsers met 6-3 te sterk. In de halve eindstrijd klopte Mannheimer HC Club de Campo de Madrid (6-1) en HC Minsk was met 7-4 te sterk voor HC Rotweiss Wettingen.

Halve finales

Mannheimer HC-Club de Campo de Madrid 6-1
Er was maar een ploeg die aanspraak maakte op een plek in de finale en dat was Mannheimer HC. De Duitse ploeg zette Club de Campo de Madrid vanaf het begin onder druk.

Het resulteerde in de eerste kansen van het duel. De eerste corner werd gered door keepster Maria Rosa en niet veel later werd de bal van de lijn gehaald. Club de Campo de Madrid kwam sporadisch van de eigen helft. Een uitval via Alicia Mgaz Medrano leverde wel gevaar op voor het Duitse doel, maar meer dan een lange corner kon de Spaanse er niet uit slepen.

Rosa reageerde vervolgens attent op een backhand van Nike Lorenz, maar even later was de Spaanse keepster toch kansloos op de strafcorner van Maxi Pohl. Nadat Empar Gil de kans op de gelijkmaker had laten liggen, rondde Lydia Haase een mooie aanval af en zette de 2-0 ruststand op het bord.

In de tweede helft bleef Mannheimer HC Club de Campo de Madrid onder druk zetten. Het leverde een corner op die werd benut door Maxi Pohl. Twee minuten later was het opnieuw raak uit een corner. Dit keer was het Nike Lorenz die de 4-0 aantekende.

Club de Campo de Madrid kwam toch van de hatelijke nul af. Een strafcorner werd verzilverd door Magaz Medrano. De vreugde was van korte duur, want een minuut later tilde Haase de tussenstand naar 5-1. Met haar derde treffer en achtste in totaal bepaalde Haase uiteindelijk de eindstand op 6-1.

13.Maxi Pohl 1-0 (sc)
17.Lydia Haase 2-0
26.Maxi Pohl 3-0 (sc)
28.Nike Lorenz 4-0 (sc)
29.Alicia Magaz Medrano 4-1 (sc)
30.Lydia Haase 5-1
37.Lydia Haase 6-1

HC Rotweiss Wettingen-HC Minsk 4-7
HC Rotweiss Wettingen slaagde er niet in voor eigen publiek de finale van de Europacup Zaal te bereiken. De Zwitsers verloren met 7-4 ondanks een voorsprong van 4-3, ruim acht minuten voor het eindsignaal.

De wedstrijd werd een paar seconden na de afslag kort stilgelegd om de confetti van de vloer te verwijderen, die door fans van de thuisclub in de lucht was gegooid. Hier leek HC Rotweiss Wettingen even van in de war, want na een minuut kwam HC Minsk in de eerste de beste aanval op voorsprong door Elena Sazhina.

HC Rotweiss Wettingen leek hierdoor wakker geschud. De Zwitserse ploeg nam het heft in handen. Het leidde tot de gelijkmaker van Jessica Aebi, die vier minuten later HC Rotweiss Wettingen op voorsprong zette. Nog voor rust werd de marge vergroot naar een verschil van twee doelpunten dankzij een rake strafcorner van Stephanie Wälti.

In de tweede helft verkleinde HC Minsk de achterstand via Hanna Tsabrova. Een snelle uitval via Sezhina leverde bijna de gelijkmaker op. Tsabrova schoof de pass van Sezhina echter naast het Zwitserse doel. Even later was het wel raak. Een strafcorner leidde tot een tweede corner die met wat geluk door Yauheniya Filipovich binnen werd geschoten.

Met nog zo’n 8,5 minuut op de klok kwam HC Rotweiss Wettingen opnieuw op voorsprong. De tweede corner op rij werd benut door Wälti. De ploeg stond met een half been in de finale, maar HC Minsk bleek over een enorme veerkracht te beschikken.

In hun jacht op de gelijkmaker scoorden de Wit-Russen drie keer in twee minuten. Hiermee werd de 4-3 achterstand omgedraaid naar een 6-4 voorsprong.

HC Rotweiss Wettingen wisselde de keepster voor een extra veldspeler. Het leverde niet het gewenste doelpunt op. HC Minsk profiteerde van de situatie en scoorde nog eenmaal: 4-7. Domper op de feestvreugde bij de Wit-Russen was het uitvallen van sterspeelster Sazhina, die in de slotfase met veel pijn aan haar been van het veld moest worden gedragen.

1.Elena Sazhina 0-1
7.Jessica Aebi 1-1
11.Jessica Aebi 2-1
15.Stephanie Wälti 3-1 (sc)
22.Hanna Tsabrova 3-2
28.Yauheniya Filipovich 3-3 (sc)
32.Stephanie Wälti 4-3 (sc)
36.Hanna Tsabrova 4-4
36.Veranika Urubleuskaya 4-5
37.Elena Sazhina 4-6
40.Veranika Urubleuskaya 4-7

Poule C

Royal Pingouin-SK Slavia Praag 0-1
SK Slavia Praag boekte in de degradatiepoule op de valreep een overwinning op Royal Pingouin. Het doelpunt viel in de laatste minuut van de wedstrijd.

Net nadat de Belgen de keepster hadden ingewisseld voor een extra veldspeelster kreeg SK Slavia Praag een strafcorner. Voor de nieuwe ‘keepster’ was er geen eer te behalen op de inzet van Nikol Babicka. Royal Pingouin had zelf ook kansen, maar wist een reeks corners niet om te zetten in een doelpunt.

De nederlaag betekent dat de Belgische ploeg de degradatie nauwelijks meer kan ontlopen.

40.Nikol Babicka 0-1 (sc)

SV Arminen-Kampong 1-0
Ook Kampong krijgt het nog moeilijk om zich te handhaven. De Utrechtse ploeg verloor in de degradatiepoule nipt van SV Arminen (1-0). Dat heeft als consequentie dat Kampong handhaving niet meer in eigen hand heeft. Het is zondag mede afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen de Oostenrijkse formatie en SK Slavia Praag.

Het enige doelpunt van het duel viel al na vier minuten. Kristine Vukovich schoot raak uit een strafcorner. Julia Schrodt kreeg in de tweede helft nog een enorme kans op 2-0, maar oog in oog met keepster Heerbaart schoof de Oostenrijkse speelster de bal naast het doel.

Kampong liet aanvallend weinig zien. Een schot van Marieke van der Vis ging voorlangs en de inzetten van Elsie Nix en Jutta van Crevel leverden niet meer dan een lange corner op.

4.Kristine Vukovich 1-0 (sc)

Pos. Club G G G V Voor Tegen Saldo Punten
1 SV Arminen 2 2 0 0 4 2 +2 10
2 SK Slavia Praag 2 1 1 0 2 1 +1 7
3 Kampong 2 0 1 1 1 2 -1 3
4 Royal Pingouin 2 0 0 2 2 4 -2 2

Reageer

Contact Us