EuropaCup Zaal (D): Nederlaag en gelijkspel voor Kampong

Op de eerste dag van de Europacup Zaal in Wettingen hebben de dames van Kampong een nederlaag geleden en een gelijkspel geboekt. Het eerste groepsduel tegen het Spaanse Club de Campo de Madrid ging nipt verloren (1-0). In de tweede wedstrijd tegen HC Rotweiss Wettingen verspeelde Kampong in de slotfase een overwinning. Het werd 3-3.

Met drie punten uit twee wedstrijden staat Kampong in poule B op een derde plaats achter leider Club de Campo de Madrid en HC Rotweiss Wettingen. Zaterdag speelt Kampong nog tegen het puntloze SK Slavia Praag. De Utrechtse ploeg moet winnen en hopen dat HC Rotweiss Wettingen met ruime cijfers verliest van Club de Campo de Madrid om zich te plaatsen voor de halve finales. In de andere poule gaat Mannheimer HC aan kop met tien punten dankzij twee zeges.

Poule A

SV Arminen-Royal Pingouin HC 3-2
Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat SV Arminen met een overwinning van het veld zou stappen. De Oostenrijkse ploeg keek in het openingsduel van de Europacup Zaal namelijk tegen een 2-0 achterstand aan.

Royal Pingouin nam na twee minuten een voorsprong door een doelpunt van Jill Boon, speelster van Oranje-Rood. Dezelfde Boon vergrootte de voorsprong vlak voor het rustsignaal uit een strafcorner naar 2-0. SV Arminen kreeg ook een corner, maar deze inzet belandde op de lat.

Na rust verkleinden de Oostenrijkers de achterstand, nadat Catherine Lenzinger een strafbal had benut. Zes minuten later was de stand gelijk. Uit een strafcorner schoot Kristina Vukovich van Bloemendaal raak.

Een tweede strafbal leek het duel te beslissen in het voordeel van SV Arminen, maar de inzet van Joanna Wieloch werd gekeerd door Alison Greish. Maar in de slotfase pakte de Oostenrijkse ploeg alsnog de overwinning.

Boon kreeg in de laatste minuut een groene kaart net nadat Royal Pingouin een strafcorner in twee instanties niet in het Oostenrijkse doel had gekregen. Van de verwarring bij de Belgen profiteerde SV Arminen. De bal werd in de cirkel geslagen en door Lucia Graser in de laatste seconde van het duel binnen getikt.

2.Jill Boon 0-1
18.Jill Boon 0-2 (sc)
24.Catherine Lenzinger 1-2 (sb)
30.Kristine Vukovich 2-2 (sc)
40.Lucia Graser 3-2

Mannheimer HC-HC Minsk 6-3
Mannheimer HC boekte een ruime overwinning op HC Minsk. Na een 4-1 ruststand dichtten de Wit-Russen nog wel de achterstand van drie naar één doelpunt, maar slaagden er niet in de gelijkmaker te produceren, waarna de Duitse ploeg het verschil herstelde en met 6-3 won.

De score werd in de zesde minuut door Lydia Haase geopend voor Mannheimer HC, waarna Camille Nobis de voorsprong verdubbelde. Viktoryia Raiskaya verkleinde voor HC Minsk de achterstand, maar binnen de minuut was het verschil alweer twee doelpunten dankzij Greta Lyer. 25 seconden voor rust tikte Laura Bassimir de vierde treffer voor Mannheimer HC binnen.

In de tweede helft kwam HC Minsk terug in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van opnieuw Viktoryia Raiskaya en een rake strafcorner van Yauheniya Filipovich kwamen de Wit-Russen op 4-3. Met 13 minuten op de klok leek de spanning terug in de wedstrijd. Leek, want de Duitse ploeg maakte meteen korte metten met die spanning.

Een minuut na de aansluitingstreffer van HC Minsk tilde Lyer, met haar tweede treffer, de stand met een rake strafcorner naar 5-3. Een tweede goal van Nobis bepaalde de eindstand uiteindelijk op 6-3.

6.Lydia Haase 1-0
14.Camille Nobis 2-0
18.Viktoryia Raiskaya 2-1
18.Greta Lyer 3-1
20.Laura Bassimir 4-1
24.Viktoryia Raiskaya 4-2
27.Yauheniya Filipovich 4-3 (sc)
28.Greta Lyer 5-3 (sc)
33.Camille Nobis 6-3

HC Minsk-Royal Pingouin HC 3-1
Net als in de eerste wedstrijd kwam Royal Pinguoin aan de leiding en opnieuw wisten de Belgen die voorsprong niet vast te houden. Jill Boon zette haar ploeg al na zes minuten op voorsprong, maar nog voor het rustsignaal draaiden de Wit-Russen de score om.

Elena Sazhina maakte gelijk uit een corner, waarna ze vier minuten later HC Minsk met een 2-1 voorsprong de rust instuurde. Royal Pinguoin, dat als eerste Belgische club debuteert op het hoogste Europese niveau, dwong vervolgens drie strafcorners af, maar wist geen enkele te verzilveren.

HC Minsk was wel effectief met de corner. Met haar derde treffer van het duel zette Sazhina, met een rake corner, de eindstand op het bord.

6.Jill Boon 0-1
14.Elena Sazhina 1-1 (sc)
18.Elena Sazhina 2-1
33.Elena Sazhina 3-1 (sc)

SV Arminen-Mannheimer HC 0-4
Mannheimer HC boekte de tweede overwinning van de dag door SV Arminen met 4-0 te verslaan. De score werd al na drie minuten geopend door Kira Schanzenbecher. De Duitsers verdubbelden de voorsprong dankzij een treffer van Cecile Pieper en Greta Lyer maakte er voor rust nog 3-0 van. Lydia Haase zette haar handtekening onder het vierde doelpunt van Mannheimer HC, dat zo goed als zeker is van een plek in de halve finales.

3.Kira Schanzenbecher 0-1
10.Cecile Pieper 0-2
16.Greta Lyer 0-3
39.Lydia Haase 0-4

Pos. Club G G G V Voor Tegen Saldo Punten
1 Mannheimer HC 2 2 0 0 10 3 +7 10
2 HC Minsk 2 1 0 1 6 7 -1 5
3 SV Arminen 2 1 0 1 3 6 -3 5
4 Royal Pingouin 2 0 0 2 3 6 -3 2

Poule B

SK Slavia Praag-HC Rotweiss Wettingen 0-4
HC Rotweiss Wettingen kende voor eigen publiek een prima start van de Europacup Zaal. Slavia Praag, de nummer drie van vorig jaar, werd met 4-0 verslagen. De doelpunten werd netjes verdeeld over beide helften.

Elena Trösch zette de thuisploeg in de achtste minuut op het goede spoor, waarna Karin Bugmann de 2-0 op het bord zette. Na rust legde SK Slavia Praag weinig in de weg en kon HC Rotweiss Wettingen via doelpunten van Stephanie Wälti en Tamara Trösch uitlopen naar 4-0.

8.Elena Trösch 0-1
18.Karin Bugmann 0-2
23.Stephanie Wälti 0-3
31.Tamara Trösch 0-4

Club de Campo de Madrid-Kampong 1-0
Een nipte nederlaag van Kampong in het eerste duel van de EuropaCup Zaal. Er werd met 1-0 verloren van de verliezend finalist van vorig jaar.

Lucia Lopez-Alonso maakte in de tweede helft de enige treffer van de wedstrijd. Club de Campo de Madrid had in het eerste bedrijf al een goede kans gehad. Een strafcorner belandde op de lat, waarna keepster Alexandra Heerbaart in de rebound voorkwam dat de bal in het doel belandde.

In de slotfase had Kampong zicht op een gelijkmaker, maar de Utrechtse formatie slaagde er bij de strafcorner tot drie keer toe niet in keepster Maria Rosa te passeren.

30.Lucia Lopez-Alonso 1-0

SK Slavia Praag-Club de Campo de Madrid 1-5
SK Slavia Praag, vorig jaar nog derde, kan zich opmaken voor de strijd tegen degradatie na de tweede nederlaag in twee wedstrijden. Na het verlies tegen HC Rotweiss Wettingen verloor de Tsjechische ploeg met 5-1 van Club de Campo de Madrid.

Bij rust stond het nog 1-1, nadat Natalie Novakova de voorsprong van de Spaanse ploeg via Alicia Magaz Medrano had geneutraliseerd.

Twee doelpunten binnen een minuut van Sara Barrios knakte de weerstand bij SK Slavia Praag dat in de slotfase nog treffers moest incasseren van Magaz Medrano, haar tweede, en Marta Zorita Marquez.

14.Alicia Magaz Medrano 0-1
17.Natálie Novakova 1-1
21.Sara Barrios 1-2
21.Sara Barrios 1-3
36.Alicia Magaz Medrano 1-4
39.Marta Zorita Marquez 1-5

Kampong-HC Rotweiss Wettingen 3-3
Kampong gaf de overwinning uit handen. De Utrechtse ploeg verspeelde een 2-0 en een 3-2 voorsprong tegen HC Rotweiss Wettingen.

In de slotseconden van het duel maakten de Zwitsers gelijk. En dat terwijl Kampong prima van start was gegaan. Na negen minuten prijkte een 2-0 voorsprong op het bord. Jutta van Crevel zette de Utrechters op voorsprong, die vervolgens met een rake strafcorner door Carmel Bosch werd verdubbeld.

Nog voor het rustsignaal was de stand alweer gelijk. Nadat Stephanie Wälti uit een corner de aansluitingstreffer had gemaakt, scoorde Jessica Aebi een minuut later de gelijkmaker.

Met haar tweede treffer vlak voor tijd leek Bosch Kampong de overwinning te bezorgen. Slordig spel van Kampong zorgde er echter voor dat Tamara Trösch seconden voor tijd HC Rotweiss Wettingen op gelijke hoogte bracht.

5.Jutta van Crevel 1-0
9.Carmel Bosch 2-0 (sc)
16.Stephanie Wälti 2-1 (sc)
17.Jessica Aebi 2-2
40.Carmel Bosch 3-2
40.Tamara Trösch 3-3

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 Club de Campo de Madrid 2 2 0 0 6 1 +5 10
2 HC Rottweiss Wettingen 2 1 0 1 7 3 +4 7
3 Kampong 2 0 1 1 3 4 -1 3
4 SK Slavia Praag 2 0 0 2 1 9 -8 0

Reageer

Contact Us