EuropaCup Zaal (H): Amsterdam naar halve finales

De heren van Amsterdam hebben de halve finales van de Europacup Zaal bereikt. Dankzij een 2-2 gelijkspel in het laatste groepsduel tegen SV Arminen eindigde de Nederlands kampioen als tweede in poule B achter de Oostenrijkers. In de halve eindstrijd spelen de Amsterdammers tegen topfavoriet Uhlenhorst. SV Arminen treft East Grinstead.

Poule A

WKS Grunwald Poznan-East Grinstead 4-4
East Grinstead gaf de overwinning in de slotseconden uit handen. Het was een duel waarin beide ploegen vochten voor hun laatste kans op een plek in de halve finales, daarbij ook afhankelijk van de uitslag van de andere wedstrijd in de poule.

Grunwald Poznan, dat vrijdag beide wedstrijden verloor, kwam goed uit de startblokken en leidde na twee minuten door een doelpunt van Artur Mikula. Simon Faulkner maakte uit een strafcorner gelijk, waarna East Grinstead op voorsprong kwam via Josep Farres-Palet. Nog voor rust draaide Grunwald Poznan de stand om. Beide keren werd er gescoord uit een corner. Pawel Bratkowski tekende voor de gelijkmaker en Tomasz Marcinkowski zette zijn ploeg op 3-2.

Deze stand bleef tot ongeveer halverwege de tweede helft op het scorebord staan. Vlak nadat Mateusz Hulboj met geel naar de kant was gestuurd, profiteerde East Grinstead van de overtalsituatie. Met zijn tweede doelpunt van het duel maakte Farres-Palet gelijk.

Vier minuten voor tijd leek East Grinstead de overwinning te grijpen dankzij Nick Catlin, maar seconden voor het eindsignaal maakte Grunwald Poznan via Mateusz Poltaszewski gelijk.

2.Artur Mikula 1-0
8.Simon Faulkner 1-1 (sc)
10.Josep Farres-Palet 1-2
14.Pawel Bratkowski 2-2 (sc)
18.Tomasz Marcinkowski 3-2 (sc)
33.Josep Farres-Palet 3-3
36.Nick Catlin 3-4
40.Mateusz Poltaszewski 4-4

Uhlenhorst-Dinamo Stroitel 10-2
Met drie overwinningen plaatste Uhlenhorst zich met overmacht voor de halve finales. Het laatste pouleduel tegen Dinamo Stroitel werd ruim gewonnen: 10-2

Uhlenhorst zette Dinamo Stroitel vanaf het begin vast op eigen helft. Het was zoeken naar een gaatje in de Russische verdediging. Na negen minuten slaagde Lukas Windfeder erin doelman Igor Shabalin te passeren. Daarna liepen de Duitsers snel uit na 3-0 via Ferdinand Weinke en Timm Herzbruch.

Uhlenhorst nam vervolgens wat gas terug. Dinamo Stroitel kwam hierdoor zelf aan aanvallen toe. Een Russische strafcorner leverde niets op. Vlak voor het rustsignaal tilde Windfeder de stand naar 4-0.

In de tweede helft trok Uhlenhorst de lijn door. Bij de stand van 7-0 deed Dinamo Stroitel iets terug. De strafcorner belandde in eerste instantie op de lat, waarna Semen Matkovskiy de bal in het Duitse doel werkte.

De Russen probeerden met een extra veldspeler meer doelpunten te forceren. Daarin slaagde Dinamo Stroitel niet in. De ploeg moest juist nog drie doelpunten incasseren. De Russische coach zag dat zijn plan niet werkte en zette Shabalin terug onder de lat. Een minuut voor tijd bepaalde Mikhail Leontiev de eindstand op 10-2 in het voordeel van Uhlenhorst.

9.Lukas Windfeder 1-0
12.Ferdinand Weinke 2-0
13.Timm Herzbruch 3-0
20.Lukas Windfeder 4-0
22.Timm Herzbruch 5-0
28.Tom Brinkmann 6-0
29.Ferdinand Weinke 7-0
31.Semen Matkovskiy 7-1 (sc)
33.Lukas Windfeder 8-1
35.Lukas Windfeder 9-1
37.Lukas Windfeder 10-1
39.Mikhail Leontiev 10-2

Pos. Club G G G V Voor Tegen Saldo Punten
1 Uhlenhorst* 3 3 0 0 27 9 +18 15
2 East Grinstead* 3 1 1 1 12 18 -6 7
3 Dinamo Stroitel 3 1 0 2 11 19 -8 6
4 WKS Grunwald Poznan 3 0 1 2 12 16 -4 4

* naar halve finales

Poule B

SPV Complutense-Partille SC 3-3
Partille SC voorkwam op de valreep een nederlaag tegen SPV Complutense. Het doelpunt van Anders Lundqvist, die op dat moment als vliegende keep acteerde, bracht de Zweden met nog drie minuten op de klok op gelijke hoogte: 3-3.

Complutense kwam na vier minuten spelen op voorsprong. Opnieuw waren de Spanjaarden effectief met de strafcorner. Guillermo Nevado schoot raak. Elias Lennevi maakte gelijk en vierde dat met een salto. Ignacio Cobos zette twee minuten later Complutense opnieuw op voorsprong, maar binnen de minuut trok Jonas Björkman de stand weer gelijk.

In de tweede helft leek Complutense te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd. Vervolgens miste Partille een strafbal, waarna de Spanjaarden na een mooie individuele actie van Andrin Rickli alsnog op 3-2 kwamen. Maar Partille SC had het laatste woord en pakte met het oog op plaatsing voor de halve finales twee hele belangrijke punten.

4.Guillermo Nevado 1-0 (sc)
8.Elias Lennevi 1-1
10.Ignacio Cobos 2-1
11.Joachim Björkman 2-2
29.Andrin Rickli 3-2
37.Anders Lundqvist 3-3

SV Arminen-Amsterdam 2-2
Met de uitslag van de concurrentie in het achterhoofd wist Amsterdam wat er nodig was om zich te plaatsen voor de halve finales. Een gelijkspel van minimaal 1-1 tegen de finalist van vorig seizoen was voldoende voor de tweede plaats in de poule. En daar slaagden de Amsterdammers in.

Nadat Amsterdam twee strafcorners onbenut had gelaten, kwam de ploeg op voorsprong door een doelpunt van Johannes Mooij. Drie minuten later trok SV Arminen de stand gelijk. Patrick Schmidt stuurde vanaf de strafbalstip doelman Laurens Goedegebuure de verkeerde kant op.

SV Arminen kwam na iets meer dan een kwartier spelen op voorsprong. Een snelle tegenaanval werd door Florian Steyrer afgerond.

In de tweede helft ging Amsterdam op jacht naar de gelijkmaker. De ploeg zette de Oostenrijkers vast op eigen helft. Amsterdam moest wel blijven oppassen op de snelle tegenaanval van SV Arminen, maar Goedegebuure liet zich niet verschalken.

De aanvalsdrift van Amsterdam leverde drie strafcorners op, maar de Oostenrijkse verdediging gaf geen krimp. Ook een schot van Boris Burkhardt trof geen doel en de inzet van Tijn Lissone leidde tot slechts een lange corner.

Uiteindelijk kreeg Amsterdam loon naar werk. Met nog maar een paar seconden op de klok en een man minder vanwege een gele kaart van Nicki Leijs kwam de bal bij Robert Tigges terecht. Hij draaide zich los van zijn tegenstander en met een ultieme krachtsinspanning liet hij doelman Mateusz Szymczyk kansloos.

9.Johannes Mooij 0-1
12.Patrick Schmidt 1-1 (sb)
16.Florian Steyrer 2-1
40.Robert Tigges 2-2

Pos. Club Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Saldo Punten
1 SV Arminen* 3 2 1 0 10 6 +4 12
2 Amsterdam* 3 1 1 1 8 8 0 8
3 Partille SC 3 1 1 1 6 6 0 8
4 SPV Complutense 3 0 1 2 10 14 -4 3

* naar halve finales

Reageer

Contact Us