EuropaCup Zaal (H): Uhlenhorst houdt Amsterdam uit finale

De heren van Amsterdam zijn er niet in geslaagd de finale van de Europacup Zaal te bereiken. In Wenen verloren de Amsterdammers zaterdag in de halve eindstrijd met 6-4 van Uhlenhorst.

Voor Amsterdam rest zondag de strijd om het brons tegen East Grinstead, dat in de andere halve eindstrijd verloor van SV Arminen De finale om de Europacup gaat tussen de Oostenrijkers en Uhlenhorst.

Halve finales

Uhlenhorst-Amsterdam 6-4
Uhlenhorst maakte de favorietenrol waar en bereikte de finale ten koste van Amsterdam. De winnaar van 2015 won met 6-4.

De Amsterdammers kwamen na acht minuten op voorsprong door een doelpunt van Tijn Lissone. Even daarvoor was Boris Burkhardt al dicht bij de 0-1, maar hij kon net niet bij de bal. Lang kon Amsterdam niet genieten van de voorsprong.

Nadat doelman Laurens Goedegebuure een schot van Julius Meyer tot lange corner had verwerkt, was hij kansloos op een inzet van Thilo Stralkowski. Uhlenhorst nam het heft in handen en liep via goals van Timm Herzbruch en Tobias Mantania uit naar 3-1.

Amsterdam leek vlak voor rust de achterstand te kunnen verkleinen, maar Klaas Vermeulen kon net niet bij de voorzet van Robert Tigges komen. Uhlenhorst pikte vervolgens de bal op en de aanval eindigde bij Stralkowski, die zijn tweede treffer van de avond liet aantekenen.

De vierde Duitse treffer zo pal voor het rustsignaal leek Amsterdam te hebben geknakt. Na rust ging Uhlenhorst door. Opnieuw Stralkowski en een mooie backhand van Timm Herzbruch tilden de stand naar 6-1. Robert Tigges maakte daarna snel 6-2 en dat was het beginsignaal van een Amsterdams offensief.

Maar de opgelopen achterstand kon Amsterdam ondanks treffers van Teun Rohof en Tigges, uit een strafcorner, niet meer overbruggen.

8.Tijn Lissone 0-1
9.Thilo Stralkowski 1-1
11.Timm Herzbruch 2-1
17.Tobias Mantania 3-1
20.Thilo Stralkowski 4-1
23.Thilo Stralkowski 5-1
24.Timm Herzbruch 6-1
24.Robert Tigges 6-2
29.Teun Rohof 6-3
36.Robert Tigges 6-4 (sc)

Arminen-East Grinstead 3-2
Arminen en East Grinstead maakten er een spannende wedstrijd van. Beide ploegen kwamen elkaar vorig jaar ook tegen. Toen eindigde het duel in de poulefase in 1-1. Ook dit keer waren de doelpunten schaars.

Ben Allberry opende al na twee minuten de score voor East Grinstead. Pas een minuut voor het rustsignaal maakte Sebastian Eitenberger gelijk, nadat Arminen eerder al de paal had geraakt. Eitenberger zette met zijn tweede goal van het duel de Oostenrijkers op 2-1. Hij draaide om zijn as en al vallend liet hij doelman Patrick Smith kansloos.

Het bleek niet de beslissing in de wedstrijd, want Ross Stott maakte twee minuten later gelijk. Maar Arminen trok alsnog aan het langste eind, dankzij een doelpunt van Manuel Grandits.

2.Ben Allberry 0-1
19.Sebastian Eitenberger 1-1
32.Sebastian Eitenberger 2-1
34.Ross Stott 2-2
37.Manuel Grandits 3-2

Poule C

WKS Grunwald Poznan-SPV Complutense 3-4
Complutense deed in de strijd om degradatie goede zaken door Grunwald Poznan met 4-3 te verslaan. De overwinning kwam pas seconden voor het eindsignaal tot stand. De Spanjaarden knokten zich terug na een 2-0 achterstand bij rust.

Grunwald Poznan was halverwege de eerste helft op voorsprong gekomen door Tomasz Marcinkowski. Twee minuten later bracht Mateusz Hulboj de Polen op 2-0. Het was Andrin Rickli die Complutense in het tweede bedrijf terug in de wedstrijd bracht (2-1). Met een rake strafcorner, de tweede goal van Rickli, kwamen de ploegen op gelijke hoogte. En de Spanjaarden drukten door en namen een voorsprong via Ignacio Cobos.

Grunwald Poznan wisselde de keeper voor een extra veldspeler en dat leidde tot de gelijkmaker van Artur Mikula. Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar met nog zes seconden op de klok besliste Cobos met zijn tweede treffer het duel in het voordeel van Complutense.

15.Tomasz Marcinkowski 1-0
17.Mateusz Hulboj 2-0
28.Andrin Rickli 2-1
29.Andrin Rickli 2-2 (sc)
31.Ignacio Cobos 2-3
37.Artur Mikula 3-3
40.Ignacio Cobos 3-4

Dinamo Stroitel-Partille SC 4-4
Net als in de eerste wedstrijd in poule C was een ruime voorsprong niet voldoende voor de overwinning. Dinamo Stroitel liep binnen een kwartier uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong via rake strafcorners van Sergey Kostarov en Artem Borisov en een velddoelpunt van Yauheni Mikheichyk.

In de tweede helft verkleinde Karl Hemvik uit een corner de achterstand, waarna een minuut later Joakim Björkman het verschil naar één bracht. Yauhei Mikheichyk leek met zijn tweede treffer van het duel Dinamo Stroitel de overwinning te bezorgen. Dankzij doelpunten in de slotfase van Karl Hemvik, opnieuw uit een strafcorner, en Simon Melander hielden de Russen slechts twee in plaats van vijf punten over aan het duel.

5.Sergey Kostarev 1-0 (sc)
12.Yauheni Mikheichyk 2-0
14.Artem Borisov 3-0 (sc)
24.Karl Hemvik 3-1 (sc)
25.Joakim Björkman 3-2
28.Yauhei Mikheichyk 4-2
36.Karl Hemvik 4-3 (sc)
37.Simon Melander 4-4

Pos. Club G G G V Voor Tegen Saldo Punten
1 Dinamo Stroitel 2 1 1 0 9 7 +2 7
2 Complutense 2 1 1 0 7 6 +1 7
3 Partille SC 2 0 2 0 7 7 0 4
4 WKS Grunwald Poznan 2 0 0 2 6 9 -3 2

Reageer

Contact Us