Eva de Goede keert terug bij Amsterdam, talenten stromen door - Hoofdklasse Hockey Nederland

Eva de Goede keert terug bij Amsterdam, talenten stromen door

Eva de Goede keert na een seizoen afwezigheid weer terug bij Amsterdam. Dat meldt de club op de website. Bovendien zullen vanaf komend seizoen de talenten Noor de Baat (16), Yasmin Geerlings en Lana Kalse (beiden 17) definitief de overstap maken naar het vaandelteam. Eerder werd al bekend dat Marijn Veen van Kampong naar Amsterdam zou komen.

De club heeft afscheid genomen van Ellen Hoog, die besloten heeft een punt achter haar loopbaan te zetten. Vanwege blessureleed heeft Judith Zeevenhooven haar carrière noodgedwongen moeten beëindigen. Ook Laura van Heugten verlaat Amsterdam. Zij maakt de overstap naar de buren van Hurley. Sterre Deetman vertrekt ook, maar het is nog niet bekend waar zij volgend seizoen speelt.

Balans

Commissaris tophockey dames Aletta van Manen heeft veel vertrouwen in de nieuwe selectie. “We hebben een goede balans gevonden tussen ervaren speelsters en jong talent. Het is mooi om te zien dat er speelsters uit de eigen jeugd van Amsterdam de stap kunnen maken richting Dames 1.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (11)

 1. Amsterdammertjes

  Ik blijf het onverstandig vinden om die jonge meiden nu al naar dames 1 te halen. Volgens mij is dit niet in het belang van deze meiden. Vroegrijp zijn is niet hetzelfde als talent. Waarom zou je uiteindelijk een betere speelster worden door heel jong deze stap te maken? Laat ze nou eens eerst wat meer groeien voor ze uitrijpen. Ik ben ervan overtuigd dat ze uiteindelijk verder komen door wat meer geduld te hebben. Bovendien mis je zo uiteindelijk voor je selectie de minder vroegrijpe speelsters.
  Of Heeft Mathijssen geen keus?

 2. @Amsterdammertje

  Helemaal mee eens.
  Ik denk zelfs dat de eindkwaliteit omhoog gaat door die meiden rustiger en dus ook later te brengen.
  Ik moest denken aan Yibbi Jansen van Den Bosch. Prima talent, maar natuurlijk nog niet klaar voor het echte werk (ondanks het gekakel van sommige commentatoren). Die gaat gewoon hockeyen bij een subtopper (OR). Heel verstandig. Wie goed is en goed begeleid wordt komt het verst. Geef die meisjes gewoon de tijd om hun potentie te bereiken.
  Of wil Amsterdam zelf voorlopig subtopper worden?

 3. Hele goeie zet! Geerlings en Kalse moeten naar de senioren, dus hoezo te vroeg? Mooi toch dat er clubs zijn die eigen jeugd de kans geven, alleen maar goed voor het Nederlandse hockey. Of willen jullie liever adios buitenlanders zoals bij schc, dan verpesten in de playoffs en het jaar daarna kun je weer opzoek naar nieuwe buitenlanders.

 4. Amsterdammertje

  @top
  Ik ben het grotendeels met je eens en had inderdaad niet door dat Geerlings en Kalse al weer door moeten op basis van leeftijd.
  Laten we hopen op een goede begeleiding en rustig belasting verder opvoeren dan.
  Ik had sowieso spijt van mijn reactie, me realiserende dat die meiden mogelijk ook meelezen.

 5. Te jong.. bij Den Bosch was Pien Sanders ook 16 denk ik. Hoewel ik wel het idee heb dat bij DB de talenten beter gebracht worden en ook echt kunnen en mogen rijpen in de schaduw van de ervaren speelsters. Ze doen al ervaring op en wordend aardoor niet in het diepe gegooid als nood aan de man is. Bij Amsterdam moesten ze meteen de kar trekken, natuurlijk ook doordat er speelsters wegvielen maar als je een goed beleid hebt zoals DB kunnen deze speelsters dat ook. Toch ook jammer dat een speelster als Deetman moet vertrekken.

  Sowieso fijn voor Amsterdam dat De Goede terug is. Je zag dat Amsterdam op het middenveld toch echt tekort kwam. Noor De Baat is een groot talent, maar zij kon de kar niet trekken (logisch ook!). En kan nu mooi in de schaduw van Eva de Goede zich ontwikkelen.

  Van Kalse heb ik leuke dingen gezien, Geerlings nog niet echt gezien tijdens de Play Offs en EHCCC. Ik ben benieuwd hoe zij zich ontwikkelen.

  En dat gekakel over Yibbi Jansen.. ze heeft het toch nog echt niet laten zien. Jammer dat zij niet bij DB bleef om beter te worden. De overstap had altijd nog gekund. Leuke strafcorner, maar niet gescoord tegen de top 3 en hockeyend echt niet goed genoeg voor het grote werk.

 6. Den Bosch doet het al jaren goed met jonge meiden. Worden rustig gebracht en spelen onder de vleugels van toppers. Maar een groot voordeel van Den Bosch is dat ze de play-offs toch wel halen. Door het hele seizoen heen spelen ze 4 tot 6 top wedstrijden van de 22. De rest winnen ze nagenoeg zeker. Dan is het een stuk makkelijker jeugd brengen dan een middenmoter of degradatie kandidaat waar het iets meer om de punten gaat. Die meiden hebben dan wel een seizoen op het hoogste niveau getraind en gespeeld en dan beginnen de echte wedstrijden pas.Dit kunnen ze bij Amsterdam natuurlijk ook allemaal doen, maar om een of andere reden gaat het daar iets minder soepel.

  @Lynn ben het totaal niet met je eens over Yibbi Jansen. Ze is onder andere naar OR gegaan zodat ze met Siepman kon trainen en ze haar corner kon toepassen in echte wedstrijden. Bij DB zat ze toch achter Paumen, terecht natuurlijk. Een andere redenen is dat ze graag op het middenveld wilde spelen ipv rechtsback zoals bij DB.
  En nog niks laten laten?? Zal niet zeggen dat ze hoogst persoonlijk OR de play-offs in gepusht, ze hebben daar een aardig team staan, maar een groot aandeel heeft ze wel. Zeker na de winterstop, waar ze mee doet met de topscoorders van Nederland. Dat OR de play-offs heeft behaald heeft ook met het verval van Laren te maken. Maar goed OR wint van de laatste 6 wedstrijden 5 keer, met daarin 12 doelpunten van Jansen. Dus ze heeft het nog niet laten zien, ben ik het zeker niet mee eens. Daarbij had Kampong ook de kans, maar hebben die hun kans niet gegrepen.

  Toegegeven het gezever van de verslaggevers ben ik inmiddels ook beu.

 7. Jan Pieter

  Volgens mij herken je in het hockey echt talent pas tegen sterke tegenstanders in moeilijke wedstrijden. Die topscoorderslijstjes hebben daarmee mijns inziens niet veel waarde. Wat doet een speelster tegen een sterke tegenstander?

  Als je het echte talent niet hebt, maar wel de instelling en ambitie, moet je slim zijn en een goede opleidingsroute kiezen.Dan kan je nog heel ver komen (Eva de Goede, Yibbi Janssen?).
  Inderdaad Pien Sanders stond al jong in dames 1 van HCDB en terecht. Die viel niet door de mand bij weerstand, maar kon gewoon mee.
  Maar dat soort toptalent is zeldzaam en zeker niet altijd evident.

  Bij Amsterdam zie ik beide varianten momenteel helaas niet meer. In ieder geval niet de juiste route.

 8. Een hoop onzin in deze reacties

  Wat een hoop onzin hier zeg. Jullie zouden jezelf niet eens serieus moeten nemen

 9. hahahahah, uniek dat dit zelfs kritiek oplevert. Amsterdam helemaal op de goede weg, rustig bouwen aan een nieuwe ploeg met talenten die gebracht worden. Super voor het Nederlandse hockey, mooi als de heren dit voorbeeld nu eens volgen.

 10. Het is inderdaad maar een spelletje. Iedere club doet haar best om de beste te worden. Ik hoop dat al die meiden plezier hebben en lichamelijk heel blijven.
  Ik wens de speelsters ook dat ze zich niet gek laten maken door het spelletje, de trainer en de omgeving.
  We zouden ons zelf en het spelletje beter wat minder serieus nemen.

 11. @hockey: dat mag! Maar die strafcorners moeten toch echt gehaald worden en is daarnaast moet de stop en het aangeven goed zijn. Niet gescoord tegen de sterkere tegenstanders en play offs(op een slippertje van Sombroek na). hockeyend voorbij gedold op het middenveld. Naar mijn mening heeft Nunnink een groot aandeel in de play offs gehad. Als je echt goed bent, schuif je vanzelf bij DB door naar het middenveld.

  Maar goed, dit ging over Amsterdam dus laat ik niet afdwalen. Helemaal terecht dat Amsterdam jeugd laat doorstromen. Ben benieuwd hoe zij zich gaan ontwikkelen. Succes dames.

Reageer