Eva de Goede: 'Voel me fit, sterk en vol energie' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Eva de Goede: ‘Voel me fit, sterk en vol energie’

Goed gespeeld, maar te weinig gescoord. In deze conclusie kon Eva de Goede zich wel vinden. Haar ploeg Amsterdam boekte zondag in en tegen Laren een 2-1 overwinning. “Als we iets vaker hadden gescoord dan hadden we het ons makkelijker gemaakt”, zegt de 28-jarige aanvoerster.

Laren kwam snel op voorsprong na een mooie actie van Maxime Kerstholt. Niet veel later maakte Kitty van Male gelijk en nog voor rust nam Amsterdam de leiding via Charlotte Vega. Daarna kreeg Amsterdam meerdere kansen op de score op te voeren, maar keepster Joyce Sombroek liet zich niet meer verschalken. Omdat Laren ook weinig creëerde werd de ruststand ook de eindstand.

Groeien

“Ik denk als je Laren in eigen huis pakt met 2-1 dat je tevreden kan zijn”, gaat De Goede verder. “Natuurlijk is er een aantal dingen waar we aan kunnen werken. Maar ik denk dat we het goed gedaan hebben. Het is nog vroeg in het seizoen, dus we kunnen nog lekker groeien.”

Net als bijvoorbeeld titelconcurrent Den Bosch was Amsterdam mede door het EK voor Oranje en Jong Oranje pas laat compleet. Hierdoor behoeft het veldspel van de Amsterdamse ploeg nog enige finetuning zegt De Goede. “Het is altijd weer aan elkaar wennen, maar daar hebben we nog tijd genoeg voor. Gelukkig hoeven we nog niet te pieken zo vroeg in het seizoen, dus dat is fijn.”

Wennen

Ook voor De Goede is het wennen. “Het voelde al heel snel vertrouwd alsof ik niet ben weggeweest, maar ik moet er ook nog een beetje in komen.” Afgelopen seizoen laste ze een sabbatical in en vertrok naar Zuid-Afrika.

“Als ik er op terugkijk, heeft het mij veel goede en mooie dingen gebracht”, blikt De Goede terug op het jaar. “Ik had het nog nooit eerder gedaan en heb zeven maanden ook echt geen stick aangeraakt. Dat was gewoon heel raar, maar het is mij hartstikke goed bevallen. Ik voel me gewoon fit, sterk en vol energie. Daar ben ik heel erg blij mee.”

Fysieke rust

De Goede had volgens eigen zeggen de rustperiode nodig. Ze wilde niet alleen bij haar Zuid-Afrikaanse vriend Tim Drummond zijn, maar vooral haar lijf rust geven. “Ik had het echt nodig ja. Het was gewoon even op, dus het moest wel even. Het was geen gemakkelijke beslissing, maar ik ben heel erg blij dat ik het gedaan heb.”

Terug in Nederland vindt De Goede niet dat ze een andere hockeyster is geworden. “Ik ben denk ik wel gegroeid als persoon. Het is niet heel anders, maar ik heb gewoon andere dingen meegemaakt en meegekregen. En ik merk aan mezelf dat ik dat hier kan toepassen. Dat is wel fijn.”

Toejuichen

Zou De Goede daarom andere speelsters een sabbatical aanraden? “Dat is denk ik persoonlijk. Ik vind het heel moeilijk om dat in te vullen voor anderen. Ik weet in ieder geval dat het mij heel erg goed gedaan heeft. Als mensen het willen doen, dan kan ik dat alleen maar toejuichen. Het is goed om jezelf af en toe rust te geven en ook echt afstand te nemen.”

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Laren en Amsterdam

Comments (1)

  1. mooi Eva! goed om je weer op het veld te zien! Hopelijk snel weer in Oranje!

Reageer