Eva den Hartog: ‘Beloning voor de afgelopen weken’

Het was een bijzondere zondag voor de dames van Huizen. De ploeg schreef op de elfde speeldag historie. Voor het eerst won Huizen een wedstrijd op het hoogste niveau. In de topper onderaan de ranglijst van de Hoofdklasse werd Nijmegen met 3-1 verslagen.

“Het is de eerste overwinning, maar ik vind het vooral een beloning van eigenlijk al weken goed spelen”, zegt Huizen-aanvoerster Eva den Hartog. “Een beloning voor de stappen die we hebben gezet en het harde werken.”

Zes puntenwedstrijd

Vooraf werd het duel met Nijmegen bestempeld als een zes puntenwedstrijd. Huizen mocht de achterstand van drie punten op de mede-promovendus niet verder laten groeien. “Je merkte het om ons heen. Er werd veel gezegd: de vorige keer heb je twee keer in de play-offs gewonnen. Nu moet je ook winnen anders wordt het verschil te groot met Nijmegen”, zegt Den Hartog.

“Maar we hebben juist geprobeerd de druk er een beetje af te halen”, legt Den Hartog uit. “We zijn eigenlijk heel ontspannen gaan trainen en hebben vooral heel veel lol gemaakt met elkaar deze week. Ik denk dat dat de juiste insteek was.”

Huizen te eager

Misschien begon Huizen hierdoor te ontspannen aan het duel, want Nijmegen was in het eerste deel en met name in het eerste kwart de bovenliggende partij. “Ik vond ons iets te afwachtend”, zegt Den Hartog. “We liepen te ver naar achteren en we waren in het veld heel erg bezig met hoe we het tactisch moesten oplossen. In de rust hebben we ook met elkaar besproken: jongens, allemaal mond dicht nu. Even rust, haal even diep adem en tel tot tien. Het was iets te eager, waardoor we slordig werden.”

Huizen mocht van geluk spreken dat Nijmegen verzuimde te scoren. Hierdoor bleef de Gooise ploeg in de wedstrijd en opende het zelf na 25 minuten de score via Amber Folmer. Lang kon Huizen niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de 1-0 maakte Michelle Simons gelijk.

Beter worden

“Die 1-1 kwam veel te snel. Ik vind ook dat we daarin beter moeten worden. Als we een goal maken, krijgen we snel een kans tegen. Gelukkig hebben we de 1-1 slim naar de rust getild. Daarna zijn we iets gaan veranderen en hebben we het duel overgepakt.”

Huizen draaide de rollen om nadat Folmer met een tip-in de ploeg op 2-1 had gezet. Vanaf dat moment was Huizen de bovenliggende partij en vlak voor tijd verzekerde de ploeg zich definitief van drie punten nadat Gitte Michels vanaf de kop van de cirkel raak pushte.

Los

“Na die 2-1 voelde het ook: we pakken hem zeker. Toen waren we los”, zegt Den Hartog. “Ik vind dat we vanuit een hele goede basis hebben verdedigd. In balbezit hebben we de bal wat langer vastgehouden en heel simpel van wit naar wit gespeeld. En dat geeft rust. Als je hem elke keer kwijtraakt, kost het zoveel energie om weer terug te verdedigen.”

Met de overwinning kreeg Huizen de bevestiging op de goede weg te zitten, zegt Den Hartog. “Zo voelt het wel en ik denk dat je het wel ziet aan de ontlading. Het is vooral een beloning voor de afgelopen weken. Het is lekker om zo de winterstop in te gaan.”

Reageer

Contact Us