Fabienne Roosen: ‘We gaan voor de play-offs’

De dames van Laren waren de verrassing van de eerste speeldag van de Hoofdklasse Zaal. Met een gelijkspel tegen landskampioen Amsterdam (3-3) en winst op hdm (6-4) schoot de Gooise ploeg aanmerkelijk beter uit de startblokken dan afgelopen seizoen.

Pas op de derde speeldag wist Laren het eerste punt te pakken, een speeldag later gevolgd door de eerste zege. De formatie moest vervolgens alle zeilen bijzetten om degradatie af te wenden. Dit seizoen staat de teller na de eerste speeldag al op vier punten tot tevredenheid van Fabienne Roosen.

Andere voorbereiding

“Dat kan je wel zeggen ja. Maar dat was ook onze insteek om meteen goed te beginnen. We hebben ook een andere voorbereiding gehad en dat is heel fijn”, zegt Roosen.

Vorig seizoen ontbrak het Laren in de aanloop naar het zaalseizoen aan mogelijkheden om veel te trainen. De ploeg moest hier en daar wat regelen om aan de slag te kunnen in een zaal. Roosen trok aan de bel en gaf aan dat het dit seizoen anders zou moeten. Aan de oproep werd gehoor gegeven.

Veel uren en oefenduels

“Het was niet alleen mijn hulpkreet. Het kwam vanuit het hele team. Dus het is wel echt fijn dat het dit jaar echt anders is. We hebben gewoon al heel veel uren gemaakt en heel veel oefenwedstrijden gespeeld. Dat helpt ook echt, want dan kan je het al veel beter neerzetten. Dat miste vorig jaar.”

“Het is echt zo’n leuk spelletje”, gaat Roosen verder. “Het is zonde als je het niet vol doet. Je kan het maar beter goed doen, in de voorbereiding en alles. Het is helemaal top nu.”

Balen van gelijkspel

Een betere voorbereiding leidde op de eerste speeldag meteen tot betere resultaten. Al baalde Roosen van het gelijkspel tegen Amsterdam. “Op zich zijn vier punten prima voor een eerste dag. Wij zijn tevreden, maar ergens hadden het er zes kunnen zijn.”

Laren leidde met 2-0 en 3-1, maar zag Amsterdam alsnog met een punt van het veld stappen. “We hebben een paar cadeautjes weggegeven. Dat is wel echt zonde. In de tweede wedstrijd hebben we het beter gedaan.”

Winst op hdm

In het duel met hdm stond Laren na 5,5 minuut al met 3-0 voor. De Haagse ploeg dichtte het gat naar 3-2, maar Laren had geleerd van het duel met Amsterdam. De gelijkmaker viel niet. Het was juist Laren dat verder wegliep en uiteindelijk met 6-2 won.

De Gooise ploeg staat nu tweede op twee punten van koploper Kampong. “We hebben juist dit jaar een hele andere insteek. We willen er echt voor gaan voor de play-offs”, zegt Roosen.

Reageer