Fabienne Roosen: ‘We mogen de hoop nog niet opgeven’

De dames van Laren pakten zondag eindelijk het eerste punt in de Hoofdklasse zaal. Na vijf opeenvolgende nederlagen werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Union. Een punt, maar dat hadden er eigenlijk tegen de Nijmeegse ploeg drie moeten zijn.

“Zeker”, zegt Fabienne Roosen van Laren. “Het is echt zonde. We geven het zelf weg.” Eerder op de dag werd in de Veluwehal in Barneveld nipt verloren van Kampong, maar ook tegen de landskampioen had er voor Laren meer in gezeten.

Domme keuzes

“We hadden zeker zoiets van vandaag moeten we echt de punten pakken. Tegen Kampong waren we ook zo close. We komen weer gelijk en dan geven we het weer op dezelfde momenten met domme keuzes weg. En dat gebeurt tegen Union eigenlijk ook en dan spelen we nog gelijk. We hadden op z’n minst tegen Kampong gelijk moeten spelen en hadden tegen Union punten moeten pakken. Dat is gewoon echt superzonde.”

Op zoek naar een oorzaak zegt Roosen: “We spreken dingen af. Mensen houden zich er niet aan en je geeft het eigenlijk op kleine momenten weg. En dat is gewoon echt superzonde. Dus daar moeten we echt even over zitten. Spelers persoonlijk moeten gaan aanspreken: waarom maak je op dat moment de keuze als we iets anders afspreken? En dan maar op naar volgende week. We hebben in ieder geval een puntje te pakken.”

Alles uit de kast

Laren staat in poule A met dat ene punt op de laatste plaats op zeven punten van plek vier, die recht geeft op nog een seizoen Hoofdklasse. Het verschil met MOP, dat vijfde en op een play-outpositie staat, is vijf punten. Met nog vier wedstrijden op het programma zal de Gooise ploeg alles uit de kast moeten halen om niet te degraderen.

“Het gaat zeker krap worden, maar we mogen de hoop nog niet opgeven. Volgende week hebben we nog kansen. En het ging vandaag (zondag, red.) goed, dus we moeten het goede gevoel vasthouden en leren van de momenten waar we het weggeven”, zegt Roosen, die aanknopingspunten heeft gezien.

Meer houvast en structuur

“Dat we veel meer als team stonden, veel meer structuur was, veel meer houvast, veel minder eilandjeshockey. Dat is goed en dat moeten we meenemen. En op de momenten waar het om gaat, daar zit nog heel veel ruimte voor verbetering. Dus daar moeten we mee aan de slag.”

Een oplossing ligt voorhanden. “We moeten gewoon meer gaan trainen met z’n allen. Dan kan je ook echt iets neerzetten”, zegt Roosen, maar in de voorbereiding op het zaalseizoen ontbrak het Laren aan mogelijkheden om veel te trainen. Dat zorgde er mede voor dat de ploeg matig van start ging in de Hoofdklasse.

Trainen in de zaal

“Andere teams trainen heel veel in de zaal, hebben systemen. En wij niet. Toen nog niet. Dat merkte je gewoon meteen, bedoel dat is ook logisch, maar we merken nu wel echt veel verschil. Dat is in ieder geval wel positief. We regelen wel hier en daar wat, maar het is gewoon niet als andere clubs die structureel dubbeltrainingen doen. Daar moeten we als Laren wat aan gaan doen. Dat er een zaal gefixt wordt. Daar moeten we volgend jaar zeker verandering in brengen.”

Reageer

Contact Us