Famke Richardson: ‘Met nul punten weggaan was niet nodig geweest’

Marijn Veen en Famke Richardson speelden afgelopen zomer samen het EK met Jong Oranje, maar afgelopen zondag stonden ze tegenover elkaar. Richardson voor SCHC en Veen voor haar nieuwe ploeg Amsterdam.

Voor Veen was de wedstrijd tegen Stichtsche de eerste hoofdklassetopper in haar carrière. “Ik voelde iets meer spanning dan normaal, maar ik had er wel superveel zin in”, vertelt Veen. “Tot nu toe doen we het erg goed. Voorafgaand aan het duel dacht ik: als we vertrouwen op onze eigen kwaliteit, kunnen we deze wedstrijd winnen.”

Aan elkaar gewaagd

Ook Richardson keek uit naar het duel tegen Amsterdam. “Ik vind de wedstrijd tegen Amsterdam één van de leukste wedstrijden om te spelen, omdat we aan elkaar gewaagd zijn”, aldus de verdedigster van Stichtse. “SCHC en Amsterdam zijn twee teams die allebei willen hockeyen en dit gebeurde ook.”

Amsterdam kwam vrij snel op voorsprong door een doelpunt van Felice Albers en wist dit de hele wedstrijd vast te houden. “Een 1-0 stand is natuurlijk altijd spannend, want SCHC hoefde er maar één te scoren en het zou weer gelijk staan”, blikt Veen terug. “Toch had ik het gevoel dat we de controle over de wedstrijd hadden. Als we gewoon goed zouden blijven hockeyen en geen fouten zouden maken, was de winst voor ons.”

Met lef durven spelen

“Ik vond dat het grotendeels gelijk opging”, blikt Richardson terug. “In de rust zeiden we tegen elkaar dat we door moesten blijven gaan en met lef moesten durven spelen. We hadden er vertrouwen in dat het doelpunt dan zou gaan vallen. Je baalt natuurlijk wel dat dit dan niet gebeurt.”

“Met nul punten weggaan was niet nodig geweest”, gaat Richardson verder, “maar we hebben wel weer stappen gemaakt. We kijken als team ook heel erg naar ons eigen spel en of we de afspraken die we maken nakomen. Voor ons gevoel hadden we al veel meer verbinding ten opzichte van de eerder gespeelde wedstrijden. Daar moeten we in blijven groeien.”

Veen terug op Kampong

Dat groeiproces kan SCHC komende zondag voortzetten als Bloemendaal op bezoek komt. Amsterdam speelt in Utrecht tegen Kampong. Voor Veen zal dit een speciale wedstrijd worden. Ze keert voor het eerst sinds haar overgang terug op haar oude club.

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www.HockeyBaas.nl.

Reageer

Contact Us