Felice Albers: ‘Ik dacht: die bal moet op goal’

Met haar doelpunt loodste Felice Albers Amsterdam niet alleen langs Oranje-Rood, maar de 2-1 winst in het tweede duel in de halve finales van de play-offs betekende ook dat haar ploeg voor de derde maal op rij met Den Bosch gaat strijden om de landstitel.

“Ik kreeg de bal van Eva de Goede aangespeeld en ik dacht alleen maar: die bal moet op goal”, haalt Albers het moment van de winnende treffer terug. “Er was precies een gaatje in dat hoekje en daar viel ie in. Volgens mij ging de bal er hobbelend in. Maar ja, dat zijn ook goals die horen in de play-offs.”

Niet makkelijk

De treffer van Albers viel pas vlak voor tijd. Amsterdam had het in het tweede duel met Oranje-Rood een stuk minder makkelijk dan een week eerder. In Eindhoven werd toen met 3-0 gewonnen. “Het ging wel wat moeizamer. Oranje-Rood had het beter staan en speelde veel gedisciplineerder. Vorige week kwamen we er best wel makkelijk door en hadden we best veel een-tegen-een met de keeper.”

“Nu hadden we ook best wel goede kansen, maar ontbrak net de scherpte in de laatste fase”, gaat Albers verder. “We hebben superhard geknokt en ik had het vertrouwen dat ie echt nog wel zou vallen. Ik ben ook superblij dat we hem alsnog hebben binnengesleept.”

Stroef duel

Het was een stroeve wedstrijd. Het tempo lag te laag om de wedstrijd te doen ontbranden. Ook de doelpunten van Charlotte Vega en Laura Nunnink konden het spelbeeld niet doen keren. Na rust voerde Amsterdam de druk wel steeds verder op. Het offensief resulteerde uiteindelijk in de winnende treffer van Albers twee minuten voor tijd.

De finale om de landstitel gaat opnieuw tegen Den Bosch, dat in twee wedstrijden afrekende met SCHC. “Ik denk dat veel mensen deze finale wel hadden verwacht”, zegt Albers. “Wij waren er zelf niet mee bezig, want we moesten het echt stap voor stap bekijken.

Hegemonie doorbreken

De afgelopen twee seizoenen was Den Bosch in de finale steeds te sterk. Amsterdam hoopt dit jaar de hegemonie van Bossche formatie te doorbreken. De ploeg van coach Rick Mathijssen kende een meer dan voortreffelijk reguliere seizoen. Het vertrouwen is er, zegt Albers.

“Ik denk dat dit jaar gewoon alles klopt. Iedereen heeft veel plezier in het veld en dat zie je ook terug. We werken hard voor elkaar. We kunnen elkaar aanspreken op de dingen die beter moeten. We zitten in een goede flow en ik hoop dat we dat gewoon door kunnen zetten in de finale.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Oranje-Rood-1
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Oranje-Rood-2
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Oranje-Rood

Reageer

Contact Us