FIH nomineert Matla, de Goede en de Geus als speler van het jaar 2019 | Hoofdklasse Hockey Nederland
FIH Best players 2019

FIH nomineert Matla, de Goede en de Geus als speler van het jaar 2019

 

De FIH heeft de Nederlandse spelers Frederique Matla, Eva de Goede en Jonas de Geus genomineerd voor de spelers van het jaar 2019. Matla en de Goede werden geselecteerd als beste speelsters van 2019. Tevens werden Matla en de Geus werd bij de heren genomineerd als aanstormend talent. Frederique Matla is de enige speelster die twee nominaties heeft gekregen. 

De FIH maakt elk jaar bekend wie de beste speler of speelster van het jaar is. Media en fans kunnen tot 17 januari 2020 stemmen. Vorig jaar werd Eva de Goede speelster van het Jaar. Alyson Annan ontving toen de award voor beste coach van het jaar.

FIH beste speelster Eva de Goede

In 2019 werd Eva de Goede al benoemd tot speelster van het jaar. De ervaren de Goede speelt voor Amsterdam en is al jaren de drijvende kracht bij haar team. In 2020 won de Goede alles wat er te winnen was. In Juni won zij samen met Oranje de FIH Pro League door Australië in de finale te verslaan. Ook op het EK hockey in Antwerpen won de Goede de gouden medaille. Met haar club Amsterdam was zij ook dit jaar niet te stoppen. De Europa Cup werd in April veroverd door Real Sociedad aan de kant te zetten. Als klap op de vuurpijl won zij met haar ploeg ook nog het landskampioenschap. De Goede won in 2019 vier titels, waarbij zij vaak wordt gezien als een belangrijke en dragende speelster van het team.

Eva de Goede is genomineerd als speelster van het jaar 2020
Eva de Goede is genomineerd als speelster van het jaar 2020. Deze award won zij ook in 2019

FIH beste speelster en talent Frederique Matla

Een dubbele nominatie voor Frederique Matla. Niet alleen is zij geselecteerd als talent van het jaar, ook doet zij een poging speelster van het jaar te worden. Ook Frederique Matla won afgelopen jaar de FIH Pro League en het EK Hockey in Antwerpen. De talentvolle spits, die tevens een weergaloze sleep heeft is sterk aan de bal en heeft een neusje voor de goal. Afgelopen jaar scoorde Matla tien keer tijdens de Pro League, hiermee was zij de best scorende spits. Op het EK hockey vond zij iets minder vaak het net, namelijk twee keer. Ook in de Livera Hoofdklasse is Matla degene die de scepter zwaait, met achttien doelpunten voert zij de topscorerslijst aan. Tot ieders verbazing werd Matla door Annan niet opgenomen in de trainingsgroep van Oranje ter voorbereiding van de FIH Pro League van 2020. De definitieve selectie voor deze Pro League wordt komende week bekend gemaakt. Met deze nominaties lijkt Annan niet meer om Matla heen te kunnen.

Frederique Matla is genomineerd talent van het jaar 2020
Frederique Matla is genomineerd talent van het jaar 2020
Frederique Matla is genomineerd speelster van het jaar 2020
Frederique Matla is genomineerd speelster van het jaar 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FIH beste talent Jonas de Geus

Als speler van Almere zorgde Jonas de Geus ervoor dat zijn ploegje niet degradeerde uit de Hoofdklasse. Toch wilde de Geus meer  en maakte afgelopen zomer de transfer naar Kampong. De Geus pakte afgelopen jaar de bronzen medaille met Oranje op de FIH Pro League. Op het EK hockey pakte de Geus de bronzen medaille. Tijdens dit EK in Antwerpen werd de Geus benoemd tot talent van het toernooi.

Jonas de Geus is genomineerd als talent van het jaar 2020
Jonas de Geus is genomineerd als talent van het jaar 2020

 

Fans, publiek, familie en liefhebbers kunnen nu stemmen op de nominatie pagina van de FIH. Tot en met 17 januari 2020 kan er gestemd worden. Stem nu op jouw favoriete speler.

Reageer