FIH Pro League (D): Nederland wint van Nieuw-Zeeland (Eindstand 3 - 2) - Hoofdklasse Hockey Nederland

FIH Pro League (D): Nederland wint van Nieuw-Zeeland (Eindstand 3 – 2)

 

Hoofdklassehockey is vanavond LIVE bij de wedstrijd Nederland – Nieuw-Zeeland. Volg vanavond alle ontwikkelingen rondom het duel op hoofdklassehockey.nl. De wedstrijd vangt aan om 19.30 uur.

Opstellingen Nederland: Veenendaal (Gk), Koolen, Leurink, Keetels, Jonker, Verschoor, Matla, van den Assem, Nunnink, Stam en de Goede (c)

Opstellingen Nieuw-Zeeland: O’Hanlon (Gk), Shannon, Merry, Neal, Gunson, Charlton, Dickins, Hull, Keddell, Gloyn en Michelsen (c)

0′ Met nog een kwartier te gaan maken beide teams zich op voor de wedstrijd. Het Nederlands team speelt vandaag weer met Felice Albers. Een aantal maanden geleden sprak Hoofdklassehockey met Felice Albers. Zij viel een aantal maanden geleden af, maar heeft zich terug gevochten in de selectie van Annan.  Albers speelt vandaag haar tweede interland. Ook Kelly Jonker is vandaag weer van de partij. De kleine spits van Amsterdam wordt vandaag door ons getipt als doelpuntenmaakster.

1′ We gaan beginnen aan het eerste kwart. Opvallend is dat van Maasakker begint op de bank. Is Ireen van den Assem vandaag strafcorner nummer 1?

2′ Nederland speelt weer met twee spitsen (Matla en Jonker). Op het moment dat Nieuw-Zeeland in balbezit is, is het opvallend dat Laurien Leurink vanuit het middenveld voor de twee spitsen schuift.

4′ Felice Albers is net het veld ingekomen voor Jonker. Dit betekent cap nummer twee voor de speelster uit Amsterdam.

5′ Lauren Stam maakt een pittige overtreding. De wedstrijd is nog gelijkwaardig. Nieuw-Zeeland heeft het meeste balbezit tot nu toe en speelt op de helft van Nederland.

8′ Strafcorner 1 is voor Nieuw-Zeeland. De sleep is van Neal, de bal gaat op de voet. Strafcorner nummer twee voor Nieuw-Zeeland. Wederom een sleep van Neal, deze gaat links laag op de legguards van Veenendaal. Via de legguards gaat daarna de bal op de voet van een Nieuw-Zeelandse aanvaller.

9′ Weinig dominantie nog van het Nederlandse team.

12′ De eerste keer dat het Nederlandse publiek juicht van een actie van Lidewij Welten. Met een individuele gaat zij de cirkel in.

14′ Malou Pheninckx gaat op pure snelheid haar directe tegenstander voorbij aan de rechterkant van het veld. Zij haalt de achterlijn, maar vind geen teamgenootje.

Einde eerste kwart

17′ Strafcorner 1 voor Nederland. Caia van Maasakker staat in het veld. O’Hanlon, de keepster van Nieuw-Zeeland, heeft een schitterende redding en zorgt ervoor dat beide ploegen op 0 – 0 blijven staan.

18′ Een mooie kans voor Felice Albers. Via de linkerkant van de cirkel nadert zij O’Hanlon. Uiteindelijk stuit zij op de keepster.

19′ Ondertussen zijn wij gevlucht vanaf de tribune. De regen komt nu naar beneden. Het lijkt erop dat dit de enige bui van de avond blijft.

21′ Nederland scoort!! Het Nederlandse team is in de tweede helft dominanter geworden. Zoals wij vooraf al dachten, doelpuntenmaakster Kelly Jonker!

23′ Albers staat nu met Matla in de spits. Een mooie aanval via Keetels belandt bij Albers die door haar lengte nog een tip-in veroorzaakt. De keepster redt.

24′ Toch is het Nederland die de druk erop houd en kan scoren. Met haar tweede cap is het deze keer doelpuntenmaakster Felice Albers!

26′ Nieuw-Zeeland kan eigenlijk niets meer veroorzaken. Waar zij in het eerste kwart het nog konden bijbenen, is het tweede kwart volledig in Nederlandse handen.

28′ Goede verdedigend werk van Nunnink bij een van de spaarzame uitbraken van Nieuw-Zeeland. Bij balwinst kan zij meteen Matla inpassen die op volle snelheid langs de zijlijn gaat.

30′ We naderen het einde van de eerste helft

Einde tweede kwart

31′ Nieuw-Zeeland slaat af

33′ Bijna een doelpunt, wederom van Kelly Jonker

34′ Nederland heeft een mooi systeem waarbij voor en achterwaarts wordt gespeeld. Breedtepasses worden aanvallend niet vaak gebruikt. In de voorwaartse acties zijn vooral Xan de Waard en Maria Verschoor gevaarlijk

36′ Nieuw-Zeeland blijft in het derde kwart nog gemakkelijk overeind

38′ Een van de kwaliteiten van Felice Albers. Door haar lengte kan zij relatief makkelijk bal onderscheppen. Haar reach is groot. Ook ditmaal onderschept zij de bal en kan ze samen met Lidewij Welten een 2:1 opzetten. Lidewij krijgt de bal op de kop van de cirkel terug van Albers en lost een backhand. Haar schot stuit op de legguards.

40′ Strafcorner twee voor Nederland door een shoot van Nieuw-Zeeland.

43′ Strafcorner 3 voor Nederland. De corner mislukt volledig! De bal wordt uitgenomen, maar gaat volledig langs alle Oranje-speelsters. In de omschakeling kan Nieuw-Zeeland met 5:2 eruit komen. Een doelpunt lijkt er te komen voor Nederland. De verkeerde eindpass zorgt ervoor dat er geen kans ontstaat.

44′ Strafcorner voor Nieuw-Zeeland. Een prachtige variant wordt met een doelpunt beloond. De bal lijkt door de benen te gaan van Koning. Het schot is van Merry. 

45′ Met nog een minuut te gaan is de voorsprong van Nederland opeens minimaal. Nog vijf seconden op de klok en Nederland krijgt zijn vierde strafcorner van de wedstrijd. De variant gaat via Caia van Maasakker over de achterlijn.

Einde derde kwart

46′ We zijn begonnen aan het laatste kwart

47′ De eerste poging is voor Nieuw-Zeeland. Via een rare stuiter ontstaat er een soort van tip-in. Koning heeft een goede redding.

50′ Lidewij Welten zorgt weer voor gevaar. Zij gaat de cirkel in aan de linkerkant. Nadat zij de verdediging van Nieuw-Zeeland zoek speelt, denkt ze recht te hebben op een strafcorner. De scheidsrechter wijst haar verzoek af.

52′ Een mooie pass op Keetels, zij lost een schot op de kop van de cirkel. De verdediging heeft de stick er goed tussen. Ook in de rebound kan Matla haar backhand niet goed lossen.

53′ Het publiek is goed te horen. Nederland heeft het nodig. Ondanks de dominantie is de ploeg van Annan nog niet veilig.

54′ Strafbal voor Nieuw-Zeeland! Een harde hak op de stick van de Nieuw-Zeelandse aanvaller wordt beloond met een strafbal. De strafbal wordt benut. De bal gaat hard op de plank. 

55′ Wat is zij vandaag weer goed. Xan de Waard speelt weergaloos. Ze onderschept de bal en zorgt er zelf voor dat ze met een individuele actie een schot kan lossen. Haar schot gaat op de plank. 3 – 2 voor Nederland. 

56′ Nederland wil meer en speelt met een full press

58′ Nu is het Nieuw-Zeeland  die de keeper eruit haalt. Met elf speelsters gaat Nieuw-Zeeland nog een poging wagen hier een punt weg te slepen.

60′ De laatste minuut gaat in. Nederland krijgt een vrije slag bij de eigen cirkel.

Einde wedstrijd

Reageer