LIVE FIH Pro League Grand Final (D): Australie wint de shoot-outs - Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE FIH Pro League Grand Final (D): Australie wint de shoot-outs

 

Vanaf 17.00 volg je hier alle ontwikkelingen in de halve finales van de FIH Pro League bij de dames. Om 17.15 neemt Argentinië het op tegen Australië, terwijl voor Oranje de strijd om de titel om 20.00 losbarst in een duel met Duitsland. Alle ontwikkelingen rondom de Grand Final volg je live in dit weblog: 

Opstelling Argentinië: Succi (Gk), Toccalino, Luchetti (C), Rebecchi, Granatto, Habif, Sauze, Albertarrio, von der Heyde, d’ Elia en Costa

Opstelling Australië: Lynch (Gk), Malone, Peris, Kenny, Fitzpatrick, Nobbs, Morgan, Claxton, Taylor, Williams en Chalker (C)

0′ Het stadion is nog niet gevuld, maar een kraker van jewelste staat om 17.15 uur op het programma. De nummer 2 en 3 van de FIH Pro League nemen het op in de eerste kruisfinale. Argentinie en Australie nemen het vandaag in het Wagener stadion tegen elkaar op. De teams komen het veld op.

1′ En we zijn begonnen. Het is meteen Argentinië die druk zet en de eerste keer bij Australië in de cirkel is te vinden.

3′ Australië is nu de ploeg die het initiatief overneemt. Argentinië speelt op de counter

4′ Doelpunt voor Argentinië! Een simpele bal wordt gespeeld naar Jankunas die veel keuzes heeft. Ze dreigt naar de forehand, maar haalt de bal uiteindelijk terug naar de backhand. Met een simpel schot gaat de bal op de plank.

6′ Het baltempo ligt laag bij Australië. De ploeg wil wel graag het initiatief nemen, maar Argentinië lijkt niet echt onder de indruk te zijn.

8′ Strafcorner 1 is voor Argentinië. d’ Elia en Rebecchi staan klaar op de kop van de cirkel. Het schot is van d’ Elia. Met een lage flats gaat de bal op de legguards van Lynch. De rebound wordt naast geflatst.

11′ Videorefferal voor Australië. En er wordt een strafcorner aan Australië gegeven. Taylor staat klaar op de kop van de cirkel. Toch is het Morgan die de bal krijgt. Zij sleept de bal links laag. De keeper zit er goed bij en kan de bal goed naar de zijkant verwerken.

13′ Beide ploegen strijden nu op het middenveld.

14′ De bal gaat omhoog door de Australische verdedigster. Dit doet zij gevaarlijk, waardoor de scheidsrechter strafcorner nummer twee aan Argentinië geeft. De hele corner mislukt. De bal wordt met een hobbel aangegeven en slecht gestopt. Toch maakt Australie weer een overtreding, waardoor corner nummer drie voor Argentinie wordt gegeven. Dit keer slaat d’ Elia hard laag op de keepster. De bal gaat hoog de cirkel uit zonder gevaar.

15′ De video wordt gevraagd ditmaal door Argentinie. Een Australische voet lijkt een corner te worden voor Argentinie. En jawel, de scheidsrechter geeft een corner. En wederom een matige corner. De bal wordt gespeeld op de tip, maar Granatto kan de bal niet meer aanraken.

Einde eerste kwart

16′ De eerste kans is voor Argentinie. De bal gaat met de backhand naast het goal.

18′ Strafcorner vier is voor Argentinië. Het is op dit moment eenrichtingsverkeer. De bal ligt in de scrimmage. Weer een overtreding voor Australie, waardoor Argentinie zijn vijfde corner mag nemen. De variant wordt teruggegeven naar de aangeefster, zij flatst de bal naast.

21′ Australie probeert de druk op te voeren

24′ Er is nog niet veel te genieten voor het publiek het het Wagener stadion. Argentinië is wel degelijk beter, maar echt mooi hockey wordt er nog niet gespeeld.

29′ Strafcorner voor Australie. Er zijn weinig kansen voor Australie. Misschien kunnen ze uit een dood spelmoment de score gelijktrekken. De sleep gaat naar rechts. Kenny scoort de 1 – 1

30′ Het is een beetje tegen de verhoudingen in, maar Australie komt terug in de wedstrijd. Argentinie heeft op basis van de eerste helft de meeste kansen gekregen. Toch is de ploeg erg slordig in de afwerking.

Einde tweede kwart

31′ Australië neemt de bal uit.

32′ Strafcorner zeven voor Argentinië. De bal wordt ingeslagen, maar veel te zacht. De bal kan makkelijk verwerkt worden.

34′ Australië speelt op dit moment goed mee met de Argentijnse dames. Het spel wordt slordiger bij Argentinie.

37′ Australie speelt op de helft van Argentinie.

39′ En de druk van de Australische dames blijft staan. De Argentijnen zullen er nu alles aan moeten doen om terug te komen.

40′ Groene kaart voor Fitzpatrick (Australie)

42′ En nu is het Argentinie die met een man meer de druk weer probeert op te voeren. Kansen worden er niet gecreëerd. Strafcorner nummer acht voor de Argentijnen. En weer wordt er gemist, de bal gaat naast via een Australische stick.

44′ Groene kaart voor Argentinie.

45′ Strafcorner drie voor Australie. De video komt er aan te pas. De corner gaat niet door!

Einde derde kwart

46′ Het laatste kwart gaat beginnen. Het derde kwart was erg matig van de Argentijnse dames.

49′ Strafcorner nummer negen voor Argentinië. Het schot gaat mis. Maar in de rebound versiert Argentinie weer een corner. Ditmaal een sleep. De bal lijkt naast het goal te gaan, maar wordt tegengehouden door Australie.

51′ Het baltempo gaat weer omlaag.

54′ Argentinië heeft al 4 shoot-out series gehad en heeft deze alle vier gewonnen. Australie heeft twee shoot-outs gehad, en heeft daar een van gescoord.

57′ Kansen worden er niet meer gecreëerd.

58′ Toch een klein kansje voor Argentinie. Een voorzet gaat naar de stip. De bal wordt net naast het goal geflatst.

Einde vierde kwart

De eerste bal van Rebecchi gaat naast.

Nu is het Malone voor Australie. Via de backhand slaat zij de bal hard in het net

Het strafcorner kanon van Argentinie scoort. d’ Elia flatst de bal hoog in het net

Nobbs scoort voor Australie.

Albertarrio scoort via de backhand. Waar het in de wedstrijd niet lukte, lukt het nu wel

Kenny mist! In de reguliere wedstrijd scoorde zij nog de 1 – 1

Strafbal voor Argentinie. d’ Elia staat klaar. De video kwam er aan te pas. Toch blijft de strafbal staan. Doelpunt!

Australie mist. Peris schiet op de paal

di Santo heeft weinig gespeeld, maar mag toch de shoot-out nemen. Zij neemt teveel tijd. Geen doelpunt

Australie scoort weer. De keeper van de Argentijnen wordt dol gedraaid. 3 – 3

Australie mag weer beginnen. En Malone schiet de bal op de backhand in de touwen. 4 – 3

Reageer