FIH Pro League: India speelt Oranje van de mat (Eindstand 5 - 2) - Hoofdklasse Hockey Nederland
Argentinie wint in de FIH Pro League van Nederland door middel van shoot-outs.

FIH Pro League: India speelt Oranje van de mat (Eindstand 5 – 2)

In de eerste wedstrijd van de FIH Pro League, neemt het Nederlands elftal het op tegen India. De wedstrijd die wordt gespeeld in India is beladen. Veel publiek zal op de wedstrijd af komen om de thuisploeg naar een overwinning te juichen. Met een schuin oog kijken wij alvast vooruit. Hoe staat Oranje ervoor met de komst van de Olympische Spelen in Japan. Hoe staat de ploeg van Max Caldas ervoor? 

Line-up India: Pathak (Gk), Singh, Kumar, Singh (C), Singh. G. Singh. M., Singh. H., Sharma, Singh. G., Sowmarpet en Prasad

Line-up Oranje: Blaak (Gk), de Geus, Bakker, van Ass, Schuurman, Pruijser, Kellerman, de Mol, Brinkman, Janssen en van der Weerden

0′ De teams warmen zich op. Over een aantal minuten gaan wij een LIVE verslag doen van de wedstrijd in India. De handen worden geschud. De teams zijn er klaar voor

1′ Het is meteen raak in de eerste minuut!!!! 1 – 0 voor India! Een razendsnelle aanval van India. De thuisploeg laat meteen zien waarom zij jarenlang het hockey hebben gedomineerd. Nederland wordt overklast en is totaal nog niet wakker. 

3′ Oranje aan de bal. Het tempo ligt nog erg laag.

4′ De eerste cirkelpenetratie voor Oranje. De aanval gaat via de linkerkant. Een doelkans komt er niet

5′ Wederom een gat in de defensie van Oranje. India kan vrij aannemen in de cirkel.

7′ India bepaalt het spel en is met snelle counters gevaarlijk. Het publiek moedigt de thuisploeg bij elke aanval aan

8′ Floris Wortelboer wordt gemakkelijk gepasseerd. India blijft dreigend

10′ Een voetje van de Nederlandse verdediger. Strafcorner voor India. Het is meer dan verdiend. Oranje wordt weggespeeld en komt al in het eerst kwart op een 2 – 0 achterstand. De strafcorner wordt gesleept, maar veranderd van richting door een verdediger. Blaak is kansloos. 

12′ Eerste strafcorner voor Oranje. De snelle Brinkman kan Bakker vinden. Hij kan op zijn beurt een voet vinden van een verdediger van India. Jip Janssen scoort met zijn specialiteit de strafcorner. De bal gaat links laag op de plank. 

13′ Het is nu weer een corner voor India. De Nederlandse verdediger lijkt te vroeg uit te lopen. Toch mag het doorgaan. De sleep wordt gemist en ook uit de rebound wordt niet gescoord.

15′ Het eerste kwart is afgelopen. India speelt sterk en Oranje komt er nog niet aan te pas. Wat gaat het tweede kwart ons brengen.

Einde eerste kwart

16′ Het tweede kwart is begonnen.

17′ De eerste schot op goal is van Nederland. De bal gaat gevaarlijk hoog

18′ Een schot van Brinkman! Hij schiet hoog maar in het zijnet

19′ Strafcorner voor Oranje. Het is de tweede corner voor Nederland. Janssen mocht de eerste kans meteen scoren. Janssen mag weer aanleggen. Hij sleept op de voeten. De corner mag opnieuw worden genomen. Wederom sleept Janssen op de voeten van een verdediger van India. Nu is het van der Weerden. Zijn sleep gaat hard op de handschoen van de keeper.

22′ Nederland zet iets meer druk in het tweede kwart

25′ Het is de vijfde strafcorner voor Oranje door een slimme beweging van Kellerman. Toch gaat dit niet door. India vraagt een video aan. De bal gaat niet op de voet van een verdediger van India, maar op de hand. Dit betekent dat er geen fout is gemaakt.

26′ Een schot van Kellerman. De bal gaat naast het goal

28′ Een prachtig doelpunt van Jeroen Hertzberger! De aanval gaat over de achterlijn en wordt door het doelpunten kanon uit Rotterdam binnen getikt. 

29′ Brinkman speelt vandaag sterk! Een snelle aanval en schot van hem zorgt er uiteindelijk voor dat er een vijfde strafcorner komt. Een hectische situatie, waarbij het lijkt alsof de bal op een lichaam van een speler van India wordt gestopt. De scheidsrechter besluit anders, gevaarlijk spel.

Rust

31′ We zijn begonnen aan het derde kwart

34′ Mandeep Singh zet India weer op voorsprong. Het is wederom Nederland die staat de slapen in de eerste minuten. Een droge klap gaat in de lange hoek. Wederom is Blaak verslagen. 

35′ India blijft in de aanval. Oranje staat onder druk

36′ Strafcorner voor India. Mandeep Singh sleept de bal naast het goal.

37′ Het is weer raak! India blijft drukken en Oranje komt er niet uit. De thuisploeg breidt de score uit naar 4 – 2.

38′ Wederom vraagt India een video refferal aan. De bolle kant van Janssen lijkt de oorzaak te zijn van de aanvraag. De video wordt gehonoreerd. Strafcorner voor India. De corner wordt er uitgelopen.

39′ Wederom een kans voor India. De bal kan net niet binnen worden getipt.

40′ Het is tot nu toe niet om aan te zien wat Oranje laat zien. Het tempo ligt laag en de spelers lijken elkaar niet goed te kunnen vinden.

42′ Aanvallend is er weinig variatie te zien bij Oranje. Brinkman speelt tot nu toe een prima wedstrijd. De rest van de aanvallende spelers van Oranje zijn onzichtbaar.

43′ Strafcorner voor Oranje. Een slim balletje van Pruijser gaat op de voeten van de tegenstander. De sleep van Janssen mislukt. Nederland krijgt een herkansing. De sleep gaat op de voeten. Een nieuwe corner voor Oranje. Ook deze sleep mislukt. India kan de bal wegwerken.

Einde derde kwart

46′ Het vierde kwart begint met een video aanvraag voor India. Krijgen ze een strafcorner? Rupinder Singh scoort zijn tweede doelpunt! India staat op een riante 5 – 2 voorsprong

47′ Passieloos en zonder enige intentie om te gaan winnen lijken de Nederlandse heren in India deze wedstrijd te zijn aangegaan. Wat is er toch aan de hand met Oranje?

48′ India heeft deze wedstrijd al vijf keer de video aangevraagd. In alle 5 de situaties heeft de thuisploeg gelijk gekregen.

50′ Een nieuwe strafcorner voor India. Deze mislukt.

51′ Een nieuwe strafcorner voor India na wederom een succesvolle  video aanvraag. De bal wordt naast het goal gesleept.

57′ De negende strafcorner voor Nederland door een actie van Verga. De bal gaat hard, maar van der Weerden sleept naast het goal.

58′ India zet nog even aan.

Einde wedstrijd

Reageer