Finale dames: Den Bosch wint eerste wedstrijd van Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Finale dames: Den Bosch wint eerste wedstrijd van Amsterdam

Den Bosch heeft in de finale het eerste duel in de best-of-three gewonnen. In Den Bosch werd Amsterdam met 1-0 verslagen. Komende zaterdag is het tweede duel in Amsterdam. Een eventueel derde en beslissende wedstrijd wordt dan een dag later eveneens in Amsterdam afgewerkt.

Het eerste gevaar in het duel kwam van Den Bosch. Een pass van Lauren Stam werd onderschept door Vera Vorstenbosch, die vervolgens Lidewij Welten aanspeelde. De aanvalster dribbelde richting de cirkel, legde aan voor een backhand, maar de bal ging hoog voorlangs het doel van keepster Anne Veenendaal.

Strafcorners

De eerste strafcorner van de wedstrijd was voor Amsterdam. Eva de Goede schoot niet, maar legde de bal af naar Julia Müller. De Duitse haalde uit, maar de bal belandde op de legguards van keepster Josine Koning. De daarop volgende aanval leverde Den Bosch een corner op. Het vizier van Maartje Paumen stond nog niet op scherp, want de bal ging over het Amsterdamse doel.

Vervolgens kreeg Den Bosch een grote kans om de score te openen. Na een mooie opgezette aanval gingen Lidewij Welten en Lieke Hulsen een één-twee aan, maar Müller voorkwam met een uiterste krachtsinspanning dat de bal weer bij Welten kwam. Even later lag de bal wel in het Amsterdamse doel. Vorstenbosch kon ongehinderd uithalen: 1-0.

Amsterdam weinig

Het was een terechte voorsprong, gezien de kansen voor Den Bosch. Amsterdam stelde daar weinig tegenover. Een tweede strafcorner werd slecht uitgevoerd. Ilse Kapelle kreeg de bal niet onder controle, waarna Eva de Goede de bal ver naast het doel van Koning schoot.

In de tweede helft kreeg Den Bosch een goede kans om de voorsprong te vergroten. Een schot van Marloes Keetels werd door Lieke Hulsen van richting veranderd. Amsterdam-keepster Veenendaal hield de legguards bij elkaar zodat de bal niet door de benen het doel in verdween. Kort na de afslag had Amsterdam een klein kansje, maar de inzet van Maria Verschoor werd zonder veel moeite gestopt door Koning.

Schermutselingen in eindfase

Een actie van Verschoor leverde een derde corner voor Amsterdam op. De variant, via Müller naar Van Male, leverde niets op. In de slotfase dook Vorstenbosch op in de cirkel van Amsterdam, maar haar schot werd door Veenendaal over het doel getikt. Het was de laatste stuiptrekking van een wedstrijd die helaas niet echt kon boeien.

Lees hier het interview met Kelly Jonker

Lees hier het interview met Lieke Hulsen

Lees hier een verslag van de persconferentie met Rick Mathijssen en Raoul Ehren

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam

Bekijk hier de foto’s van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam

Den Bosch-Amsterdam 1-0 (1-0)
1-0 Vera Vorstenbosch

Comments (1)

  1. Wat een verschil tussen de ‘internationals’ van Den Bosch en Ansterdam!
    Verschoor,Hoog, Stam….allen onzichtbaar. Als het er echt op aan komt geven die nooit thuis. Hoop dat Anan dat ook gezien heeft. Afscheid nemen van een paar?

Reageer