Finale dames: Den Bosch wint titel na winst in Amsterdam - Hoofdklasse Hockey Nederland

Finale dames: Den Bosch wint titel na winst in Amsterdam

Den Bosch heeft zich in het Wagener Stadion verzekerd van de 17de landstitel in 19 jaar. De formatie van coach Raoul Ehren was zaterdag ook in het tweede finaleduel te sterk voor Amsterdam: 0-1. Afgelopen donderdag had Den Bosch al een goede stap richting de titel gezet door de eerste wedstrijd met 1-0 te winnen.

In dat eerste duel kwam Amsterdam niet goed voor de dag. Volgens coach Rick Mathijssen had zijn ploeg slechts twee keer vijf minuten gehockeyd. En dat was beide keren na het beginsignaal. De opdracht was duidelijk voor de dames: winnen om zodoende een derde en beslissende wedstrijd af te dwingen.

Kansen

Het was echter Den Bosch dat na de afslag het initiatief nam en dat leidde na twee minuten al tot de eerste kans. Echter, het schot van Maartje Krekelaar ging naast. Zo’n tien minuten later was Den Bosch opnieuw dichtbij een treffer. De bal kwam via een Amsterdamse verdediger voor de stick van Lieke Hulsen, maar keepster Anne Veenendaal voorkwam een doelpunt.

De grootste kans was voor Marlies Verbruggen. Ze snelde langs Veenendaal maar het lukte haar niet om de bal in het lege doel te leggen. Ook beide strafcorners van Maartje Paumen werden door Veenendaal onschadelijk gemaakt.

Geen doelpunten

Pas tien minuten voor rust kreeg Amsterdam de eerste strafcorner toegekend. Keeper Josine Koning van Den Bosch verwerkte de bal van Julia Müller tot lange corner. Ondanks een veldoverwicht van Den Bosch gingen de ploegen met 0-0 de rust in.

In de beginfase van de tweede helft gebeurde er weinig. Amsterdam kreeg de eerste corner van het tweede bedrijf, maar Müller sloeg de bal echter te hoog langs keepster Koning. Een bal van spits Kelly Jonker ging net voorlangs het Bossche doel.

Beslissing

Het was uiteindelijk Maartje Paumen die het duel besliste. Vijf minuten voor tijd sloeg de international de bal onverbiddelijk tegen de plank: 0-1. Amsterdam wisselde in de slotminuten de keeper in voor een extra veldspeler, maar slaagde er niet in een doelpunt en zo een verlenging te forceren.

Amsterdam-Den Bosch 0-1 (0-0)
0-1 Maartje Paumen (sc)

Comments (16)

 1. Den Bosch terecht gewonnen, Amsterdam echt bijzonder slecht. Hoog liep erbij alsof ze een kater had van de nacht ervoor, de Goede onzichtbaar. Het hoge percentage balverlies was ontluisterend. Sliding Amsterdam in de 1e helft was echt totaal onnodig en dom.

  Dan de KNHB, wat een amateurs. Het uitreiken van de beker was de grootste aanfluiting ooit. Gewoon even die beker in de groep gooien en klaar. Als je je zorgen maakt over het vrouwenhockey moet je je als bond wat professioneler opstellen op dit soort momenten en er iets van maken. Gemiste kans.

 2. Mee eens Henk, ik vond Den-Bosch ook niet de beste wedstrijd spelen, maar die waren wel een stuk sterker. En meer als een Team aan het spelen.

 3. Liefhebber

  Den Bosch terechte winnaars. Proficiat. Maar wat een wanvertoning van de KNHB om kampioenen zo te huldigen, loop het veld op geef de beker zonder enige vorm van gevoel schande.

 4. Inderdaad,
  wat een grove belediging voor een damesteam wat landskampioen is geworden. Je mag dan teleurgesteld zijn dat ” jouw” Amsterdam het niet gered heeft maar je bent vertegenwoordiger van de Koninklijke Hockey Bond en hier was niets koninklijks aan. Wat een aanfluiting

 5. Realiteit

  Idd genant die bekeruitreiking!

 6. Hoofdklasser

  Hier beker doei!

 7. Deze maffia begint steed genantere vormen aan te nemen. Geef mij Allbers en Wakkie maar terug. Die hadden ten minste fatsoen en respect.

 8. Geen Goud in Rio

  Is het nu eindelijk klaar met die voorspelbare onzin ?!

  Al die meiden lijken vergeten te zijn dat over enkele maanden Rio al is !

  Ondertussen zijn de dames al weken niet mee bij een gekomen , wordt er niet gezamenlijk getraind, zitten ze nooit intern, doen ze niets aan teambuilding etc etc

  De dames werken niet en denken dat ze vanzelf wel Olym kampioen worden

  Maar ik kan nu al voorspellen dat de dames geen goud gaan halen

  Om goud te halen moet alles kloppen , moet je 1 geoliede machine zijn , blindelings van elkaar op aan kunnen en dat kunnen ze niet

  Er is geen vertrouwen en er wordt niet met elkaar keihard gewerkt om dat ene ultieme doel te behalen

  Dit team vol diva’s zal in Rio de terechte afstraffing krijgen , let op mijn woorden

 9. Nogal kort door de bocht dat geen goud in Rio, oranje is toch wat anders. Laten we wel wezen die Bosche Dames werken kei hard voor elkaar en Paumens spel en fitheid is gruwelijk verbeterd. Paumen sloeg weer als vanouds toe. Genoten van Welten en eigenlijk wel het hele team. Dat de playoffs er zijn betekent nu eenmaal voor de eigen club er zijn. Dat is nog altijd zo geweest. Denk alleen wel dat Annan toch eens diep moet gaan nadenken.

  Amsterdam viel op alle fronten tegen. De grote dames stonden tegen meiden van 16, 17 en 18. Denk dat de jongste, Yibbi Janssen, nog in oranje meisjes A zit. Corners matig, vedettes stonden niet op, de aankopen waren matig en talent vanuit jeugd wordt er amper gebracht (en dit jaar komt dan de captain van Hurley waarom is me een raadsel, kies voor jeugd! Amsterdam MA1 en MB1 sterk aan kop staan. Coach die donderdag niet wist waar het aan lag en zijn team niet aan de praat krijgt. DB wist precies hoe en waar ze Amsterdam aan moesten pakken.

  Bij DB zit die mentaliteit er al vanaf de jeugd in en stromen de grootste talenten door.

  Anyway nu weer hard gaan trainen en knopen doorhakken of in dit geval paradepaardjes naar huis sturen. Geef mij Kreekelaar maar over Verschoor (nooit beslissend als het moet).

  Den Bosch, gefeliciteerd. Het komt jullie toe!

 10. Geen Goud in Rio

  Juist Lyn Oranje is heel wat anders !
  En juist daarom moeten de dames trainen , alles op alles zetten om dat goud binnen te slepen maar nee hoor , ze zitten niet intern , komen nauwelijks samen en trainen niet met elkaar.
  Leuk die competitie maar daar gaat het niet om, die is totaal niet belangrijk .
  Het gaat dit jaar om Rio !
  Niet om wie er landskampioen wordt want iedereen weet dat dat alleen maar DB kan zijn
  Iedereen denkt dat de dames wel even , zonder enige vorm van gezamenlijke voorbereiding en training olympisch kampioen worden maar je wordt niet zo maar even olympisch kampioen.
  Ook onze dames niet !
  Om te winnen moet je een collectief zijn en niet aan elkaar hangen als los zand .
  Australie / Argentinie zitten al maanden intern en onze dames zijn nog steeds met een totaal belachelijke en lachwekkende en niet serieus te nemen competitie bezig

 11. Diva’s

  Wat was Amsterdam zwak zeg. Regelmatig bal inleveren vanuit de opbouw in de DBse press, en echt niet omdat die nou zo vurig was. Dan achteraf keihard huilen over die afgekeurde goal. Afijn, je bent diva of je bent het niet

 12. Voetballert

  Zapte toevallig lang op het moment van de “bekeruitreiking”. Wat een aanfluiting inderdaad. Zo wordt je als sport natuurlijk nooit serieus genomen. Dit doen zo op een gemiddeld voetbal (amateur) jeugdtoernooi nog beter.

 13. Hockeyfan

  Over de prijsuitreiking is terecht genoeg gezegd!
  Ik vind het zielig dat Ellen Hoog, zeurt over de afgekeurde goal en de arbitrage! Den Bosch was op alle fronten Amsterdam de baas! Geen excuusjes zoeken. Amsterdam was gewoon niet goed genoeg! Gewoon wederom grote klasse van Den Bosch!!!

 14. Iemand overigens enig idee of het een onterecht of terecht afgekeurd was? Los van het feit dat DB de titel dubbel en dwars verdiend heeft. Wat een winnaars zitten daar in de ploeg.

 15. Bal werd aangeraakt door uitloopster DB.was dus een goal, die ik overigens gezien de tweede helft wel terecht vond. Maar dat doet er helemaal niet toe.
  Bij de mannen net ook bolle kant, waarom geen video bij de playoffs?!

 16. Geen Goal

  De bal ging duidelijk al gevaarlijk omhoog van de stick van Muller. Vervolgens via Welten d’r stick nog verder omhoog, maar dat doet niet terzake. Terecht afgekeurd.

Reageer