Finale EHCCC wordt Nederlands onderonsje

Na Den Bosch, heeft de andere Nederlandse deelnemer aan de Euro Hockey Club Championship Cup, SCHC, zich ook geplaatst voor de finale van het toernooi. Stichtse had het een stuk lastiger dan de Brabanders. Zaterdag wonnen ze met 1-2 van Rot-Weiss Köln, nadat ze vrijdag shoot-outs nodig hadden om Canterbury opzij te zetten.

SCHC-Rot-Weiss-Koln-Sarah-Jaspers-EHCCC-dames

SCHC kwam in het tweede kwart op voorsprong tegen de Duitse opponent. Uit een mooie actie van Michelle van der Pols kon Ginella Zerbo scoren. Na rust verdubbelde Stichtse de voorsprong via een strafcornervariant op Miou Koopman. Caia van Maasakker kreeg vier minuten later de kans de wedstrijd op slot te gooien voor de gastvrouwen van het toernooi, maar zij pushte haar strafbal naast het goal van Julia Giupka.

De laatste tien minuten waren het spannendst voor de ploeg van Nettie van Maasakker en het thuispubliek. Pia Grambusch maakte de aansluitingstreffer uit een strafcorner, waardoor de Duitsers in de slotfase nog een tandje bijschakelde op zoek naar de gelijkmaker. Dit ging niet altijd zonder fysiek spel, maar SCHC hield desondanks knap stand. Maandag staan, net als vorig jaar, twee Nederlandse teams in de finale van de EHCCC.

Reageer