Fiona Morgenstern (OZ): ‘Door hogere trainingsintensiteit stijgende lijn weer te pakken’

Fiona Morgenstern en Oranje Zwart hebben een lastig dubbelweekend voor de boeg. De Eindhovense dames spelen tot nu toe een moeizame competitie en ontvangen vanavond nummer vier van de Hoofdklasse-ranglijst SCHC aan de Charles Roelslaan. Twee dagen later moet OZ naar Laren voor de ontmoeting met de huidige koploper.

OZ Morgenstern dames RU
(c) Roel Ubels

Twee pittige duels, net in een periode dat de ploeg van Kaj de Jager de stijgende lijn weer heeft te pakken volgens Morgenstern. ‘We hadden geen goede competitiestart. Het spel was niet slecht, maar we lieten punten liggen waar dat lang niet altijd nodig was. We waren dominant in wedstrijden, zonder het af te maken. Van Den Bosch en Amsterdam verloren we slechts met 0-1, dus we lieten zien wel met de topploegen mee te kunnen.’

Even vonden we OZ zelfs terug op plek tien in de rangschikking. De competitie is nog lang, maar een plek die gebied tot het spelen van play-outs aan het eind van de rit was even schrikken beaamt Morgenstern. ‘We zaten een beetje in een sleur. Toen zijn we met zijn allen bij elkaar gaan zitten en kon iedereen zeggen wat haar dwarszat. De conclusie was dat iedereen er met z‘n allen voor wilde gaan. De trainingsintensiteit is omhoog gegaan. Tegen Pinoké en hdm was het spel weer goed. Sindsdien zijn we twee plekken gestegen.

Nu wachten in drie dagen SCHC en Laren. Moeilijk, maar Morgenstern is positief. ‘Zoals ik zei hebben we juist tegen de topploegen goed gespeeld. Dan kunnen we mee in hun tempo. Stichtse heeft vanavond een lange rit achter de rug, ik verwacht dat wij heel goed weerstand kunnen bieden, zeker met de ervaring van de laatste twee weken.

OZ neemt het vrijdagavond om 20:30 uur op tegen SCHC. De Brabanders spelen zonder de geblesseerde Charlotte Derkx, Kyra Fortuin en Lisa Scheerlinck.

Comments (1)

  1. Je bent een baas

Reageer