Florian Fuchs na Olympische Spelen naar Bloemendaal

Bloemendaal meldt de komst van Florian Fuchs na de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De aanvaller tekent voor twee jaar met een optie tot verlenging bij de Mussen.  

Fuchs FlorianNieuw Zeeland Duitsland FIH
Florian Fuchs in actie voor Duitsland tegen Nieuw-Zeeland

Fuchs speelde 127 interlands voor het Duitse nationale elftal en maakte daarin 75 doelpunten. Hij won Olympisch goud in 2012, werd voor de tweede keer Europees kampioen in 2013 en veroverde de Champions Trophy in 2014. De 23-jarige Fuchs werd in 2012 door de FIH uitgeroepen tot talent van het jaar.

Hoewel het nog even duurt, verheugt Fuchs zich er op om te spelen op ’t Kopje. ‘Het is geweldig om voor Bloemendaal uit te komen in de Hoofdklasse. Hier spelen zoveel topspelers. Ik kijk er naar uit om vaak wedstrijden op topniveau te kunnen spelen, dat is iets wat elke speler wil’, aldus de Duitser.

Bestuurslid tophockey Pepijn Post: ‘Het is geweldig dat Florian heeft gekozen om bij Bloemendaal te komen spelen. Als je een van de beste spelers ter wereld voor je club kunt laten uitkomen, is dat sportief gezien een geweldige stimulans. Om Bloemendaal in de toekomst ook succesvol te laten zijn, een goede opbouw in het team te hebben op de langere termijn, kijken we meerdere jaren vooruit. Tijdens de EHL spraken we Florian. Die was ook aan het nadenken over zijn hockeytoekomst na Rio. Hij gaf aan graag bij Bloemendaal te willen spelen.’

Post vervolgt. ‘Fuchs’ komst is eens temeer het bewijs dat Bloemendaal een goede naam heeft in binnen- en buitenland en dat grote hockeyers hier graag naar toe komen.’
In het verleden speelde een aantal landgenoten van Fuchs bij Bloemendaal: Christopher en Philip Zeller en Tibor Weissenborn.

Comments (12)

 1. Wow! Nu nog een goede corner en Bloemendaal doet weer mee om de titel.

 2. Super aankoop van Bloemendaal. Begrijp z’n keuze ook wel. Bloemendaal is de mooiste club ter wereld om voor te spelen. Kijk naar de vele landstitels en europacups die ze hebben gewonnen, en naar de sfeer die er heerst bij grote wedstrijden. Dat ga je nergens anders vinden. En wat te denken van de spelers die er hebben gespeeld of nog spelen; Diepeveen, Bovenlander, de Nooijer, Dwyer, Stockmann en ga zo maar door. Zie volgend seizoen Swann ook terugkeren bij Bloemendaal. Dan hebben ze in ieder geval al twee buitenlandse wereldtoppers in huis, wat het voor Nederlandse spelers aantrekkelijk maakt om ook voor Bloemendaal te kiezen. Ben benieuwd naar dit seizoen. Bloemendaal heeft nog geen topcorner gehaald. Dat staat in schril contrast tegenover de corner van verleden jaar (Boon, 33 goals). Ook zijn ze met Gougnard een van hun meest creatieve spelers kwijtgeraakt. Als ik Bloemendaal was zou ik in dit tussenjaar in ieder geval nog een ervaren speler aan de selectie toevoegen. En waarom dan niet Kessing of N. Meijer voor een jaar terughalen? Beiden nog altijd een stuk jonger dan bv. Balkestein bij OZ.

 3. Valt me trouwens op dat Bloemendaal er altijd in slaagt om grote buitenlandse spelers te halen; Boon, Gougnard, Kavenagh, Swann, Singh, Doerner, Garcia, Weissenborn, Dwyer, de broers Zeller etc. De Nederlandse topspelers zijn vaak spelers die als jeugdspeler zijn gescout en bij Bloemendaal zijn uitgegroeid tot international (zie de spelers die ooit overgekomen zijn van Kampong en Mep). Hofman is de laatste gearriveerde speler die naar Bloemendaal is gehaald, en dat was in 2010.

 4. Zeker een topspeler. Had zich bij alle grote clubs aangeboden en Bloemendaal is het meest desperate en heeft nu al aangedurfd om hem te kopen. Leuk voor Ford. Weet ie dat ie een tussenpaus is en volgend jaar weer weg mag.

 5. @Henk: haha, beetje over de zeik dat hij niet bij jouw club terecht is gekomen?

 6. Floppieenteun

  @Henk, beetje gefrustreerde reactie. Elke club zou deze speler (misschien wel de beste spits van de wereld) graag willen hebben, mits financieel haalbaar en verantwoord natuurlijk. En Ford kan gezien z´n leeftijd langer mee dan alleen dit jaar. Gaat een leuke voorhoede worden volgend seizoen (dit seizoen trouwens ook al). Aarts is het grootste Nederlandse aanvallende talent. Bovendeert een goalgetter die altijd en overal scoort. Brinkman een top aanvaller die zich meer dan goed ontwikkelt (zie z’n uitverkiezing voor het Nederlands elftal en z’n vele goals in de oefenwedstrijden op weg naar de EK in Engeland). Beekmans heeft het in zich om ook een grote te kunnen worden, dit seizoen zal moeten uitwijzen hij die verwachtingen ook kan waarmaken. En Ford is gewoon een heel ervaren spits (158 interlands en 72 goals) die dus gezien z’n leeftijd nog meerdere jaren inzetbaar kan zijn. Voeg daar Fuchs aan toe en je hebt zeker qua voorhoede een top selectie. Als de huidige selectie volgend jaar hetzelfde blijft (en aangevuld met Swann), heb je naar mijn mening nog een creatieve middenvelder nodig. Type; Child, Briels, Ockenden, Kemperman, Furste. Vertrekt Mir na dit seizoen, dan zou ik voor in de as van de verdediging nog een topverdediger proberen te halen. type; Knowles, v/d Horst, de Wijn. Dit alles niet omdat de huidige verdedigers en middenvelders niet goed genoeg zijn, maar meer ter breedte van de selectie. Verder zal er echt een goede corner gehaald moeten worden (kan natuurlijk ook in combinatie met bovenstaande). Slaagt Bloemendaal daarin, dan zijn ze weer voor jaren de te kloppen ploeg in de hoofdklasse.

 7. @Floppieenteun Schijnt dat Glenn Schuurman komend seizoen de corner op zich gaat nemen. Wellicht dat hij uit kan groeien tot een specialist…

 8. Floppieenteun

  @joop, ken de strafcorner van Mir niet goed, maar de corner van Schuurman is in deze selectie denk ik inderdaad de beste optie. Met Jolie als goede tweede. Vind Schuurman een topspeler, maar vraag me wel af of z´n corner van hetzelfde niveau kan worden als; Reid Ross, Peillat, Herzberger en/of v/d Weerden. En kan z’n corner al van hetzelfde niveau worden, dan kost dat tijd en dus doelpunten en punten. Laten we hopen dat het hem lukt, zou natuurlijk goed zijn voor Bloemendaal en het Nederlands elftal.

 9. Kan niet veel over de corner van Mir vinden, is iniedergeval geen topper. Het is inderdaad een gok met Schuurman, hij is een van de weinige in jonge garde van Oranje die iets van een corner heeft…

 10. 2015:

  Ford – Brinkman – Bovendeert
  Schuurman – Van Puffelen – Hofman –
  Jenniskens – Jolie – Mir -De Groot
  Stockman

  Subs: Vos, Aarts

  2016

  Fuchs – Brinkman – Bovendeert
  Schuurman – Van Puffelen – Hofman –
  Jenniskens – Jolie – Mir -De Groot
  Stockman

  Subs: Vos, Aarts

 11. Maak jullie geen zorgen daar in Bloemendaal. Geen enkele frustratie alleen de feiten. Elke club zou deze speler willen, is top van de top. Wil alleen aangeven dat het sprookje van “liefde op het eerste gezicht” niet waar is. Zakelijke transactie. Als R’dam meer had geboden had hij Rotterdam een schitterende club gevonden. Same voor Kampong/OZ etc. Maar voor Bloemendaal is dit top natuurlijk. Duidelijk.

 12. Floppieenteun

  @Gras, gaaf dit. Sterke opstelling! Als ik je opstelling voor dit seizoen bekijk, zou ik voor Beekmans kiezen i.p.v. Vos. Beiden een fantastische techniek, alleen is Beekmans sneller en onvoorspelbaarder. Ook weer flegmatieker, tegenover de gedrevenheid van Vos. Vos is qua ervaring wel verder. Qua achterhoede zou ik kiezen voor Molenaar of van Doorn i.p.v. de Groot. De Groot heeft teveel cruciale fouten gemaakt de afgelopen seizoenen, en ik zou op die positie meer talent de voorkeur geven (helemaal gewaagd om het eens met Feenstra en Brinkman op die positie te proberen). Verder denk ik dat Aarts een geduchte concurrent kan worden voor alle drie de voorhoede spelers. Qua potentie echt een hele grote speler. De vraag is alleen of hij de verwachtingen dit seizoen al kan waar maken? Zie ook veel in Hird. Een erg talentvolle keeper. Wel achter Stockmann uiteraard, maar een goede vervanger mocht Stockmann geblesseerd zijn. Voor volgend seizoen zie ik Swann terugkomen (naast Fuchs dus), en bovendien is het afwachten wat Mir doet. Gaat Mir weg, dan zou ik daar een vervanger voor halen. Verder zou ik (bij het gelijk blijven van de selectie) dan alleen nog een top middenvelder halen, voor de concurrentie op het middenveld (denk ook aan blessures).

Reageer