Floris Benschop: "Als je moet toekijken realiseer je je pas echt hoe leuk het spelletje is" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Floris Benschop: “Als je moet toekijken realiseer je je pas echt hoe leuk het spelletje is”

floris benschop

Floris Benschop is één van de nieuwelingen bij Rotterdam. De 24-jarige Benschop komt over van HGC. Afgelopen seizen was helaas voor Benschop een pech seizoen. De verdediger scheurde zijn hamstring af en toen hij weer fit was scheurde de hamstring in het andere been.

Benschop moet in Rotterdam de positie van de vertrokken Mark Knowles overnemen. Voor Knowles was Robert van der Horst ook voor HCR actief op die positie. “Absoluut twee hoceyers waar je ‘u’ tegen zegt. Beiden hebben een enorme staat van dienst. Ik kom natuurlijk pas net kijken,” aldus Benschop tegen het AD/Rotterdams Dagblad.

Benschop had zijn keuze snel gemaakt. De verdediger kon naar verschillende clubs, maar koos uiteindelijk voor de landskampioen. Aan het einde van mei tekende hij een contract voor twee seizoenen.

Momenteel is Benschop bezig met krachttrainingen om zijn spierkracht weer te optimaliseren. Benschop: “Indien alles volgens planning verloopt, ben ik in augustus weer helemaal fit. Als je een heel seizoen langs de lijn moet toekijken, realiseer je je pas echt hoe leuk het spelletje is. Ik heb veel zin om weer te gaan spelen en voorlopig is dat mijn voornaamste doel.”

Ondanks het vertrek van enkele sterkhouders bij Rotterdam verwacht de verdediger wel dat zijn team weer mee zal doen om de prijzen. “Rotterdam doet al jaren mee om de prijzen en heeft dus een hele goede en gezonde basis. Dat zie je bijvoorbeeld aan de jongens die aan het eind van het seizoen mochten aansluiten bij het Nederlands team,” aldus Benschop, die doelde op de selectie van Hidde Turkstra en Oliver Polkamp. Benschop: “Ik weet vrijwel zeker dat Rotterdam met de huidige hockeyers komend seizoen weer bovenin zal meedraaien.”

 

 

Comments (8)

  1. Grote kans dat HCR de springplank voor “Bennie” is richting het oranje tenue….

  2. Helemaal eens met Peter. Leuk om te lezen dat een speler zo gemotiveerd en gedreven is. Hopen op meer geluk qua gezondheid.

  3. Is dit ook de speler die amper gespeeld heeft afgelopen seizoen maar wel doorbetaald heeft gekregen en ook nog een grote stem had in de nieuwe coach van HGC omdan vervolgens weg te gaan.Klinkt me allemaal niet heel netjes.

  4. Combinatie van liefhebber en beetje selfish karakter (ken hem al heel wat jaartjes). Maar welke speler die voor het hoogste gaat is dat niet ? HGC drijft volledig op spelers van buitenaf en moet dus niet huilen als ze weer vertrekken. Het moment komt altijd ongelegen. That’s life. Op zich klasse van een hockeyer als Floris om er een serieuze studie op na te houden (kan van de meeste Ned. XI spelers niet worden gezegd), op zaterdag jeugd te begeleiden, en van een blessure terug te komen.

  5. “wel doorbetaald kreeg” wat is dit voor idioot argument? Hij had gewoon een contract, blessure of niet.

  6. Hoezo idioot? ja hij had een contract en dat zal vast niet al teveel zijn geweest want zo,n geweldenaar is dit niet, maar het had deze jongen wel gesierd om na zo,n jaar iets terug te doen.

  7. Doet hij toch? Hij verlaat het zinkende schip! Lekker dennie

  8. wie is dit?

Reageer