Floris Wortelboer maakt overstap naar Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Floris Wortelboer maakt overstap naar Bloemendaal

Floris Wortelboer maakt met ingang van het nieuwe seizoen de overstap naar Bloemendaal. De 20-jarige international die ook voor Jong Oranje speelde, maakt deel uit van de selectie van het Nederlands elftal van bondscoach Max Caldas voor de aankomende World Hockey League in Londen.

Wortelboer is afkomstig van Den Bosch waarvoor hij de afgelopen twee seizoenen speelde. Hij speelde eerder bij Push en Teteringen.

Veel leren

“Ik verheug me om bij Bloemendaal te spelen. Het is een volgende stap in mijn ontwikkeling. Ik heb het erg naar mijn zin gehad bij Den Bosch maar de overstap geeft me een heel goed gevoel. Spelen en trainen op topniveau is iets waar je heel veel van leert”, zegt Wortelboer in het persbericht.

Na Xavi Lleonart Blanco en Tim Swaen is Wortelboer de derde nieuwe speler voor Bloemendaal komend seizoen. Wouter Jolie en Rogier Hofman namen afscheid van de Mussen. Ook Daniel Beale en Blake Govers keren vanwege verplichtingen voor het nationale Australische team niet terug naar ’t Kopje.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (8)

 1. Floppieenteun

  Aanwinst of miskoop? Ik zeg logische en prima aankoop.

 2. Uniteddddd

  Uitstekende aankoop! Nu nog Bram van Groessen, Terrance Pieters en Jonas de Geus aantrekken!

 3. Floppieenteun

  Bram van Groessen heeft net voor twee jaar bijgetekend bij HC Den Bosch. Gaat dus normaal gesproken niet gebeuren.

 4. Bloemendaal’s verval is ingezet. Dit jaar meer dan een miljoen euro geïnvesteerd en niets gehaald. Door dit jaar straks al meer dan 7 jaar zonder titel.

  Ze zullen een prima play-off ploegje worden, maar nooit meer de status behalen die ze ooit hebben gehad. De eigen talenten zijn te verwaarlozen, of worden verwaarloosd.

  Met Xavi Lleonart Blanco een fantastische spits binnen gehaald, maar net als Fuchs wel een met hele specifieke kwaliteiten. Bij hem kunnen ze gerust egocentrisch en ongecontroleerd worden genoemd.

  Als ik v Groesen, Pieters of de Geus was zou ik liever willen blijven bij een plek die de toekomst heeft.. En niet een die teert op zijn verleden. Ook Wortelboer, wat een fantastische speler is, maakt wat mij betreft de foute keuze. Wie gaat de defensie leiden volgend jaar? Jennis & de Groot? Wie gaat keepen, blijft Jaap?

  Voor het Nederlands hockey is het te hopen dat de ploegen zonder jeugdopleiding langzamerhand plaats maken voor de ploegen die dat wel ambiëren en daarin investeren (Pinoke, HDM, Push, Laren?).

 5. kopen, kopen, kopen, kopen….bloeme…bloeme..bloeme…bloeme…daalt steeds verder af….wortelboer kiest niet voor bl’daal, nee bl’daal koopt deze jongen natuurlijk. doodzonde dat zo iemand niet gewoon bij den bosch blijft. grotere stad en gezelliger ook daar denk ik.

 6. @floppieenteun, wat bedoel je met: ‘Gaat dus normaal gesproken niet gebeuren’ mbt v Groesen?
  Is er ook ‘abnormaal’ gesproken dan bij Bloemendaal?

 7. Floppieenteun

  @Hoezo, contract is contract, zeker in het hockey. En fijn dat dat zo is. Kan me niet voorstellen dat Bloemendaal aan spelers gaat trekken die ergens anders nog een langdurig contract hebben. Anders zou het zijn als de speler zelf aangeeft weg te willen. Soms heb je een contract getekend en komt er snel daarna onverwachts een mooie kans voorbij. In overleg met beide clubs (en alleen na goedkeuring van de club waar de speler op dat moment speelt) zou je dan tot een oplossing kunnen komen.

 8. Floppieenteun

  @Hoezo, kan ook met verandering van studie te maken hebben. Of een onverwachte verhuizing. Niet tevreden zijn met de situatie op de club. Zo zijn er wel meer voorbeelden waarom een speler van z’n contract af zou willen.

Reageer