Frederik Groenland: ‘Ben na de wedstrijd naar de andere zaal gerend’

Het spannendste moment voor de heren van Victoria vond plaats na de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Laren. Blijdschap werd gevolgd door een moment van vertwijfeling. Was de ploeg nu gepromoveerd naar de Hoofdklasse Zaal of niet? Uiteindelijk kwam het verlossende bericht dat De Reigers gelijk had gespeeld, waarna opnieuw het feest losbarstte.

Het was de apotheose van de nacompetitie zondag in Topsportcentrum Rotterdam. In de laatste wedstrijd van het zaalseizoen maakten De Reigers, Laren en Victoria nog kans op twee tickets voor de Hoofdklasse. Tickets die uiteindelijk werden bemachtigd door Laren en Victoria.

Blijdschap

“Dit is echt geweldig”, glundert Victoria-aanvoerder Frederik Groenland. “We zitten er al vijf jaar tegenaan, maar onze competitie in Zuid-Holland is ook best sterk. Het was lange tijd niet gelukt om hier te staan en nu staan we er. En dan meteen promoveren, nadat we de eerste wedstrijd van De Reigers hebben verloren, is echt tof.”

Niet alleen de uitslag van de eigen wedstrijd was voor Victoria van belang ook het resultaat van het duel tussen De Reigers en Voordaan, dat elders in Topsportcentrum Rotterdam werd afgewerkt, speelde mee.

Rekenen

Als De Reigers niet zou winnen van Voordaan zou Victoria bij een zege op Laren promoveren. Als De Reigers wel zou winnen, dan volstond een kleine zege op Laren niet, maar moest er met ruime cijfers worden gewonnen.

“We wisten het dat het 3-1 voor Voordaan stond bij rust en wij dachten dat het nog steeds zo was. Daarom waren we al aan het juichen. Toen bleek het 3-3 te staan”, zegt Groenland, die besloot op eigen houtje naar de andere zaal te gaan om met eigen ogen de laatste fase van het duel tussen De Reigers en Voordaan te aanschouwen.

Juichen

“Het was hier afgelopen. Het was onduidelijk. Ik kon het niet aan die spanning en ben na de wedstrijd naar die andere zaal toegerend”, zegt Groenland. “Ik wilde het gewoon zelf weten, met eigen ogen. Daar stond het 3-3 met nog dertig seconden te spelen. Ik was de enige die in die zaal aan het juichen was. Na afloop ben ik gelijk weer hier naartoe gegaan en gevierd met de boys.”

“Het is echt mooi voor het team. Echt hartstikke leuk”, gaat Groenland verder. “Victoria is oudsher wel een zaalhockeyploeg die mooi zaalhockey wil spelen. Dat hebben we vandaag (zondag, red.) ook denk ik wel gedaan. In de eerste wedstrijd tegen De Reigers moesten we erin komen. Daarna hebben we laten zien dat echt goed kunnen zaalhockeyen. Ik ben blij dat het zo gelopen is. Echt geweldig. Ik heel trots op die jongens. We gaan er lekker van genieten. Een mooi einde van een mooie dag.”

Foto: HV Victoria

Reageer

Contact Us