Frédérique Matla steunt het zorgpersoneel door middel van haar Matlastiek - Hoofdklasse Hockey Nederland
Frederique Matla wint met Den Bosch de openingswedstrijd van Kampong met maar liefst 1 - 9.

Frédérique Matla steunt het zorgpersoneel door middel van haar Matlastiek

Op dit moment is zij een van de beste hockeysters die de Livera Hoofdklasse ‘in haar bezit’ heeft. De speelster van Den Bosch heeft dit seizoen al 25 doelpunten gemaakt. Afgelopen week liet ook Matla zich van haar beste kant zien. Samen met Fittestrijders is zij een initiatief aangegaan om de beroemde Matlastiek te verkopen. 

Normaal gesproken is de redactie van Hoofdklassehockey vooral benieuwd hoeveel doelpunten Matla in het weekend heeft gemaakt. Met een gemiddelde van bijna 1,5 doelpunt per wedstrijd laat zij haar concurrenten (Jansen, Dicke en Zerbo), allen spelend voor SCHC ver achter zich. Helaas zijn er andere tijden aangebroken en het is nog sterk de vraag of de Livera Hoofdklasse wordt hervat. Voor Frédérique Matla de tijd om in actie te komen.

Fittestrijders

Waar onder ander Robbert Kemperman afgelopen week een actie was begonnen om de hockeyclubs in Nederland een hart onder de riem te steken met de actie helpjecluppie.nl, zagen we afgelopen week Frédérique Matla actief met de verkoop van de beroemde Matlastiek. ‘Ik krijg altijd heel veel vragen over de knot die ik in de wedstrijden voor Oranje en Den Bosch in mijn haar heb. Ik zat toen te denken dat het erg leuk zou het zijn als ik in tijden van het COVID-19 virus het zorgpersoneel in ziekenhuizen een klein beetje zou kunnen helpen. De organisatie fanbased heeft een initiatief opgezet, genaamd: fittestrijders. Met dit initiatief wordt er geld ingezameld om zorgpersoneel in ziekenhuizen in deze zware tijden te helpen. Het leek me ontzettend leuk om me bij deze organisatie aan te sluiten. Het blijkt namelijk dat ziekenhuispersoneel in deze tijden op zoek is naar gezonde maaltijden en mentale ondersteuning. Met de verkoop van ‘de Stiek’ gaan de extra opbrengsten naar deze organisatie’, aldus Matla.

De Matlastiek is ondertussen een bekend hockeyartikel geworden. Frederique speelt afhankelijk van de wedstrijd met een gele of oranje stiek
De Matlastiek is ondertussen een bekend hockeyartikel geworden. Frédérique speelt afhankelijk van de wedstrijd met een gele of oranje stiek. Foto: Roel Ubels

Fittestrijders is een initiatief van fanbasedbv. Deze organisatie is onder andere samengesteld door (oud)-hockeyers Tim Jenniskens, Joep van der Loo en Rogier Hofman. Via deze website kan je twee Matlastieken (Oranje en en wit) voor vijftien euro aanschaffen. Met de winst kan de organisatie zorgpersoneel een goede maaltijd en mentale ondersteuning bieden. Enthousiast legt Matla uit: ‘Ik kreeg ontzettend veel reacties van kinderen die een filmpje naar me stuurden met een filmpje van de Matlaknot. Hoe leuk zou het zijn als ik straks alle hockeyende kinderen met een Matlastiek op het hockeyveld zie rondlopen’.

 

Samen met Frédérique Matla is Hoofdklassehockey een ‘Share en Win’ actie begonnen. Neem een kijkje op de instagram account van Frédérique of Hoofdklassehockey en win een van deze gave Matlastieken.

 

Reageer