Frederique Matla: ‘We gaan voor de dubbel’

In navolging van Amsterdam bereikte ook titelverdediger Den Bosch de laatste vier van de EHCC. In de kwartfinales rekende de kersverse landskampioen vrijdag met 9-0 af met het Ierse Hermes-Monkstown. “Het is hartstikke mooi om de dubbel te pakken. Vorig jaar hebben we sinds een paar jaar weer allebei gepakt en daar gaan we nu net zo hard voor”, zegt Frederique Matla.

Met twee treffers had Matla een aandeel in de ruime zege, maar toch was ze niet helemaal tevreden over haar eigen spel. “Natuurlijk is het lekker dat we met 9-0 winnen. Ik kijk ook naar wat er beter kan. Voor mezelf, ik denk dat ik ook wel scherper kan zijn. In de eerste helft had ik een stuk of vijf kansen. Als ik op mijn scherpst ben dan zou ik die maken. In de rust zei ik tegen mezelf: ik moet scherper zijn. De eerste bal die ik raakte in de tweede helft was een doelpunt.”

Knop omzetten

Over de mogelijke oorzaak van de mindere scherpte zegt Matla. “Het is natuurlijk een lange dag geweest. We speelden pas om acht uur. Ik heb rustig aan gedaan, maar het was wel een lange dag. In dat opzicht was het voor mij even schakelen van voor de wedstrijd naar gelijk de knop om. De eerste twee ballen kwamen op mijn voet. Ik moest voor mezelf die knop weten om te zetten. De ballen die ik krijg, volle focus erop en het beste rendement halen.”

Op de overwinning van Den Bosch viel weinig af te dingen. “Het veldspel was goed deze wedstrijd”, zegt Matla. “Zeker na vorige week verwachtte Raoul (Ehren, coach Den Bosch, red.) niet dat wij onze beste wedstrijd zouden spelen. Die bewaren we voor de halve finale en finale.”

Te weinig beloond

“De eerste helft hebben we iets meer kansen gehad dan in de tweede helft”, gaat Matla verder. “Maar we waren niet helemaal scherp in de eindfase. We hebben onszelf te weinig beloond eigenlijk. In de tweede helft hebben we het iets beter gedaan, waren we iets scherper. Natuurlijk kan het altijd beter, vooral in de cirkel.”

Tegenstander Hermes-Monkstown groef zich niet massaal in, waardoor het voor het publiek een leukere wedstrijd werd om naar te kijken. “Ze wilden op zich wel hockeyen”, zegt Matla. “Maar als we over hun helft kwam, gingen ze wel meer de binnenkant dicht zetten. Ze waren ook een paar keer gevaarlijk. Dus ik kan me voorstellen dat het voor het publiek leuker is om naar te kijken.”

Toetje

De eerste horde op weg naar de dubbel is genomen door Den Bosch. “Na vorige week zijn we weer goed hersteld en nu kunnen we nog een mooi toetje van dit jaar meenemen: de Europacup.”

Dan zal Den Bosch morgen (zaterdag, red.) in de halve finales moeten afrekenen met Surbiton. De Engelse ploeg had haar handen vol aan SPV Complutense uit Spanje. Het werd 2-1. “We horen het morgen hoe zij spelen en wij gaan spelen”, zegt Matla.

Reageer

Contact Us