Geen Hockey India League in 2018 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Geen Hockey India League in 2018

De geruchten deden al een tijdje de ronde, maar zijn nu officieel bevestigd: de Hockey India League (HIL) gaat niet door in 2018. Het is wel de bedoeling dat het toernooi het jaar daarop weer terugkeert.

Het besluit om de HIL uit te stellen, is genomen tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Hockey India. “De speeldata van de Hockey India League in 2018 botsten met een groot internationaal toernooi (WK Zaal, red.) waardoor de deelname van internationale spelers waarschijnlijk zou worden beperkt. Er is daarom besloten dat uitstel van het zesde seizoen de beste oplossing is”, zegt voorzitter Mohd Mushtaque Ahmad van de HIL, tevens secretaris-generaal van Hockey India.

Overvolle speelkalender

Vanwege de overvolle speelkalender was het geen optie om de HIL naar een ander tijdstip te verplaatsen. Zo wordt eind november, begin december dit jaar de finaleronde van de Hockey World League afgewerkt en volgend jaar zomer staan de Asian Games op het programma.

Ahmad benadrukt dat uitstel geen afstel betekent. “Na vijf succesvolle jaren hebben we het gevoel dat het tijd is om de competitie te beoordelen, het succes te evalueren en terug te komen met een vers voorstel. Dat zal de ontwikkeling van de sport ten goede komen.”

Problemen

Ahmad ging niet in op de berichten die vorige maand doorsijpelden in verschillende media waarin werd gerept dat een aantal clubs in financiële problemen zou verkeren en dat veel spelers nog wachten op hun geld.

Reageer