Geldgebrek nekt Haags stadionproject | Hoofdklasse Hockey Nederland

Geldgebrek nekt Haags stadionproject

Wegens geldgebrek kunnen de plannen voor een nieuw hockeystadion in Den Haag voor Klein Zwitserland, HGC en hdm niet worden gerealiseerd. Dat meldt het AD.

De gemeente had 2,5 miljoen gereserveerd voor het stadion, maar het drietal clubs slaagde er niet in om de rest van het budget, geschat op circa 10 miljoen euro, bijeen te krijgen.

Trainingscomplex

De partijen gaan nog wel om de tafel zitten om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor een nieuw opleidings- en trainingscomplex voor de Haagse clubs. In het najaar zal hierover een besluit worden genomen.

Comments (2)

 1. Jan de Hond

  12.5 miljoen euro voor een hockeystadion…. in Den Haag. Wat een topidee!

  Als je talenten niet kunt vasthouden, naar wie komen we dan kijken?

  En ga je dan concurreren met Rotterdam, het nieuwe Wagener en Den Bosch om een Champions Trophy of EHL ronde naar Den Haag te halen?

  En wat als alle eerste teams thuis spelen, wie mag er dan in het stadion spelen? En komen de mensen van de andere clubs dan wel kijken, of gaan die liever bij hun ‘eigen’ eerste team langs de lijn staan….

  En hoe gaan de clubs de dalende baromzet compenseren als het eerste op zondag niet meer thuis speelt?

  Het enige positieve wat ik kan bedenken is dat het Haagse hockey tegenwoordig heel divers is. Je kunt hoofdklasse kijken, maar ook 1e klasse. Voor de liefhebber.

 2. Floppieenteun

  Een hockeystadion van 10 miljoen is momenteel voor geen enkele hockeyclub noodzaak. Als ik naar Bloemendaal kijk, tijdens de 11 thuiswedstrijden komen er tussen de 1000 en 2000 toeschouwers. Alleen tijdens de klassieker (tegen Amsterdam) kan het drukker zijn. Ook in de halve finale van de play-off’s zitten er meestal niet meer dan 2000 toeschouwers. Een finale van de play-off’s of een EHL (halve) finale wordt wel drukker bezocht (tussen de 4000 en 7000 toeschouwers). Voor die laatste wedstrijden kan je altijd (en voor betrekkelijk weinig geld) een tijdelijke tribune neerzetten. Voor de overige wedstrijden zou ik een permanent mini stadion creëren. En zo dat de buurt er geen last van heeft (heikel puntje in Bloemendaal). 4 a 5 rijen (overdekte) zitplaatsen aan drie zijdes van het veld en 3 a 4 rijen staanplaatsen aan een zijde. Dan kom je op een capaciteit van meer dan 2000 man, meer dan genoeg dus voor bijna al je wedstrijden. Verder zou ik investeren in een paar betere horecapunten en betere sanitaire voorzieningen. Hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

Reageer