Georgina Oliva neemt na vier jaar hockeyen bij Kampong afscheid van Nederland

 

Komend weekend wordt de laatste wedstrijd in de Livera Hoofdklasse gespeeld. Voor vele clubs kan dit een mooie dag worden. De laatste play-offs en play-outs plaatsen worden verdeeld. Ook zullen meerdere clubs afscheid nemen van spelers en speelsters. Bij Kampong wordt afscheid genomen van spits Nina Notman en middenveldster Georgina Oliva. Beide speelsters keren terug naar hun eigen land. Oliva is Spaans international en gaat zich komend jaar focussen met haar land op de Olympische Spelen in Tokio.

Afgelopen woensdag probeerde Hoofdklassehockey de speelster van Kampong te bellen. Ze was niet bereikbaar. Wat bleek, Oliva was nog ‘ziek’ van het verlies van Barcelona tegen Liverpool in de Champions League. De Spaanse international is fan van Barcelona en had een zware avond. Barcelona verloor met 0 – 4 in de returnwedstrijd tegen Liverpool en was daarmee uitgeschakeld. Lachend legt Oliva uit: ‘We dachten al zeker te zijn van de finale. Niemand zag dit aankomen. Dit was een zware domper voor Barcelona en voor mijzelf’.

Oliva speelde sinds 2015 voor Kampong uit Utrecht. De speelster staat vooral bekend door haar snelle handelingsacties in het veld. Komende maanden gaat Oliva zich met Spanje richten op de kwalificatie voor de Olympische Spelen. Spanje kan zich plaatsen door Europees kampioen te worden of de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen te winnen. ‘Komende week beginnen we al met de voorbereidingen voor het EK. In Spanje trainen we met de Nationale selectie elke week. Dit is anders dan in Nederland. Het is bijna onmogelijk om het trainingsschema in Spanje te combineren met hockey bij Kampong. Daarom heb ik er nu voor gekozen om terug te gaan naar mijn eigen land’, aldus Oliva.

Oliva2

 

De afgelopen vier jaar was Oliva dus spelend voor Kampong. In die tijd werkte zij voor Shopping Minds in Utrecht. Oliva vervulde hier een rol op de afdeling (online) marketing. Haar werkgever was zo blij met Oliva dat zij zelfs meedachten met het topsport programma van de Spaanse. ‘Soms was het niet mogelijk om mij volledig te richten op mijn werk. Shopping Minds gaf mij de mogelijkheid dat ik niet altijd vier dagen in de week hoefde te werken. Ik ben nu aan het kijken of het misschien mogelijk is bij dit bedrijf werkzaam te blijven’. Of de Spaanse speelster terug komt in Nederland is nog onzeker. Komend jaar zien we Oliva in ieder geval niet terug op de Nederlandse velden.

Bij Kampong heeft Oliva veel geleerd. Als Spaans international moest ze erg wennen aan het wonen en hockeyen in een nieuw land. ‘Mijn eerste jaar in Utrecht vond ik het lastigst. De cultuur in Spanje en Nederland is heel verschillend. Ook had ik problemen om de taal te begrijpen. Toch ben ik blij dat ik hier ben gaan hockeyen. De Nederlandse competitie is heel anders dan die in Spanje. In de breedte zijn hier betere speelsters. Ik ben Kampong dankbaar voor de mooie tijd die ik hier heb gehad’.

Kijk hier voor meer transfernieuws

Door: Hans Hofstra

 

Reageer

Contact Us