Glenn Schuurman: 'Echt een lekkere overwinning' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Glenn Schuurman: ‘Echt een lekkere overwinning’

Bloemendaal zette woensdag een eerste stap in de richting van de finale van de play-offs. De nummer één van de reguliere competitie won in Utrecht het eerste duel in de best-of-three met 3-2 van Kampong.

“Het is echt een lekkere overwinning”, begint Glenn Schuurman. “Het is een uitwedstrijd en dat is gewoon heel erg lastig, vooral op Kampong. En nu win je met 3-2. Je staat met 1-0 voor, maar je hebt nog niks. Zaterdag wordt gewoon weer een lastige wedstrijd.”

Openingstreffer

Bloemendaal kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Tim Jenniskens. De ploeg had daarvoor al een goede kans gehad om de score te openen via Florian Fuchs, die na de openingstreffer vervolgens verzuimde de marge te vergroten.

“We hadden genoeg kansen om uiteindelijk de 1-0, 2-0 te maken, maar die viel net niet”, zegt Schuurman. “Je weet dat je in dit soort duels echt effectief moet zijn. Anders kun je hem zo maar om je oren krijgen. En dat kregen wij dus ook. We geven een corner weg en die gaat er gelijk in. Wat dat betreft is Kampong heeft effectief met de kansen omgegaan.”

Twee doelpunten van Havenga

De eerste strafcorner van Kampong was meteen raak. Martijn Havenga tekende voor de gelijkmaker. Met de gelijke stand zochten de ploegen de kleedkamers op. Na rust kwam Kampong op voorsprong. Opnieuw uit een corner van Havenga.

“Hoe je het dan nog omdraait van 1-0 voor, naar 2-1 achter en 3-2 winnen. Dat is wel een prestatie op zich”, zegt Schuurman. Bloemendaal strafte twee fouten van Kampong hard af. Na doelpunt van Jasper Brinkman bezorgde Thierry Brinkman de Mussen uiteindelijk de overwinning.

Terechte zege

“Ik ben wel trots op het team, trots op hoe we de wedstrijd gespeeld hebben”, gaat Schuurman verder. “We hebben gewoon een hele goede wedstrijd neergezet en ik denk dat wij een terechte overwinning hebben behaald.”

Zaterdag staat op ’t Kopje het tweede play-offduel op het programma. Bij een overwinning staat Bloemendaal in de finale. Hiermee zouden de Mussen voldoen aan de favorietenrol die hen door velen wordt toegedicht.

Geen favoriet aan te wijzen

“Ik vind het prima dat de media dat vindt. Dat is hun mening. Als je naar de uitslagen kijkt door het hele jaar heen, dan kan elk topteam van elkaar winnen. Het ligt zo dicht bij elkaar dat je niet een gedoodverfde favoriet kan aanwijzen, vind ik en dat vinden wij met z’n allen.”

Reageer