Glenn Schuurman: 'Een 8,5 voor het EHL-weekend' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Glenn Schuurman: ‘Een 8,5 voor het EHL-weekend’

Een 8,5. Dat was het eindoordeel van Bloemendaal-aanvoerder Glenn Schuurman over het EHL-weekend in Rotterdam. Met twee 8-0-overwinningen plaatsten de Mussen zich zonder al te veel moeite voor het finaleweekend van het Europese clubtoernooi, dat in het laatste weekend van mei op het eigen Kopje wordt afgewerkt.

“Het zijn duidelijke cijfers”, zegt Schuurman. “Het is vooral knap dat we de nul hebben gehouden en ook vrij weinig aan corners en kansen weggeven. Ondanks ons aanvallende spits vind ik dat ook een knap iets.”

Pittige tegenstand

De opdracht voor Bloemendaal in de KO16 was niet mals met het Belgische KHC Dragons, de nummer drie van afgelopen seizoen. Daarna volgde Saint Germain uit Frankrijk in de KO8. Op papier een mindere tegenstander dan Dragons, maar Royal Herakles had in Rotterdam bewezen dat verrassingen in de EHL niet zijn uitgesloten.

“Je hebt een zwaar weekend gehad, waarin je twee topwedstrijden speelt”, zegt Schuurman. “Het zwaartepunt lag bij Dragons. Aan de andere kant als je kijkt naar Saint Germain. De eerste 15 minuten waren niet makkelijk. We hadden het even lastig, maar daarna hebben we het goed opgepakt en terecht gewonnen.”

Lastige beginfase

Niet alleen tegen Saint Germain ook tegen KHC Dragons had Bloemendaal het in de beginfase moeilijk met de tegenstander. “Je hebt eigenlijk nooit tegen ze gespeeld en dat is altijd even aftasten”, legt Schuurman uit. “Je moet er even in komen, even hun spel analyseren ook. Het is toch anders dan als je ze via de videobeelden ziet. En dan zie je dat je na tien, 15 minuten dat onder controle hebt en je je eigen spel kan gaan spelen.”

En dat mondde uiteindelijk tegen zowel KHC Dragons als Saint Germain uit in een 8-0 overwinning. “Ik denk dat we een hele goede wedstrijd tegen Dragons hebben gespeeld”, gaat Schuurman verder. “Als je daar niet je topniveau haalt dan wordt het heel erg zwaar. Wij haalden wel het topniveau en dan kunnen we spelen zoals we hebben laten zien.”

Mooi rapportcijfer

Dat niveau haalde de ploeg niet tegen Saint Germain. “Maar het was uiteindelijk we goed genoeg om de score neer te zetten zoals die op het bord staat. We houden er een positief gevoel aan over en zijn heel blij over de afgelopen twee wedstrijden. Een cijfer? Als ik van tevoren hiernaar had gekeken dan durf ik wel te zeggen dat het een 8,5 is ja.”

Bloemendaal plaatste zich evenals Rotterdam, Kampong en de Belgische debutant Royal Herakles voor de halve finales van de EHL. Schuurman en zijn teamgenoten nemen het daarin voor eigen publiek op tegen Rotterdam. Kampong treft de Belgische ploeg.

FINAL4 op ‘t Kopje

“Dat is fantastisch”, zegt Schuurman over het thuisvoordeel. “Het is een van de mooiste evenementen die je kan spelen in het hockey. Op je eigen club voor je eigen vrienden en familie. Daar kijken we nu al naar uit met z’n allen.”

Meer over Bloemendaal:

Bekijk de samenvatting van het duel tussen KHC Dragons en Bloemendaal
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Bloemendaal en Saint Germain

Reageer