Glenn Schuurman kende spierpijn na de eerste training met Oranje | Hoofdklasse Hockey Nederland
Op het EK Hockey won Glenn Schuurman een bronzen medaille met Oranje. Foto: Roel Ubels

Glenn Schuurman kende spierpijn na de eerste training met Oranje

Waar vorige week de Oranje dames voor het eerst weer het veld op mochten om te gaan trainen, was het afgelopen maandag de beurt aan de heren. Onder begeleiding van de technische staf mochten de spelers in groepen van zes op een helft spelen. Wij vroegen international Glenn Schuurman wat zijn eerste ervaringen waren.

Afgelopen week maakte de KNHB de spelerslijst van Oranje bekend. Met deze spelers mogen Caldas en Annan de komende weken gaan trainen. Het RIVM heeft samen met het NOC*NSF strikte regelgeving gegeven waaraan de spelers zich moeten houden. Glenn Schuurman, speler van Bloemendaal en Oranje was erg blij dat hij het veld weer op mocht: ‘Na twee maanden niet gehockeyd te hebben, was ik erg blij dat we het veld weer op mochten. Ondanks het feit dat we geen partijtjes of duels mochten spelen, heb ik heel erg genoten. We hebben veel oefeningen gedaan die waren gericht op afronden, flatsen en slaan. De focus lag op de basistechnieken. Het klinkt vrij gemakkelijk, maar ik moet je eerlijk zeggen, de volgende dag had ik best wat spierpijn’.

Afgelopen seizoen won Schuurman met HC Bloemendaal de landstitel ten koste van Kampong. Foto: Roel Ubels
Afgelopen seizoen won Schuurman met HC Bloemendaal de landstitel ten koste van Kampong. Foto: Roel Ubels

Extra voorzorgsmaatregelen

Komende weken zal het Nederlands Elftal onder leiding van Max Caldas met een aangepast schema gaan spelen. Een specifiek trainingsschema opstellen voor de langere termijn is door de huidige onzekerheden echter nog niet mogelijk. Op locatie zullen de spelers afstand van elkaar moeten houden bij aankomst, op de bank en op het veld. Daarnaast wordt er van ieder individu verwacht dat hij zijn lichaamstemperatuur opneemt voordat de training begint. ‘Ik vind dat we een voorrecht hebben dat wij alweer wat mogen trainen. Andere spelers in de Hoofdklasse mogen dit namelijk nog niet. Ook al zijn de trainingen niet vergelijkbaar met waar we normaal op trainen, ik was al heel blij dat we weer wat konden hockeyen. Uiteindelijk was positief punt van alle voorzorgsmaatregelen dat wij als spelers de ballen niet hoefden te rapen. De technische staf mocht de ballen rapen en wassen na de training’, aldus Schuurman.

Glenn Schuurman is blij als een kind dat hij afgelopen maandag weer het trainingsveld op mocht lopen. Foto: Roel Ubels
Glenn Schuurman is blij als een kind dat hij afgelopen maandag weer het trainingsveld op mocht lopen. Foto: Roel Ubels

Ballen wassen

Hockeyspelers met een A-status mochten dus deze week voor het eerst weer gaan trainen. Bondscoach Caldas is van plan om ongeveer drie keer per week de heren op te roepen. Het Wagener stadion in Amstelveen is daarbij in Nederland aangewezen als trainingslocatie. Voor de rest zullen alle spelers in de Hoofdklasse nog even geduld moeten hebben om te mogen spelen. Schuurman: ‘Ik vond dat we aan het begin van 2020 best goed bezig waren met Oranje. We hadden een aantal sterke wedstrijden gespeeld. Voor mijn gevoel waren we op de goede weg richting de Olympische Spelen. Afgelopen week kon de controleur van het RIVM/FIH ons bevestigen dat we de noodmaatregelen goed hebben uitgevoerd. Hier ben ik blij om, want op deze manier kunnen we stiekem alweer wat vooruit kijken’.

Door: Hans Hofstra

 

Reageer